Hege ble årets matblogger 2022

Tekst: Tor Mikalsen , Foto: Karl August Swanstrøm

- Oppdatert

– Uventet og veldig gøy! Hege Lindahlen fra Molde har nettopp mottatt beviset på at hun er årets matblogger for 2022. Tradisjoner står sterkt ved studiet Matkultur og en av tradisjonene er at det hvert år blir kåret hvem som lager den beste studiebloggen blant studentene.

Matkultur (30 studiepoeng) er et tverrfaglig studie rettet mot de som er interessert i matkultur, mattradisjoner og konservering, og de som ønsker praktisk og teoretisk kunnskap i faget. Studiet er godt egnet for de som vil formidle mat og matkultur til barn, ungdom og voksne i ulike sammenhenger slik som barnehage, skole og annen formidlingsvirksomhet.

Undervisningen er organisert som samlinger og det er fem samlinger per semester.

Ved studiet har studentene i oppdrag å skrive studieblogg som et arbeidskrav og en del av det praktiske opplegget. Faktoren de blir målt på er hvordan de evner å formidle historie, tradisjoner og matkultur, og hva passer vel bedre enn å formidle digitalt i verdensveven?

Blogg til inspirasjon

Hege er utdannet grunnskolelærer og setter pris på å bli anerkjent for arbeidet hun har lagt ned i studiebloggen.

– Jeg syns det er veldig kjekt å fotografere på fritiden, og det passet jo godt med at jeg fikk fotografere og skrive om matrettene jeg lagde, sier den ferske bloggvinneren.

Årets matblogger

Hege viser frem matkassen der hun blant annet har syltet, konservert og bakt. I tillegg har hun designet etiketter. – Jeg har brukt designverktøyet Canva i utformingen av disse. Det krever nesten ingen forkunnskaper og er enkelt å sette seg inn i, sier hun.

Studieansvarlig ved Matkultur, Kari Ryslett, sier at etikettene er en viktig brikke for maten man lager ved studiet. – Man ønsker å skape en identitet, forventninger og merkevare rundt det man produserer, og etikettene er derfor viktig for heltheten, sier hun. Under kan du se etikettene som Hege laget til noen av sine produkter.

Årets matblogger

På årets siste samling skal studentene vise fram matkasser de har fått i oppdrag å lage. Her er det konservert kjøtt, det er tradisjonsorientert bakst, og glass med saft og syltede produkter. Kari Ryslett er synlig stolte av studentene og arbeidet som er lagt ned i maten de har produsert. – Alle matkassene her er spennende og se på og høre om! Det studentene har produsert er til stor inspirasjon, sier Kari.

Her kan du se alle studentene sine blogger ved blogglisten til høyre

Studentene viser fram matkasser ved Matkultur

Del på