Profile picture for user KariR

Kari Ryslett

Institutt for realfag

Førstelektor

ARBEIDSOMRÅDER VED HØGSKULEN I VOLDA

Avdeling for humanistiske fag og lærarutdanning | Faculty of Humanities and Education

Mat og helse 1 (MHE 101-102, 30 studiepoeng) | Food and health

Matkultur (MAK 101-102, 30 studiepoeng) | Food Culture

Mat og måltid ved barnehagelærarutdanninga | Food and meals in kindergarten teacher training

Norwegian Food Culture (ERAMAK 101), for international students at Volda University College

Nature Guiding in Fjord Landscape (IKF 206), bachelor

FAG/KOMPETANSEOMRÅDER:

Matkultur og helse | Food culture and health

AKADEMISK GRAD/ACADEMIC DEGREE:

Førstelektor | Associate professor

Mastergrad i samfunnsernæring | Master of Nutrition, Health and Enviremental Science

HOVEDFAG/MASTERDEGREE:

Ryslett, K. (2007). "Warning schools can damage your healt!" En komparativ studie om skolemåltidet i Norge og Finland, Høgskolen i Akershus.

UTDANNING/EDUCATION:

2022-2023 Pedagogisk basiskompetanse, Høgskulen i Volda.
2022-2022 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse II, NTNU  Trondheim.
2021-2021 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse I, NTNU Trondheim.
2020-2021 Phd kurs Strukturelle vilkår for profesjonsutøving, Høgskulen i Volda.
2020-2020 Phd kurs i Kvalitative forskingsmetoder; Høgskolen i Molde.
2004-2007 Master i samfunnsernæring, Høgskolen i Akershus.
2002-2003 Mat, kultur og konservering, Høgskulen i Volda.
2000-2001 Spesialpedagogikk, Høgskulen i Volda.
1992-1993 Medisin grunnfag, Universitetet i Tromsø.
1984-1988 Faglærer i ernæring, helse og miljøfag, Stabekk Høgskole.

ARBEID/WORK:

Brei arbeidserfaring med praktiske og teoretiske tilnærmingar til mat, matkultur, helse og opplæring sidan 1988. Inspektør i næringsmiddeltilsynet, matfaglig konsulent Norges Sjømatråd, redaktør i tidsskiftet Mat og helse i skolen. Pedagogisk erfaring som faglærer i grunnskulen, i vidaregåande skule og i noverande stilling som førstelektor i matkultur og helse ved Høgskulen i Volda.

FORSKINGSGRUPPER

Tidleg litterasiet/literacy i barnehage og skule, med forskingsprosjekta: Ideal og praksis i barnehagens kvardagsliv og Samiske perspektiv i barnehagen.

Berekraftsdidaktikk, med forskingsprosjektet: Grøn berekraft i barnehagen.

Fast matspalte med oppskrifter om fisk og sjømat i avisene Møre Nytt og Vikebladet, sjå Kari`s matblogg: www.kari-ryslett.blogspot.com

Vitskapeleg arbeid

CRIStin

Vitskaplege artiklar og bokkapittel

Rognbollesuppe, motti, hillo og chietki - undervisning om mat og måltid blant nasjonale minoriteter i Norge
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Ingvild Skirbekk Sagmoen

Samisk mat i barnehagen preget av reindriftskulturen
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg

How Kindergarten Teachers Support Nascent Understanding of Sustainable Development Among Children – A New Label on an Old Practice?
Publisert 2023 av Liv Ingrid Aske Håberg, Kari Ryslett, Torhild Erika Lillemark Høydalsvik

Undervisningskjøkkenet ved Høgskulen i Volda.
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Foreldre skaper matkaos i barnehagen
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Publisert 2019 av Anne Merete Selvik Ask, Vigdis Guttormsen, Kari Ryslett, Solveig Trovåg

Vårtur med fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Jan Håkon Vikene, Kari Ryslett

Flammande, bål, gullfisk og spira korn: Dette er Nowroz!
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Hope & Happiness. Glimt fra verdenskongressen i Sør- Korea 2016.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Anne Merete Selvik Ask, Aarek Ingebjørg

Anna

Smak og sapere-metoden på skulekjøkkenet
Publisert 2025 av Kari Ryslett

Mat og aktivitetar på Haualeite
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Grøn festival med sylting, safting og hermetisering
Publisert 2025 av Kari Ryslett

Bruk sopp på kjøkkenet - lær deg god mat med sopp
Publisert 2025 av Kari Ryslett

Mat og helsefaget i skulen - ein del av Norges beredskap!
Publisert 2025 av Kari Ryslett

Det blir blautkake til bryllaup i juli også
Publisert 2025 av Kari Ryslett

Samisk matkultur i barnehagen
Publisert 2024 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg

Vårens ville vekstar på undervisningskjøkkenet
Publisert 2024 av Kari Ryslett

Dei nye kosthaldsråda og vegetarmat workshop
Publisert 2024 av Kari Ryslett

Utvikling av smakspreferansar hos småbarn
Publisert 2024 av Kari Ryslett

Sami food culture in teacher education
Publisert 2024 av Kari Ryslett, Ingfrid Veka

