Oktober er måneden med psykisk helse i fokus

Tekst: Karl August Swanstrøm

- Oppdatert

I tradisjonen tro er oktober den måneden der HVO har psykisk helse i fokus.

I år er det Sosial Haust under Velferdsgruppa (samarbeid mellom Høgskulen og Studentsamskipnaden) som står for program med aktiviteter utover høsten. Måneden startet med Mat & Prat og gratiskonsert der en hemmelig artist opptrådte på Rokken, og fortsetter med en rekke kurs og tilbud framover. Se programmet nedover i saken.

SE ALLE VELFERDSTILBUD PÅ HVO HER

Følg Sosial Haust på sosiale medier

For å sikre at du er oppdatert på siste nytt om Sosial Haust oppfordrer vi til å følge siden på Facebook og @hivolda på Instagram. Her blir alle detaljer om kommende eventer publisert, og du vil også kunne få innsikt i hva som skjer i studentmiljøet når Velferdsgruppa har take-over på Instagram. Husk at alle billetter til arrangement og kurs vil ligge på Tikkio

Flere aktiviteter utover høsten

Det vil denne høsten også være flere aktiviteter knyttet til psykisk helse, blant annet disse kursene:

Mindfulness

Har du en stressende hverdag eller tanker som spinner? Ønsker du mer indre ro og balanse i hverdagen? Line Katrin Moe og SiVolda ønsker deg hjertelig velkommen til fire behagelige og avslappende gratis kurs i mindfulness. Her får du sette fokus på deg selv, dine behov og lære stressreduserende teknikker slik at du får muligheten til å skape en studiehverdag som er god for deg.

Kursene er delt inn i fire, du kan bli med på alle eller det som passer deg. SiVolda stiller med yogamatter og kursene holder sted på Miljørommet på Berte Kanutte. Hvert kurs har plass til 20 deltakere og varer i 75 minutter. Det kan være lurt å ta med seg et pledd til kursene og noe å skrive på. Kursene er på norsk. Vel møtt!

Les mer om Line Katrin Moe her

I bedre balanse

"I bedre balanse" er et gratis kurs for deg som kjenner at du trenger å ta litt bedre vare på deg selv i mørketida og utover eksamensperioda. På kurset får du tilgang til å delta på kursøkter med tema selvfølelse, kosthold, ernæring og fysisk aktivitet. Vi vil snakke om ytre og indre stress og veien din videre. For de som ønsker vil det bli mulighet for å benytte seg av kroppsanalyseverktøy i starten og på slutten av kurset. Ernæringsterapeut Ingeborg Nupen vil gi deg gode verktøy til en studiehverdag i bedre balanse - både fysisk og psykisk.

Hver kursøkt holder til på Kaarstad 208, kl. 17:30 og varer 1,5 timer. Kursdatoene er:

  • 27. oktober
  • 3. november
  • 10. november
  • 17. november
  • 25. november
  • 1. desember

Sistnevnte kurs med litt julestemning! Kurset har plass til 40 deltakere. 

Hiv deg med, kanskje i lag med en venn? Eller få deg nye venner på kurset! Du er hjertelig velkommen.

Kurset er gratis og støttet av Studentsamskipnaden i Volda. 

Les mer om Ingeborg Nupen her

 

 

 

 

 

Del på