Profile picture for user KariR

Kari Ryslett

Høgskulelektor

Institutt for realfag

ARBEIDSOMRÅDER VED HØGSKULEN I VOLDA

Matkultur og helse (årseining)
Mat, kosthold og helse MKH 101-102 (30 studiepoeng).
Mat, kultur og konservering MKK 101-102 (30 studiepoeng).
Mat og helse ved barnehagelærarutdanning (BLU).

Naturfag og matematikk i barnehagen (NAMABHG)

FAG/KOMPETANSEOMRÅDER:

Matkultur og helse

UTDANNING/EDUCATION:

Master i samfunnsernæring, Høgskolen i Akershus, 2004 – 2007

Mat, kultur og konservering, Høgskulen i Volda, 2003-2004

Spesialpedagogikk, Høgskulen i Volda 2000-2001

Medisin grunnfag, Universitetet i Tromsø, 1992-1993

Faglærer i ernæring, helse og miljøfag, Stabekk Høgskole, 1984-1988

ARBEID/WORK:

Brei arbeiderfaring med mat, helse og opplæring sidan 1988. Inspektør i næringsmiddeltilsynet, matfaglig konsulent Norges Sjømatråd, redaktør i tidsskiftet Mat og helse i skolen. Pedagogisk erfaring som faglærer i grunnskulen og vidaregåande skule.

 

UTDANNING/EDUCATION:

AKADEMISK GRAD/ACADEMIC DEGREE:

Master of Nutriton, Health and Enviremental Science

HOVUDFAG/MASTER DEGREE:

"Warning schools can damage your health!" En komparativ studie av skolemåltidet er Norge og Finland. Høgskolen i Akershus.


FORSKING / RESEARCH:

Assessment in the practical and aesthetic subjects: teachers' perceptions.

Tidleg litterasitet i barnehagen

Vitskapeleg arbeid

CRIStin

Vitskaplege artiklar og bokkapittel

Teachers’ assessment experiences and perceptions in the practical-aesthetic subjects
Publisert 2016 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett, Thorstein Vasset

Anna

Samisk dag på Bygdetunet
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold

Samisk dag
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold

Kvinnene i familien Finnes: Held lefsestradisjonane i hevd
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Årets matblogg
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Slakting på timeplanen i Barstadvik
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold

Fast matspalte i Vikebladet
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Møre Nytt
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Matkjemi på skulekjøkkenet
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Blogg som bru mellom teori og praksis i mat og helse
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Matkultur på Volda bygdetun
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold

Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Matkultur til glede for store og små
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold

Meir naturfag og matematikk i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Ingeborg Katrin Lid Berget

Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse lærarar.
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse-lærarar
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Mat, måltid og høgtid i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Matspalte i Vikebladet (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett

Matspalte i Møre Nytt (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett

Randi Lied hadde husstell i 1940-41.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Malene vart årets matbloggar
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Vikebladet (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Møre Nyt (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Mataktiviteter og medvirkning - erfaring og praksis i barnehagelærerutdanning. Hvilke muligheter har barnehager til å medvirke i mataktiviteter?
Publisert 2017 av Kari Ryslett

På glutenfritt bakekurs
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Stor interesse for glutenfritt bakekurs.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Trendy med gamle mattradisjonar
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Ammar E. Ali Hassan

Fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett, Jan Håkon Vikene

Vårtur med fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Jan Håkon Vikene, Kari Ryslett

Mat og måltid i barnehagelærerutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Kolvikbakken til topps i kokkekonkuranse. Nå blir det fylkesfinale
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Samarbeider om mat og religion
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Kristin Hatlebrekke, Mathias Nygaard

Praktisk og teoretisk kurs i Kostholdplanleggeren
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Matglede med sjømat i skolefritidsordningen
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Høgskulen i Volda, Mat,kultur og konservering
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Skulemåltidet handlar om meir enn å få i seg næring.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Mat og måltid i barnehagelærarutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

NM i lunsj
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Deler den beste helgamaten
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Samisk dag på Volda bygdetun
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett

Deler den beste helgematen.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

NM i skolelunsj
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Studentar sette smaksløkane i sving.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi, Ammar E. Ali Hassan

Hope & happiness Glimt fra verdenskongressen i Sør-Korea 2016
Publisert 2016 av Anne Merete Selvik Ask, Ingebjørg Aarek, Kari Ryslett

