
Kari Ryslett
Institutt for realfag
Førstelektor
ARBEIDSOMRÅDER VED HØGSKULEN I VOLDA
Avdeling for humanistiske fag og lærarutdanning | Faculty of Humanities and Education
Mat og helse 1 (MHE 101-102, 30 studiepoeng) | Food and health
Matkultur (MAK 101-102, 30 studiepoeng) | Food Culture
Mat og måltid ved barnehagelærarutdanninga | Food and meals in kindergarten teacher training
Norwegian Food Culture (ERAMAK 101), for international students at Volda University College
Nature Guiding in Fjord Landscape (IKF 206), bachelor
FAG/KOMPETANSEOMRÅDER:
Matkultur og helse | Food culture and health
AKADEMISK GRAD/ACADEMIC DEGREE:
Førstelektor | Associate professor
Mastergrad i samfunnsernæring | Master of Nutrition, Health and Enviremental Science
HOVEDFAG/MASTERDEGREE:
Ryslett, K. (2007). "Warning schools can damage your healt!" En komparativ studie om skolemåltidet i Norge og Finland, Høgskolen i Akershus.
UTDANNING/EDUCATION:
2022-2023 Pedagogisk basiskompetanse, Høgskulen i Volda.
2022-2022 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse II, NTNU Trondheim.
2021-2021 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse I, NTNU Trondheim.
2020-2021 Phd kurs Strukturelle vilkår for profesjonsutøving, Høgskulen i Volda.
2020-2020 Phd kurs i Kvalitative forskingsmetoder; Høgskolen i Molde.
2004-2007 Master i samfunnsernæring, Høgskolen i Akershus.
2002-2003 Mat, kultur og konservering, Høgskulen i Volda.
2000-2001 Spesialpedagogikk, Høgskulen i Volda.
1992-1993 Medisin grunnfag, Universitetet i Tromsø.
1984-1988 Faglærer i ernæring, helse og miljøfag, Stabekk Høgskole.
ARBEID/WORK:
Brei arbeidserfaring med praktiske og teoretiske tilnærmingar til mat, matkultur, helse og opplæring sidan 1988. Inspektør i næringsmiddeltilsynet, matfaglig konsulent Norges Sjømatråd, redaktør i tidsskiftet Mat og helse i skolen. Pedagogisk erfaring som faglærer i grunnskulen, i vidaregåande skule og i noverande stilling som førstelektor i matkultur og helse ved Høgskulen i Volda.
FORSKINGSGRUPPER
Tidleg litterasiet/literacy i barnehage og skule, med forskingsprosjekta: Ideal og praksis i barnehagens kvardagsliv og Samiske perspektiv i barnehagen.
Berekraftsdidaktikk, med forskingsprosjektet: Grøn berekraft i barnehagen.
Fast matspalte med oppskrifter om fisk og sjømat i avisene Møre Nytt og Vikebladet, sjå Kari`s matblogg: www.kari-ryslett.blogspot.com
Vitskapeleg arbeid
NVA
Bøker
Matkulturer i Norge. Samisk, kvensk/norskfinsk, skogfinsk, jødisk, romsk og romani/tater i fagområdet mat og helse i lærerutdanningene
Publisert 2025 av Grete Modell Grande, Line Husjord, Kari Ryslett
Publisher: Fagbokforlaget
Vitskaplege artiklar og bokkapittel
Samisk matkultur i norsk barnehage. "Vi bakte sånne gahkko-brød eller kva det heiter, også laga vi den der bidos".
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Samisk matkultur i grunnskolelærerutdanningen. Undervisningspraksiser i emnet mat og helse.
Publisert 2025 av Ingfrid Veka, Kari Ryslett
Jødisk matkultur i hjem, barnehage og skole. "Det er sånn kosher-style, hvis du har hørt om det?"
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Bente Mari Afset
How Kindergarten Teachers Support Nascent Understanding of Sustainable Development Among Children – A New Label on an Old Practice?
Publisert 2023 av Liv Ingrid Aske Håberg, Kari Ryslett, Torhild Erika Lillemark Høydalsvik
Matomsyn i barnehagemåltidet i eit berekraftig folkehelseperspektiv
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Korleis blir det arbeidd med utvikling av smakspreferansar i barnehagen?
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Teachers’ assessment experiences and perceptions
in the practical-aesthetic subjects
Publisert 2016 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett, Thorstein Vasset
Anna
Bærekraft i mat- og helsefaget:læreres undervisningspraksiser i ungdomsskolen
Publisert 2025 av Ingfrid Veka, Kari Ryslett
Undervisningsopplegg om samisk og nasjonale minoriteters matkultur
Publisert 2025 av ingvild Skirbekk Sagmoen, Kari Ryslett
Smak og sapere-metoden på skulekjøkkenet
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Rognbollesuppe, motti, hillo og chietki - undervisning om mat og måltid blant nasjonale minoriteter i Norge
Publisert 2025 av Kari Ryslett, ingvild Skirbekk Sagmoen
Mat og aktivitetar på Haualeite
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Grøn festival med sylting, safting og hermetisering
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Bruk sopp på kjøkkenet - lær deg god mat med sopp
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Mat og helsefaget i skulen - ein del av Norges beredskap!