Matspalte i Vikebladet 2023
Publisert 2023 av Kari Ryslett

Potetferie
Publisert 2023 av Kari Ryslett

Matspalte i Møre Nytt 2023
Publisert 2023 av Kari Ryslett

Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett

Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett

Slik for du borna til å prøve ny mat
Publisert 2023 av Kari Ryslett

"Min veg til førstekompetanse". Markering av kvinnedagen og avslutning av prosjektet Kvinneløftet.
Publisert 2023 av Kari Ryslett

Norsk matkultur for internasjonale studentar
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Videreutdanning i Mat og helse ved Høgskulen i Volda
Publisert 2023 av Kari Ryslett

Min veg til førstelektor
Publisert 2022 av Kari Ryslett

Samisk matkultur i Mat og helsefaget - forankring i LK 2020
Publisert 2022 av Line Husjord, Grete Modell Grande, Kari Ryslett

Mat til eldre på institusjon
Publisert 2022 av Kari Ryslett

Indigenous culture in early childhood education in Norway
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane

Vidareutdanning i Mat og helse 1 (30 stp)
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Skreddarsydd vidareutdanning for lærarar
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Formidling og praktiske aktivitetar av samisk matkultur i mat og helse faget
Publisert 2022 av Kari Ryslett

Undervisningkjøkkenet på Kaarstad gjennom 100 år
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Mat i vinden! Rekordopptak for Mat og helse
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Matspalte i avisa Vikebladet
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Matspalte i avisa Møre Nytt
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Studiet mat, kultur og konservering: "Opna grinda inn til matlaging og sosialt samvær".
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Kari om utdanning, mat og livet
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Fagfornyinga i mat og helse
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Årets matblogg ved HVO
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

"Mat i barnehagen"
Publisert 2021 av Kari Ryslett

Samisk dag på Haualeite
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane

Matspalte i Møre Nytt
Publisert 2020 av Kari Ryslett

Matspalte i Vikebladet
Publisert 2020 av Kari Ryslett

Samisk dag
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold

Samisk dag på Bygdetunet
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold

Årets matblogg 2020
Publisert 2020 av Kari Ryslett

Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse-lærarar
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Møre Nytt
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Vikebladet
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Matkjemi på skulekjøkkenet
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Meir naturfag og matematikk i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Ingeborg Katrin Lid Berget

Matkultur til glede for store og små
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold

Mat, måltid og høgtid i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse lærarar.
Publisert 2019 av Kari Ryslett

Matspalte i Møre Nytt (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett

Matspalte i Vikebladet (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett

Deler den beste helgamaten
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Samarbeider om mat og religion
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Kristin Hatlebrekke, Mathias Nygaard

Mat og måltid i barnehagelærerutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Kolvikbakken til topps i kokkekonkuranse. Nå blir det fylkesfinale
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Møre Nyt (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Vikebladet (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Malene vart årets matbloggar
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Deler den beste helgematen.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Samisk dag på Volda bygdetun
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett

Trendy med gamle mattradisjonar
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Ammar E. Ali Hassan

Mat og måltid i barnehagelærarutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett

NM i lunsj
Publisert 2017 av Kari Ryslett

Studentar sette smaksløkane i sving.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi, Ammar E. Ali Hassan

Fiskesprell - laksewok på tur.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Dommer i Kokkekamp 2016
Publisert 2016 av Kari Ryslett

NM i skolelunsj
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Fascinerande og forfriskande fiskeliv
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Kvifor barnemenyar?
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Samisk dag i flott vintervèr!
Publisert 2016 av Kari ryslett, Randi Holsvik, Eli-Karin Sjåstad Åsebø

Min læringsreise i digital kompetanse. Om å jobbe med fagblogg som arbeidskrav til studenter.
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Mat i ein større samanheng
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Saft på dugnad på Bakketunet
Publisert 2016 av Kari Ryslett

Fiskesprell i barnehagen
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Ein komparativ studie av skulemåltidet i Norge og Finland (pecha kucha).
Publisert 2015 av Kari ryslett

Barn, friluftsliv og mat. Arrangement på Årsneset i samarbeid med Volda Jeger- og sporsfiskarlag, Barnas Turlag og HVO. Forskningsdagane 2015.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Heilt rå skulemat.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Nigiri, maki, wasabi og soya på timeplanen.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Sushiworkshop for 9.klassingane.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Ny og tradisjonsrik mat i historiske omgjevnadar.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Matkultur på Volda bygdetun, Haualeite.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Saft på dugnad.
Publisert 2015 av Kari Ryslett

Samisk dag på Haualeitet
Publisert 2014 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Randi Holsvik, Kari Ryslett

Meirsmak på Haualeite
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Assessment in the practical and aesthetic subjects: teachers' perceptions
Publisert 2014 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Thorstein Vasset, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett

Serverte mat med tradisjon
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Sunnmørslærarar som testpilotar
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Born må lage mat
Publisert 2014 av Kari Ryslett

Matkultur på Haualeite, forskningsdagane 2014
Publisert 2014 av Kari Ryslett, Marit Gascogne

Fysisk aktivitet og helse
Publisert 2013 av Nils Ola Skuset, Kari Ryslett