Vart årets matkulturbloggar.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Hjortemòr i metervis - i klokketåret
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Trendy og stas med sjølvlaga lefser.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Hope & Happiness. Glimt fra verdenskongressen i Sør- Korea 2016.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Anne Merete Selvik Ask, Aarek Ingebjørg

Flammande, bål, gullfisk og spira korn: Dette er Nowroz!
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Min læringsreise i digital kompetanse. Om å jobbe med fagblogg som arbeidskrav til studenter.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Tek med realfagskunnskap frå kjøkkenet tilbake til barnehagen
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Matkulturelle opplevingar ved Volda Bygdetun
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Saft på dugnad på Bakketunet
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Kvifor barnemenyar?
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Mat i ein større samanheng
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Mat-lektor: Ikke server grillpølser i barnehagen Slår alarm om posesupper, kjøpebrød og vafler
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke

Dropp grillpølsene i barnehagen! Maten i barnehagen bør varieres over tid for å sikre inntak av alle næringsstoffer og gi barna ulike smaksopplevelse.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke

Materiell (oppskrifter og foto) til skulefritidsordning (SFO) i samarbeid med Norges Sjømatråd og Fiskesprell. Fotoshoot ved SFO på Straumsbukta skole 11.mai 2016.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Fiskesprell - laksewok på tur.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Dommer i Kokkekamp 2016
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Kvalitet i opplæring i mat og helse - data fra klasseromsforskning
Publisert 2016 av Eli Kristin Aadland, Hege Wergedahl, Erik Cyrus Fooladi, Kari Ryslett

Feiring av jødisk påskemåltid.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Fascinerande og forfriskande fiskeliv
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Samisk dag i flott vintervèr!
Publisert 2016 av Kari ryslett, Randi Holsvik, Eli-Karin Sjåstad Åsebø

Samisk dag i flott vintervêr!
Publisert 2016 av Randi Holsvik, Kari ryslett, Eli-Karin Sjåstad Åsebø

Ein komparativ studie av skulemåltidet i Norge og Finland (pecha kucha).
Publisert 2015 av Kari ryslett

Sausen gjorde susen
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Dommer i Kokkekamp 2015
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Nigiri, maki, wasabi og soya på timeplanen.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Sushiworkshop for 9.klassingane.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Saft på dugnad.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Matkultur på Volda bygdetun, Haualeite.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Pecha Kucha om Skulemåltidet. Forskningsdagane 2015
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Barn, friluftsliv og mat. Arrangement på Årsneset i samarbeid med Volda Jeger- og sporsfiskarlag, Barnas Turlag og HVO. Forskningsdagane 2015.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Ny og tradisjonsrik mat i historiske omgjevnadar.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Heilt rå skulemat.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Auka interesse for gammal matkultur.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Nowruzfeiring på Høgskulen
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Samisk dag for barnehagelærarstudentar
Publisert 2015 av Randi Holsvik, Kari Ryslett, Liv Ingunn Sætre

Fiskesprell i barnehagen
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Samisk dag på Volda bygdetun
Publisert 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre

Samisk dag i Volda
Publisert 2015 av Liv Ingunn Sætre, Kari Ryslett, Randi Holsvik

Samisk fagdag i felten
Publisert 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre

Meirsmak på Haualeite
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Mat, kosthald og helse 2014/15 Informasjonside på sosiale medier/facebook
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Mat, kultur og konservering 2014/15 Informasjonside på sosiale medier/facebook
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Kari Studieblogg MKK 101 2014 (Studieblogg på Mat, kultur og konservering, MKK101)
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Matkultur på Haualeite, forskningsdagane 2014
Publisert 2014 av Kari Ryslett, Marit Gascogne

Serverte mat med tradisjon
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Sunnmørslærarar som testpilotar
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Born må lage mat
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Assessment in the practical and aesthetic subjects: teachers' perceptions
Publisert 2014 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Thorstein Vasset, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett

Samisk dag på Haualeitet
Publisert 2014 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Randi Holsvik, Kari Ryslett

Her er dei rette sju sortane
Publisert 2013 av Kari Ryslett

Mykje meir enn smør og sukker...
Publisert 2013 av Kari Ryslett

Matkultur på Volda bygdetun
Publisert 2013 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Fysisk aktivitet og helse
Publisert 2013 av Nils Ola Skuset, Kari Ryslett