Studentarbeid blitt en hit i sosiale medier

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Fengende filmer og tøffe konsept, laget av mediestudenter ved Høgskulen i Volda, har slått godt an når biblioteket har spredd dem i sine kanaler i sosiale medier. 

– Vi ønsker å fokusere på hvordan vi kan gjøre biblioteket sexy for studentene. Vi har så mye å by, synes leder for biblioteket ved Høgskulen i Volda, Mona Iren Auganæs.

Det svarer så absolutt innholdet hun og kollegaene har sluppet i sosiale medier de siste ukene til. Hver uke har de lagt ut en ny film som forteller noe om biblioteket og deres mangfoldige tilbud til studentene, ofte på en humoristisk og lettlivet måte.

Imponert

Midt i blinken for den største målgruppa for høgskolebiblioteket, studentene, skulle en tro.

– Ja, det var en av grunnene til at vi ønsket å få med mediestudenter på et slikt prosjekt. De vet best hvordan en snakker til dem som målgruppe, sier Auganæs, som ikke kan annet enn å glise bredt over resultatet.

– Studentene er så flinke, det er virkelig høyt nivå på arbeidet deres. Og når det i tillegg er førsteårsstudenter, blir det bare enda mer imponerende, forteller biblioteklederen om innholdet som ble laget i vår og sluppet nå i høst.

Biblioteket er aktive i sosiale medier med nyttig informasjon, artige innslag og konkurranser. Følg dem på Facebook og Instagram, der du vil finne det mediestudentene har laget.

Nedenfor kan du se en av filmene studentene har laget.

«Hvordan får dere det til?»

Responsen på materialet har vært god fra både studenter og andre. Auganæs er glad for at hennes stab stiller opp og virkelig byr på seg selv i noen av filmene.

– Det er en sporty gjeng, som er med selv om det kan være litt utenfor komfortsonen av og til.

I møte med kollegaer fra andre bibliotek har en fått tommel opp og mer til. – «Hvordan får dere det til? Det er så gøy filmer!», er blant tilbakemeldingene jeg har fått fra ansatte på andre bibliotek i landet. Det er så gøy, gliser Auganæs.

Nyttig praksis

Slike utsagn varmer hjertet til Silje Birknes. Høgskolelektoren var den som hadde ansvaret for medieproduksjonsstudentene, som sammen med mediedesignstudenter og studenter fra PR, kommunikasjon og media har vært med på å levere innhold til dette prosjektet. 

Det var gjennom emnet Praktisk medieproduksjon at Birkens sine studenter fikk utfolde seg i samarbeidsprosjektet med biblioteket.

– Vi er opptatt av at studentene skal få reell praksiserfaring fra første stund og det er dette et godt eksempel på. De skal lage produksjoner som de kan ha i portofolien sin, sier Birknes.

Hjelp av tidligere student

For å gjøre prosjektet ekstra relevant og få gode innspill, ble Peder Haugfos leid inn. Den tidligere Volda-studenten som studerte journalistikk, har erfaring med filmer for sosiale medier og hvordan en treffer målgruppa ungdom og unge voksne på en god måte.

– Haugfos var gull verdt for oss og ekstra moro siden han er utdannet her. Han var flink til å få studentene med på å formidle et tydelig budskap på en underholdende måte. Haugfos har mye energi, er sprudlende og har et spesielt godt humør, skryter høgskolelektor Birknes.

Det smittet over på studentene, som i starten var litt skeptiske til å skulle lage noe for biblioteket.

– Det hørtes kanskje litt kjedelig ut. Så gikk det ikke lang tid før de ble veldig gira, smiler Birknes.

Del på