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Det blir blautkake til bryllaup i juli også
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Samisk mat i barnehagen preget av reindriftskulturen
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Fiskesprell på timeplanen for mat og helselærarar
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Matprat-kokk tar vidareutdanning i Volda
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Mat og helse på undervisningskjøkkenet ved Høgskulen i Volda gjennom 100 år.
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Dei nye kostråda
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Forord
Publisert 2025 av Grete Modell Grande, Line Husjord, Kari Ryslett
Innledning
Publisert 2025 av Grete Modell Grande, Line Husjord, Kari Ryslett
Lokallagsmøte høsten 2024,tema: Nye kostråd og vegetarmat
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Ho er redaktør av bok om matkulturar i Noreg
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Ryslett er redaktør av bok om matkulturar i Noreg
Publisert 2025 av Kari Ryslett
Samisk matkultur i barnehagen
Publisert 2024 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Vårens ville vekstar på undervisningskjøkkenet
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Dei nye kosthaldsråda og vegetarmat workshop
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Utvikling av smakspreferansar hos småbarn
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Sami food culture in teacher education
Publisert 2024 av Kari Ryslett, Ingfrid Veka
Skolebesøk i Galway, Irland, "Home Economics and Skills for life"
Publisert 2024 av Grete Modell Grande, Kari Ryslett
Matomsyn på skulekjøkkenet
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Reiseskildring frå Ghana - eit møte med Vest-Afrikas smakfulle matkultur
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Arbeid med utvikling av smakspreferansar hos barnehagebarn
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Matkultur på Haualeite 2024
Publisert 2024 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Forskingsdagane og matkultur gav: Mange gode smakar
Publisert 2024 av Kari Ryslett
Matspalte i Vikebladet 2023
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Potetferie
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Matspalte i Møre Nytt 2023
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Slik for du borna til å prøve ny mat
Publisert 2023 av Kari Ryslett
"Min veg til førstekompetanse".
Markering av kvinnedagen og avslutning av prosjektet Kvinneløftet.
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Norsk matkultur for internasjonale studentar
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Videreutdanning i Mat og helse ved Høgskulen i Volda
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Samisk matkultur - mer enn å lage bidos? Samisk matkultur i mat - og helsefaget.
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Grete Modell Grande
Sedermåltidet - det jødiske påskemåltidet. Mat og måltid som identitets- og kulturuttrykk i mat og helsefaget.
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Bente Mari Afset
Motivasjonsflasken får hard kritikk
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Nordmenn spiser mindre potet: – Folk er lei
Publisert 2023 av Kari Ryslett
På høyskolen kan internasjonale studenter velge et helt nytt emne, nemlig norsk matktultur
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Veronika frå Latvia vart årets matbloggar 2023
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Study Norwegian Food Culture
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Utanlandske studentar lærer om norsk matkultur
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Tverrfaglig samarbeid om Jødisk påskemåltid mellom Mat og helse og KRLE
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Korleis formidle samisk kultur i barnehagelærarutdanninga i eit kultursensitivt perspektiv?
Publisert 2023 av Jan Håkon Vikane, Kari Ryslett
Slik får du dei til å prøve ny mat
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Kom og smak!
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Slik får du borna til å prøve ny mat
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Små born må få smake alt
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Tradisjonmaten held stand: Vi søkjer tilbake til røtene våre
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Tradisjonmaten held stand: Vi et ikkje sushi på julafta
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Tradisjonmaten held stand: Vi søkjer tilbake til røtene våre
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Kom og smak!
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Kom og smak!
