
Kari Ryslett
Institutt for realfag
Førstelektor
ARBEIDSOMRÅDER VED HØGSKULEN I VOLDA
Avdeling for humanistiske fag og lærarutdanning | Faculty of Humanities and Education
Mat og helse 1 (MHE 101-102, 30 studiepoeng) | Food and health
Matkultur (MAK 101-102, 30 studiepoeng) | Food Culture
Mat og måltid ved barnehagelærarutdanninga | Food and meals in kindergarten teacher training
Norwegian Food Culture (ERAMAK 101), for international students at Volda University College
Nature Guiding in Fjord Landscape (IKF 206), bachelor
FAG/KOMPETANSEOMRÅDER:
Matkultur og helse | Food culture and health
AKADEMISK GRAD/ACADEMIC DEGREE:
Førstelektor | Associate professor
Mastergrad i samfunnsernæring | Master of Nutrition, Health and Enviremental Science
HOVEDFAG/MASTERDEGREE:
Ryslett, K. (2007). "Warning schools can damage your healt!" En komparativ studie om skolemåltidet i Norge og Finland, Høgskolen i Akershus.
UTDANNING/EDUCATION:
2022-2023 Pedagogisk basiskompetanse, Høgskulen i Volda.
2022-2022 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse II, NTNU Trondheim.
2021-2021 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse I, NTNU Trondheim.
2020-2021 Phd kurs Strukturelle vilkår for profesjonsutøving, Høgskulen i Volda.
2020-2020 Phd kurs i Kvalitative forskingsmetoder; Høgskolen i Molde.
2004-2007 Master i samfunnsernæring, Høgskolen i Akershus.
2002-2003 Mat, kultur og konservering, Høgskulen i Volda.
2000-2001 Spesialpedagogikk, Høgskulen i Volda.
1992-1993 Medisin grunnfag, Universitetet i Tromsø.
1984-1988 Faglærer i ernæring, helse og miljøfag, Stabekk Høgskole.
ARBEID/WORK:
Brei arbeidserfaring med praktiske og teoretiske tilnærmingar til mat, matkultur, helse og opplæring sidan 1988. Inspektør i næringsmiddeltilsynet, matfaglig konsulent Norges Sjømatråd, redaktør i tidsskiftet Mat og helse i skolen. Pedagogisk erfaring som faglærer i grunnskulen, i vidaregåande skule og i noverande stilling som førstelektor i matkultur og helse ved Høgskulen i Volda.
FORSKINGSGRUPPER
Tidleg litterasiet/literacy i barnehage og skule, med forskingsprosjekta: Ideal og praksis i barnehagens kvardagsliv og Samiske perspektiv i barnehagen.
Berekraftsdidaktikk, med forskingsprosjektet: Grøn berekraft i barnehagen.
Fast matspalte med oppskrifter om fisk og sjømat i avisene Møre Nytt og Vikebladet, sjå Kari`s matblogg: www.kari-ryslett.blogspot.com
Vitskapeleg arbeid
CRIStin
Vitskaplege artiklar og bokkapittel
Rognbollesuppe, motti, hillo og chietki - undervisning om mat og måltid blant nasjonale minoriteter i Norge
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Ingvild Skirbekk Sagmoen
Samisk mat i barnehagen preget av reindriftskulturen
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
How Kindergarten Teachers Support Nascent Understanding of Sustainable Development Among Children – A New Label on an Old Practice?
Publisert 2023 av Liv Ingrid Aske Håberg, Kari Ryslett, Torhild Erika Lillemark Høydalsvik
Undervisningskjøkkenet ved Høgskulen i Volda.
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Foreldre skaper matkaos i barnehagen
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Publisert 2019 av Anne Merete Selvik Ask, Vigdis Guttormsen, Kari Ryslett, Solveig Trovåg
Vårtur med fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Jan Håkon Vikene, Kari Ryslett
Flammande, bål, gullfisk og spira korn: Dette er Nowroz!
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Hope & Happiness. Glimt fra verdenskongressen i Sør- Korea 2016.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Anne Merete Selvik Ask, Aarek Ingebjørg
Anna
Smak og sapere-metoden på skulekjøkkenet
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Mat og aktivitetar på Haualeite
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Grøn festival med sylting, safting og hermetisering
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Bruk sopp på kjøkkenet - lær deg god mat med sopp
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Mat og helsefaget i skulen - ein del av Norges beredskap!
