Utveksling i Japan

Tekst: Tone Solhaug

- Oppdatert

Med Mount Fuji i horisonten ligger The International College of Liberal Arts (ICLA) plassert i den vesle byen Kofu, kun halvannen time unna Tokyo. Her er halvparten av elevene internasjonale. Det er også mange internasjonale lærere som bidrar til et spennende studiemiljø fylt med ulikheter og en lærerik hverdag.

Tekst og foto: Jonas André Bruu Brynildsen (Mediedesign)

 

Som student i Volda kan du reise på utveksling nesten kor som helst, blant anna til USA, Grønland, Storbritannia, Australia, Chile, Sør-Korea og Island! Sjå dei om lag 40 landa du kan reise til her!


Etter en lang flytur landet jeg omsider i Tokyo. Jeg var svett, sliten, og mer enn klar nok for en dusj og en god natts søvn. Problemet var at jeg ikke hadde bestilt hotell og klokken begynte å bli mye. En relativt kjip situasjon ble ikke noe bedre ettersom jeg ikke kunne språket, og de fleste snakket ikke så bra engelsk. Denne kjipe situasjonen ble til noe fint, når jeg fant en taxisjåfør som kjørte rundt i hele byen for å finne et sted jeg kunne bli over. Til tross for at vi ikke snakket samme språk så klarte vi å kommunisere, og han ville mer enn gjerne hjelpe. Omsider fant jeg et sted å sove takket være den fantastisk snille taxisjåføren. Dette ble en demonstrasjon av hvor snille og hjelpsomme japanerne kan være. 

Kofu er en relativt liten og rolig by, noe som jeg personlig synes er behagelig å bo i. Om du ønsker fart og spenning så ligger Tokyo kun en halvannen time unna. På skolen er det små klasserom og klassene har ofte ganske få elever. Dette gjør at de gode lærerne får mer tid til hver enkelt elev. Dessuten bor vi på skolen så det blir nesten som å gå på folkehøyskole. Du blir lettere kjent med folk på skolen på grunn av dette.
Selv om språk ikke er så relevant for din utdanning, så anbefaler jeg sterkt å lære språket uansett. Du forstår og får innblikk i kulturen som du ikke har mulighet til å få på samme måte ellers. Dessuten er det en givende følelse når du får bruk for noe du har lært. Om man ikke kan språket her, så er det som regel ikke noe problem heller. Folk er veldig hjelpsomme her i Japan, om du trenger hjelp så får du det, til tross for språkbarrieren.

Når man bor så nærme så er det veldig lettvint å ta en helg i Tokyo. Det er en by hvor man virkelig kan oppleve og se mye rart og spennende. Jeg vil tørre å påstå at alle og enhver kan finne noe de liker. Fra utallige spennende restauranter med merkelig tematikk til enorme kjøpesentre. Du kan gå på uglekafé, eller du kan kjøre Mario Kart i Tokyos gater. Nei du leste ikke feil, du kan faktisk kjøre Mario Kart på ordentlig. 

Nå som jeg skriver denne artikkelen, er jeg omtrent halvveis i min utveksling her i Japan. Jeg har allerede opplevd masse både i Kofu, Tokyo og mange andre steder. Besøkt mange ulike shrines (helligdommer), sett mye spennende arkitektur og buddhisttempler og ikke minst spist mye spennende mat. Jeg liker hvor variert Japan er. Landet har utrolig mye å tilby om man er villig til å utforske. I juli skal jeg også bestige Mount Fuji – jeg gleder meg noe vanvittig.

Utveksling er fantastisk og man får en unik mulighet til å oppleve en annen kultur. Jeg kan ikke anbefale utveksling nok. Uansett hvor du ønsker å reise så er jeg sikker på at du får en opplevelse du vil huske for resten av livet. Å kunne kombinere reise og studier er gull verdt. Jeg angrer ikke et sekund på min utveksling, har lært og opplevd ting jeg aldri vil glemme. 

Del på