
Kari Ryslett
Institutt for realfag
Førstelektor
ARBEIDSOMRÅDER VED HØGSKULEN I VOLDA
Avdeling for humanistiske fag og lærarutdanning | Faculty of Humanities and Education
Mat og helse 1 (MHE 101-102, 30 studiepoeng) | Food and health
Matkultur (MAK 101-102, 30 studiepoeng) | Food Culture
Mat og måltid ved barnehagelærarutdanninga | Food and meals in kindergarten teacher training
Norwegian Food Culture (ERAMAK 101), for international students at Volda University College
Nature Guiding in Fjord Landscape (IKF 206), bachelor
FAG/KOMPETANSEOMRÅDER:
Matkultur og helse | Food culture and health
AKADEMISK GRAD/ACADEMIC DEGREE:
Førstelektor | Associate professor
Mastergrad i samfunnsernæring | Master of Nutrition, Health and Enviremental Science
HOVEDFAG/MASTERDEGREE:
Ryslett, K. (2007). "Warning schools can damage your healt!" En komparativ studie om skolemåltidet i Norge og Finland, Høgskolen i Akershus.
UTDANNING/EDUCATION:
2022-2023 Pedagogisk basiskompetanse, Høgskulen i Volda.
2022-2022 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse II, NTNU Trondheim.
2021-2021 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse I, NTNU Trondheim.
2020-2021 Phd kurs Strukturelle vilkår for profesjonsutøving, Høgskulen i Volda.
2020-2020 Phd kurs i Kvalitative forskingsmetoder; Høgskolen i Molde.
2004-2007 Master i samfunnsernæring, Høgskolen i Akershus.
2002-2003 Mat, kultur og konservering, Høgskulen i Volda.
2000-2001 Spesialpedagogikk, Høgskulen i Volda.
1992-1993 Medisin grunnfag, Universitetet i Tromsø.
1984-1988 Faglærer i ernæring, helse og miljøfag, Stabekk Høgskole.
ARBEID/WORK:
Brei arbeidserfaring med praktiske og teoretiske tilnærmingar til mat, matkultur, helse og opplæring sidan 1988. Inspektør i næringsmiddeltilsynet, matfaglig konsulent Norges Sjømatråd, redaktør i tidsskiftet Mat og helse i skolen. Pedagogisk erfaring som faglærer i grunnskulen, i vidaregåande skule og i noverande stilling som førstelektor i matkultur og helse ved Høgskulen i Volda.
FORSKINGSGRUPPER
Tidleg litterasiet/literacy i barnehage og skule, med forskingsprosjekta: Ideal og praksis i barnehagens kvardagsliv og Samiske perspektiv i barnehagen.
Berekraftsdidaktikk, med forskingsprosjektet: Grøn berekraft i barnehagen.
Fast matspalte med oppskrifter om fisk og sjømat i avisene Møre Nytt og Vikebladet, sjå Kari`s matblogg: www.kari-ryslett.blogspot.com
Vitskapeleg arbeid
CRIStin
Vitskaplege artiklar og bokkapittel
Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Published 2019 av Kari Ryslett
Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Published 2019 av Anne Merete Selvik Ask, Vigdis Guttormsen, Kari Ryslett, Solveig Trovåg
Vårtur med fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Published 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Jan Håkon Vikene, Kari Ryslett
Fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Published 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett, Jan Håkon Vikene
Teachers’ assessment experiences and perceptions
in the practical-aesthetic subjects
Published 2016 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett, Thorstein Vasset
Dropp grillpølsene i barnehagen!
Maten i barnehagen bør varieres over tid for å sikre inntak av alle næringsstoffer og gi barna ulike smaksopplevelse.
Published 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke
Flammande, bål, gullfisk og spira korn: Dette er Nowroz!
Published 2016 av Kari Ryslett
Hope & Happiness. Glimt fra verdenskongressen i Sør- Korea 2016.
Published 2016 av Kari Ryslett, Anne Merete Selvik Ask, Aarek Ingebjørg
Hope & happiness
Glimt fra verdenskongressen i Sør-Korea 2016
Published 2016 av Anne Merete Selvik Ask, Ingebjørg Aarek, Kari Ryslett
Anna
Samisk dag
Published 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold
Samisk dag på Bygdetunet
Published 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold
Matomsyn i barnehagemåltidet.
