HVO-lektor blant finalistene som Årets barnehageinspirator 2021

Tekst: Karl August Swanstrøm , Foto: Høgskulen i Volda

- Oppdatert

Hilde Muren ved Institutt for planlegging, administrasjon og skulesamfunnsfag er valgt ut blant 63 nominerte som finalist til ‘Årets barnehageinspirator 2021’. 

Hilde underviser i barnehagelærerutdanninga på HVO og er naturligvis glad for å være blant de fem finalistene.

– Jeg må si det er med litt blandete følelser dette her, sier Hilde og legger til:

– Jeg er på den ene siden veldig glad for at så mange har stemt på meg, på en annen side sitter janteloven på skulderen min og forsøker å holde meg rolig, sier hun.

Hilde sier det gjør litt ekstra inntrykk å motta denne nyheten under en pandemi som har vært utfordrende både for studenter og ansatte.

– Det har vært stor gjennomstrømming på studiet og tøft å ikke kunne delta i samme fysiske rom som de man underviser. Da er det ekstra godt å kunne få anerkjennelse og hyggelige tilbakemeldinger for jobben man gjør, sier Hilde og viser frem kortene hun har hengt opp på veggen med varme hilsener.

Hun forklarer at hun hun setter pris på å bli opplevd som inspirerende, men er også klar over at hun noen ganger kan være utfordrende.

– En student kom og sa til meg at jeg er den strengeste læreren hun hadde hatt, men også den som hun hadde lært mest av!

Hilde trekker også frem at det er gode kollegaer som skal ha æren for at hun er blant finalistene. – Dette er et løft for Høgskulen i Volda, og jobben vi gjør her. Det er ikke bare jeg, men svært mange som kan glede seg over dette, smiler hun, og legger til:

– At så mange som 63 kollegaer fra hele utdanningsfeltet har blitt nominert, er imponerende og viser at det å være barnehagelærerutdanner er stort!

 

Når det gjelder å vinne finalen så bruser konkurranseinstinktet til Hilde når hun avslutningsvis oppfordrer, – Stem på meg!

 

Les mer om Hilde Muren i presentasjonen fra barnehage.no

 

Del på