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Det blir blautkake til bryllaup i juli også
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Samisk matkultur i barnehagen
Publisert 2024 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Vårens ville vekstar på undervisningskjøkkenet
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Dei nye kosthaldsråda og vegetarmat workshop
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Utvikling av smakspreferansar hos småbarn
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Sami food culture in teacher education
Publisert 2024 av Kari Ryslett, Ingfrid Veka
Matspalte i Vikebladet 2023
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Potetferie
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Matspalte i Møre Nytt 2023
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Slik for du borna til å prøve ny mat
Publisert 2023 av Kari Ryslett
"Min veg til førstekompetanse".
Markering av kvinnedagen og avslutning av prosjektet Kvinneløftet.
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Norsk matkultur for internasjonale studentar
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Videreutdanning i Mat og helse ved Høgskulen i Volda
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Min veg til førstelektor
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Samisk matkultur i Mat og helsefaget - forankring i LK 2020
Publisert 2022 av Line Husjord, Grete Modell Grande, Kari Ryslett
Mat til eldre på institusjon
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Indigenous culture in early childhood education in Norway
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
Vidareutdanning i Mat og helse 1 (30 stp)
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Skreddarsydd vidareutdanning for lærarar
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Formidling og praktiske aktivitetar av samisk matkultur i mat og helse faget
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Undervisningkjøkkenet på Kaarstad gjennom 100 år
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Mat i vinden! Rekordopptak for Mat og helse
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Matspalte i avisa Vikebladet
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Matspalte i avisa Møre Nytt
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Studiet mat, kultur og konservering:
"Opna grinda inn til matlaging og sosialt samvær".
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Kari om utdanning, mat og livet
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Fagfornyinga i mat og helse
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Årets matblogg ved HVO
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
"Mat i barnehagen"
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Samisk dag på Haualeite
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
Matspalte i Møre Nytt
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Matspalte i Vikebladet
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Samisk dag
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold
Samisk dag på Bygdetunet
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold
Årets matblogg 2020
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse-lærarar
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Møre Nytt
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Vikebladet
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Matkjemi på skulekjøkkenet
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Meir naturfag og matematikk i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Ingeborg Katrin Lid Berget
Matkultur til glede for store og små
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold
Mat, måltid og høgtid i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse lærarar.
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Matspalte i Møre Nytt (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett
Matspalte i Vikebladet (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett
Deler den beste helgamaten
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Samarbeider om mat og religion
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Kristin Hatlebrekke, Mathias Nygaard
Mat og måltid i barnehagelærerutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Kolvikbakken til topps i kokkekonkuranse.
Nå blir det fylkesfinale
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Møre Nyt (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Vikebladet (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Malene vart årets matbloggar
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Deler den beste helgematen.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Samisk dag på Volda bygdetun
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett
Trendy med gamle mattradisjonar
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Ammar E. Ali Hassan
Mat og måltid i barnehagelærarutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
NM i lunsj
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Studentar sette smaksløkane i sving.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi, Ammar E. Ali Hassan
Fiskesprell - laksewok på tur.
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Dommer i Kokkekamp 2016
Publisert 2016 av Kari Ryslett
NM i skolelunsj
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Fascinerande og forfriskande fiskeliv
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Kvifor barnemenyar?
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Samisk dag i flott vintervèr!
Publisert 2016 av Kari ryslett, Randi Holsvik, Eli-Karin Sjåstad Åsebø
Min læringsreise i digital kompetanse.
Om å jobbe med fagblogg som arbeidskrav til studenter.
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Mat i ein større samanheng
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Saft på dugnad på Bakketunet
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Fiskesprell i barnehagen
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Ein komparativ studie av skulemåltidet i Norge og Finland (pecha kucha).
Publisert 2015 av Kari ryslett
Barn, friluftsliv og mat.
Arrangement på Årsneset i samarbeid med Volda Jeger- og sporsfiskarlag, Barnas Turlag og HVO. Forskningsdagane 2015.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Heilt rå skulemat.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Nigiri, maki, wasabi og soya på timeplanen.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Sushiworkshop for 9.klassingane.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Ny og tradisjonsrik mat i historiske omgjevnadar.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Matkultur på Volda bygdetun, Haualeite.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Saft på dugnad.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Samisk dag på Haualeitet
Publisert 2014 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Randi Holsvik, Kari Ryslett
Meirsmak på Haualeite
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Assessment in the practical and aesthetic subjects: teachers' perceptions
Publisert 2014 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Thorstein Vasset, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett
Serverte mat med tradisjon
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Sunnmørslærarar som testpilotar
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Born må lage mat
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Matkultur på Haualeite, forskningsdagane 2014
Publisert 2014 av Kari Ryslett, Marit Gascogne
Fysisk aktivitet og helse
Publisert 2013 av Nils Ola Skuset, Kari Ryslett