Offentleg rett 1
Vidareutdanning (bachelornivå)
Offentlig rett 1 gir en innføring i juridisk metode og sentrale forvaltningsrettslige problemstillinger knyttet til offentlige organers myndighetsutøvelse, og egner seg for personer som arbeider i, eller tar sikte på å arbeide i offentlig forvaltning.
Emnet egner seg også for personer i privat sektor som har behov for kunnskaper om rettsregler som styrer offentlig myndighetutøvelse.
Studiet har ei studieavgift på kr 5 000, i tillegg til semesteravgift.
- Deltid, Nettstudium
- Varigheit 1 semester
- 15 studiepoeng
- Start haust
- Opptakskrav
Generell studiekompetanse
- Studieplan
Studieinnhald
Studenten skal, etter å ha gjennomført emnet, ha kunnskap om:
- rettskildefaktorer, tolkning av regler og regelharmonisering (regelkollisjoner)
- kompetanse, kompetansegrunnlag og virkninger av kompetanseoverskridelser
- pliktnormer (regler gitt av det offentlige om hva borgerne skal tåle, gjøre eller unnlate)
Studenten skal lære å kunne analysere og drøfte rettslige problemstillinger. Studenten får også trening i rettsanvendelse og i teoretiske fremstilling av rettslige begreper
Etter å ha fullført emnet skal studenten kunne utføre enkel saksbehandling knyttet til sentrale forvaltningsrettslige problemstillinger og offentlige organers myndighetsutøvelse.
Undervisningsmåtar og vurderingsordningar
Undervisninga er nettbasert med utlegging av nettleksjonar, innlevering av oppgåver og aktivitet på ulike diskusjonsfora. E-læringssystemet Canvas vert nytta. Les om vurderingsordningar og eksamen i emneplanen.
Aktuelle yrke og vidare studium
Studiet er svært nyttig for ulike yrkesgrupper både i privat og offentlig sektor.
Tidspunkt for oppmøte og samlingar
Første nettleksjon kjem i slutten av august (2023). Vi oppfordrar deg som har takka ja til plass om å semesterregistrere deg så snart om råd etter 1. august. Då får du tilgang til informasjonen i Canvas-rommet.
Pensum
Pensum for H23 kan du finne her
Studieplan
Offentleg rett 1 (nettstudium)
Studieprogrammet vil gi en innføring i grunnleggende offentligrettslige problemstillinger.
Studieprogrammet vil egne seg for personer som arbeider i, eller tar sikte på å arbeide i, offentlig forvaltning. Det egner seg også for personer i privat sektor som har behov for kunnskaper om rettsregler som styrer offentlig myndighetutøvelse.
Det kan inngå i eller brukes til etter- og videreutdanningsformål.
Læringsutbyttet må sees i sammenheng med innhold og arbeidsmåter i emnene. I tråd med det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket har studenten følgende læringsutbytte etter fullført studieprogram:
Studenten skal ha kunnskaper om innholdet i sentrale rettslige begreper som tolkning av rettsregler, kompetansenormer, pliktnormer, delegasjon, ugyldighet og klage
Studenten skal ha ferdigheter i form av å kunne finne frem relevante rettskildefaktorer og tolke og anvende dem generelt og konkret
Studenten skal kunne identifisere teoretiske og praktiske rettslige problemstillinger innen forvaltningsretten og redegjøre for dem overfor andre
Undervisningen er nettbasert med utlegging av nettleksjoner, innlevering av oppgaver og aktivitet på ulike diskusjonsfora. E-læringssystemet Canvas blir benyttet.
Emne | 2023 Haust |
---|---|
15 | |
Sum (15 total) | 15 |
Studieavgift kr 5.000,-
- Deltid, Nettstudium
- Varigheit 1 semester
- 15 studiepoeng
- Start haust
- Opptakskrav
Generell studiekompetanse
- Studieplan
Søknadskode : 3921