Published 2020 av Kari Ryslett
Matspalte i Vikebladet
Published 2020 av Kari Ryslett
Mat, måltid og høgtid i barnehagen
Published 2019 av Kari Ryslett
Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse-lærarar
Published 2019 av Kari Ryslett
Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse lærarar.
Published 2019 av Kari Ryslett
Meir naturfag og matematikk i barnehagen
Published 2019 av Kari Ryslett, Ingeborg Katrin Lid Berget
Matkultur til glede for store og små
Published 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold
Matkultur på Volda bygdetun
Published 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold
Blogg som bru mellom teori og praksis i mat og helse
Published 2019 av Kari Ryslett
Matkjemi på skulekjøkkenet
Published 2019 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Møre Nytt
Published 2019 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Vikebladet
Published 2019 av Kari Ryslett
Slakting på timeplanen i Barstadvik
Published 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold
Årets matblogg
Published 2019 av Kari Ryslett
Kvinnene i familien Finnes: Held lefsestradisjonane i hevd
Published 2019 av Kari Ryslett
Matspalte i Møre Nytt (26 bidrag).
Published 2018 av Kari Ryslett
Matspalte i Vikebladet (26 bidrag).
Published 2018 av Kari Ryslett
Deler den beste helgematen.
Published 2017 av Kari Ryslett
Samisk dag på Volda bygdetun
Published 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett
Deler den beste helgamaten
Published 2017 av Kari Ryslett
NM i lunsj
Published 2017 av Kari Ryslett
Mat og måltid i barnehagelærarutdanninga.
Published 2017 av Kari Ryslett
Skulemåltidet handlar om meir enn å få i seg næring.
Published 2017 av Kari Ryslett
Høgskulen i Volda, Mat,kultur og konservering
Published 2017 av Kari Ryslett
Matglede med sjømat i skolefritidsordningen
Published 2017 av Kari Ryslett
Praktisk og teoretisk kurs i Kostholdplanleggeren
Published 2017 av Kari Ryslett
Samarbeider om mat og religion
Published 2017 av Kari Ryslett, Kristin Hatlebrekke, Mathias Nygaard
Kolvikbakken til topps i kokkekonkuranse.
Nå blir det fylkesfinale
Published 2017 av Kari Ryslett
Mat og måltid i barnehagelærerutdanninga.
Published 2017 av Kari Ryslett
Trendy med gamle mattradisjonar
Published 2017 av Kari Ryslett, Ammar E. Ali Hassan
Stor interesse for glutenfritt bakekurs.
Published 2017 av Kari Ryslett
På glutenfritt bakekurs
Published 2017 av Kari Ryslett
Mataktiviteter og medvirkning - erfaring og praksis i barnehagelærerutdanning.
Hvilke muligheter har barnehager til å medvirke i mataktiviteter?
Published 2017 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Møre Nyt (26 matspalter).
Published 2017 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Vikebladet (26 matspalter).
Published 2017 av Kari Ryslett
Malene vart årets matbloggar
Published 2017 av Kari Ryslett
Randi Lied hadde husstell i 1940-41.
Published 2017 av Kari Ryslett
Samisk dag i flott vintervêr!
Published 2016 av Randi Holsvik, Kari ryslett, Eli-Karin Sjåstad Åsebø
Samisk dag i flott vintervèr!
Published 2016 av Kari ryslett, Randi Holsvik, Eli-Karin Sjåstad Åsebø
Fascinerande og forfriskande fiskeliv
Published 2016 av Kari Ryslett
Feiring av jødisk påskemåltid.
Published 2016 av Kari Ryslett
Kvalitet i opplæring i mat og helse - data fra klasseromsforskning
Published 2016 av Eli Kristin Aadland, Hege Wergedahl, Erik Cyrus Fooladi, Kari Ryslett
Dommer i Kokkekamp 2016
Published 2016 av Kari Ryslett
Fiskesprell - laksewok på tur.
Published 2016 av Kari Ryslett
Materiell (oppskrifter og foto) til skulefritidsordning (SFO) i samarbeid med Norges Sjømatråd og Fiskesprell.
Fotoshoot ved SFO på Straumsbukta skole 11.mai 2016.
