Korona-lettelser fra regjeringen

Tekst: Line Lauvsnes Oddekalv

- Oppdatert

Regjeringens nye Korona-lettelser gjør at studentene kan komme tilbake på høgskoler og universiteter for fullt. Fra 1. februar er det ikke lenger nødvendig å ha munnbind i undervisningsrom. Her er de siste Covid-oppdateringene. 


- Undervisning går som planlagt fysisk i februar. Det er meldingen fra kriseledelsen ved Høgskulen i Volda (HVO) etter nye retningslinjer fra regjeringen og eget møte med statsråd Ola Borten Moe for å gå gjennom hva disse betyr for universitets- og høgskolesektoren. 

Da regjeringen la frem lettelser i Covid-19-restriksjonene tirsdag 1. februar, var et av budskapene at studentene skulle få en mer normal hverdag igjen. Som allerede planlagt i Volda blir det altså fysisk undervisning fremover. Nytt nå er at også «meteren» og munnbindet kan droppes i undervisningsrommene – men ikke utenfor. Høgskolen skal sikre smittevernforsvarlig drift og legge til rette for at nasjonale råd følges. 
 

•    Se de oppdaterte retningslinjene fra regjeringen her!
•    Høgskulen i Voldas Korona-sider
•    Volda kommunes Korona-sider


- For å gjøre omleggingen så forutsigbar som mulig for både studenter og de som skal undervise, holder vi på planene for februar. Det betyr at vi har lagt til rette for fysisk undervisning med mulighet for å holde en meter avstand. Vi beholder også planene om at de samlingsbaserte studiene som hovedregel skal ha digital undervising ut februar  – men gleder oss over at det meste nå er tilbake til normalen, sier en glad Karen Lomeland Jacobsen, direktør ved HVO. 

- Og vi gleder oss til å se studentene tilbake i Volda! 


•    Gode Korona-råd når fysisk undervisning starter opp igjen


PS! Som tidligere kommunisert vil skriftlig skoleeksamen for våren 2022 fortsatt være digital.  
 

Del på