Omsorgsfull prisvinner

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Han blir beskrevet som en hjertevarm mann som folk føler seg velkommen rundt. Det er også ein viktig del av grunnen til at David Bernatek mottok Studentprisen 2020 ved Høgskulen i Volda.

– Det er vel fortjent. David har lagt ned en voldsom innsats, forteller Trym Rimmen, leder for Studentparlamentet i Volda.

– Jeg skvatt nesten da Trym ringte og fortalte meg at jeg hadde vunnet prisen. Jeg hadde ikke tenkt de tankene og ble veldig overraska, parerer Bernatek med et smil og gjentar flere ganger at det er «veldig gøy»

Skape møteplasser og aktiviteter

I begrunnelsen fra juryen heter det: «Prisvinneren har vist et ekstra engasjement utenom det som kan forventes. Vinneren har gjennom sine fire år som student i Volda, vist en iver for at alle studenter skal kunne delta og kjenne seg velkommen. Han er i stor grad inkluderende, uavhengig om en har møtt hverandre før eller om dette er første gong.»

– Jeg har forsøkt å være aktiv i studentmiljøet og lagt til rette for god velferd for studentene, sier Bernatek.

Og det har han, som i fjor var velferdsansvarlig i Studentparlamentet, klart med bravur.

– Jeg har villet skape møteplasser og aktiviteter der alle studenter kan møtes og ha det godt sammen. Gjennom det har jeg også forsøkt å være imøtekommende og lytte til folk.

Glad i Volda

Imøtekommende virker det definitivt som Oslo-mannen er. I en av nominasjonene fikk Bernatek følgende skussmål: «Han gjør at folk føler seg velkommen på skolen, han tok meg imot allerede fra første dagen min her, og gjorde meg trygg på Høgskulen i Volda.»

Selv om Bernatek ikke stilte til gjenvalg i Studentparlamentet, vil han nok fortsatt være en aktiv student og lett å få øye på rundt om på høgskolen med sitt gode smil. I sitt fjerde i år i Volda starter han nå opp på mastergraden Kulturmøte.

– Etter et lite år likte jeg meg så godt her at jeg har blitt værende. Jeg er blitt glad i Volda, erkjenner Bernatek som har bodd i Oslo fram til han flyttet til sunnmørsbygda. Men helt på tampen har han en liten innrømmelse å komme med:

– Mamma er sunnmøring, så det har kanskje noe å si for at jeg trives så godt her, humrer prisvinneren.
 

Del på