Published 2016 av Kari Ryslett
Mat-lektor: Ikke server grillpølser i barnehagen
Slår alarm om posesupper, kjøpebrød og vafler
Published 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke
Mat i ein større samanheng
Published 2016 av Kari Ryslett
Kvifor barnemenyar?
Published 2016 av Kari Ryslett
Saft på dugnad på Bakketunet
Published 2016 av Kari Ryslett
Matkulturelle opplevingar ved Volda Bygdetun
Published 2016 av Kari Ryslett
Tek med realfagskunnskap frå kjøkkenet tilbake til barnehagen
Published 2016 av Kari Ryslett
Min læringsreise i digital kompetanse.
Om å jobbe med fagblogg som arbeidskrav til studenter.
Published 2016 av Kari Ryslett
Trendy og stas med sjølvlaga lefser.
Published 2016 av Kari Ryslett
Hjortemòr i metervis - i klokketåret
Published 2016 av Kari Ryslett
Vart årets matkulturbloggar.
Published 2016 av Kari Ryslett
Studentar sette smaksløkane i sving.
Published 2016 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi, Ammar E. Ali Hassan
NM i skolelunsj
Published 2016 av Kari Ryslett
Samisk fagdag i felten
Published 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre
Samisk dag i Volda
Published 2015 av Liv Ingunn Sætre, Kari Ryslett, Randi Holsvik
Samisk dag på Volda bygdetun
Published 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre
Fiskesprell i barnehagen
Published 2015 av Kari Ryslett
Samisk dag for barnehagelærarstudentar
Published 2015 av Randi Holsvik, Kari Ryslett, Liv Ingunn Sætre
Nowruzfeiring på Høgskulen
Published 2015 av Kari Ryslett
Auka interesse for gammal matkultur.
Published 2015 av Kari Ryslett
Heilt rå skulemat.
Published 2015 av Kari Ryslett
Ny og tradisjonsrik mat i historiske omgjevnadar.
Published 2015 av Kari Ryslett
Barn, friluftsliv og mat.
Arrangement på Årsneset i samarbeid med Volda Jeger- og sporsfiskarlag, Barnas Turlag og HVO. Forskningsdagane 2015.
Published 2015 av Kari Ryslett
Pecha Kucha om Skulemåltidet.
Forskningsdagane 2015
Published 2015 av Kari Ryslett
Matkultur på Volda bygdetun, Haualeite.
Published 2015 av Kari Ryslett
Saft på dugnad.
Published 2015 av Kari Ryslett
Sushiworkshop for 9.klassingane.
Published 2015 av Kari Ryslett
Nigiri, maki, wasabi og soya på timeplanen.
Published 2015 av Kari Ryslett
Dommer i Kokkekamp 2015
Published 2015 av Kari Ryslett
Sausen gjorde susen
Published 2015 av Kari Ryslett
Ein komparativ studie av skulemåltidet i Norge og Finland (pecha kucha).
Published 2015 av Kari ryslett
Samisk dag på Haualeitet
Published 2014 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Randi Holsvik, Kari Ryslett
Assessment in the practical and aesthetic subjects: teachers' perceptions
Published 2014 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Thorstein Vasset, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett
Born må lage mat
Published 2014 av Kari Ryslett
Sunnmørslærarar som testpilotar
Published 2014 av Kari Ryslett
Serverte mat med tradisjon
Published 2014 av Kari Ryslett
Matkultur på Haualeite, forskningsdagane 2014
Published 2014 av Kari Ryslett, Marit Gascogne
Kari Studieblogg MKK 101 2014 (Studieblogg på Mat, kultur og konservering, MKK101)
Published 2014 av Kari Ryslett
Mat, kultur og konservering 2014/15 Informasjonside på sosiale medier/facebook
Published 2014 av Kari Ryslett
Mat, kosthald og helse 2014/15 Informasjonside på sosiale medier/facebook
Published 2014 av Kari Ryslett
Meirsmak på Haualeite
Published 2014 av Kari Ryslett
Fysisk aktivitet og helse
Published 2013 av Nils Ola Skuset, Kari Ryslett
Matkultur på Volda bygdetun
Published 2013 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Mykje meir enn smør og sukker...
Published 2013 av Kari Ryslett
Her er dei rette sju sortane
Published 2013 av Kari Ryslett