Fornyer populært studium: - Mer fleksibelt og faglig intenst!

Tekst: Per Straume , Foto: HVO

- Oppdatert

Årsstudiet i religion, kultur og samfunn blir samlingsbasert fra denne høsten av. - Nå får studentene det beste fra to verdener, sier de studieprogramansvarlige. Et av målene er å gjøre det enda enklere for de som ønsker å studere. 


- Religion, kultur og samfunn er ikke et nytt studietilbud ved Høgskulen i Volda, men det har fått en ny organisering – blant annet basert på tilbakemelding fra søkere og inspirasjon fra gode kollegaer. Det forteller Ralph Meier og Hildegunn Valen Kleive fra Institutt for religion og livssyn


- Det beste fra to verdener

Studietilbudet var tidligere delt i et rent nettstudium og et fulltidsstudium på campus. Nå har de tatt det beste fra disse og laget et samlingsbasert studium. 

- Vi har tre samlinger i Volda over to dager per emne per semester. Mellom disse har vi nettundervisning. Dette vil foregå både synkront med oppmøte og fellesundervisning, og asynkront, som betyr at du kan logge deg på når det passer deg, sier Ralph og Hildegunn. 

- Dette håper vi vil gi studentene den ekstra fleksibiliteten de trenger for å få hverdagen til å gå opp mens de studerer.

 

Faglig intenst på samling

Samlingene i høst er lagt til uke 35, 39 og 44. 

- Samlingene vil gi oss dager med faglig intenst innhold, godt studentmiljø og sosialt samvær. Samtale, diskusjon og å møte andre som er opptatt av det samme som deg selv, noe av det som gjør studenttilværelsen så meningsfylt, sier Ralph og Hildegunn. 
 

Hildegunn Valen Kleive underviser i Religion, kultur og samfunn ved Høgskulen i Volda. Foto: Karl August Swanstrøm/HVO.


Media og populærkultur på timeplanen

Emner vi skal innom er religion, media og populærkultur, religion og livssyn og religion og samfunn. Studietilbudet er spennende, aktuelt og kanskje ekstra relevant for deg som har en jobb eller ønsker deg en jobb der du møter religionsmangfold. For eksempel i skole, helsesektor eller mediebransjen. 
 

 
 

Del på