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Episode 3: Vekas mattips. Heimelaga knekkebrød. Lag knekkebrød som Kari
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Episode 5: Vekas mattips. Dobbelpanert fisk. Kari lærer deg å lage dobbeltpanert fisk
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Episode 1: Vekas mattips. Lag saft av frose bær.Kari frå Ørsta kokar saft
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Episode 4: Vekas mattips. Omsbakt torsk. Kari lagar omnsbakt torsk
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Episode 2: Vekas mattips. Heimelaga brød. Kari frå Ørsta bakar brød - og du får oppskrifta
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Hege ble årets matblogger 2022
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Bokomtale: Kvinner frå ulike land som valde Volda og Ørsta av Reidun Aambø
Publisert 2023 av Kari Ryslett
The Norwegian kindergarten meal as an arena for children's health and wellbeing
Publisert 2023 av Kari Ryslett
Sami culture in early childhood teacher education In Norway
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
Min veg til førstelektor
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Samisk matkultur i Mat og helsefaget - forankring i LK 2020
Publisert 2022 av Line Husjord, Grete Modell Grande, Kari Ryslett
Mat til eldre på institusjon
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Indigenous culture in early childhood education in Norway
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
Vidareutdanning i Mat og helse 1 (30 stp)
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Skreddarsydd vidareutdanning for lærarar
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Formidling og praktiske aktivitetar av samisk matkultur i mat og helse faget
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Undervisningkjøkkenet på Kaarstad gjennom 100 år
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Mat i vinden! Rekordopptak for Mat og helse
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Slik får du barna til å smake ny mat
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Barnehageansatte har for lite kunnskap om mat
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Matkultur på Volda bygdetun
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Studentene lærer for lite om mat og måltidet i barnehagelærer-utdanningen
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Matspalte i avisa Vikebladet, 26 stk gjennom året
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Samiske perspektiv i barnehagen
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Ved Høgskulen i Volda. Rekordopptak for Mat og helse
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Arbeid med utvikling av smakspreferansar i norsk barnehagekontekst
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Korleis blir det arbeidd med utvikling av smakspreferansar i barnehagen?
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Matkultur på Haualeite
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
"Best practice» om samisk kultur ved barnehagelærerutdanning i Norge
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
HVO-forskarar presenterte om samisk dag i Atlanta
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
NOWRUZ - persisk nyttår. Mat og måltid som identitet- og kulturuttrykk,
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Matspalte i avisa Møre Nytt, 26 stk gjennom året.
Publisert 2022 av Kari Ryslett
The interdisciplinary practice of Sami culture
in Norwegian early childhood education
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
Berekraftige matvanar og forbruk i mat og helse
Publisert 2022 av Kari Ryslett
Matkultur - trendy vidareutdanning
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Vidareutdanninga Matkultur (30 stp)
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Frå låge søkartal - via ekstern evaluering - til nye studium og gode søkartal. Studietilboda i Matkultur og helse.
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Matspalte i avisa Vikebladet
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Matspalte i avisa Møre Nytt
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Studiet mat, kultur og konservering:
"Opna grinda inn til matlaging og sosialt samvær".
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Undervisningskjøkkenet ved Høgskulen i Volda.
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Kari om utdanning, mat og livet
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Fagfornyinga i mat og helse
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Årets matblogg ved HVO
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
"Mat i barnehagen"
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Samisk dag på Haualeite
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane
Foreldre skaper matkaos i barnehagen
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Fiskesprell på Årneset
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Matomsyn i barnehagen i eit berekraftig folkehelseperspektiv
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Grøn berekraft som danningsubstans i barnehagen.
Publisert 2021 av Liv Ingrid Aske Håberg, Kari Ryslett
Et mysterium!
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Internasjonalt på kjøkkenet
Publisert 2021 av Kari Ryslett
"Noen barn spiser brødskiver opptil tre ganger om dagen, med det samme pålegget.»
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Ensformig barnehagemat.
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Samisk matkultur i mat og helse. Mat og måltid som identitets- og kulturuttrykk
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Korleis blir det arbeidd med smakspreferansar i barnehagen?
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Liv Ingrid Aske Håberg
Matkaos i barnehagen
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Stadig færre barn får spise vanlig mat i barnehagen. Foreldre krever spesialkost som laktosefri, halal, vegan og økologisk.
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Lokalsamfunnet som ressurs - slakting på timeplanen.
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Mange barnehagebarn et brød til alle måltid – Eilev får sild og havål. Forskar er bekymra for all brødmaten i barnehagen og meiner det kan gi varige kosthaldsproblem. I Herøy har ein kokk utfordra smaksløkane til barna.
Publisert 2021 av Kari Ryslett
Matspalte i Møre Nytt
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Matspalte i Vikebladet
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Samisk dag
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold
Samisk dag på Bygdetunet
Publisert 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold
Årets matblogg 2020
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Matallergi: – Utfordrende når de mistenker at foreldre har selvdiagnostisert barna
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Matomsyn i barnehagemåltidet.
Publisert 2020 av Kari Ryslett
Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse-lærarar
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Møre Nytt
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Vikebladet
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Matkjemi på skulekjøkkenet
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Meir naturfag og matematikk i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Ingeborg Katrin Lid Berget
Matkultur til glede for store og små
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold
Mat, måltid og høgtid i barnehagen
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse lærarar.
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Publisert 2019 av Anne Merete Selvik Ask, Vigdis Guttormsen, Kari Ryslett,
Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Matkultur på Volda bygdetun
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold
Blogg som bru mellom teori og praksis i mat og helse
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Årets matblogg
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Slakting på timeplanen i Barstadvik
Publisert 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold
Kvinnene i familien Finnes: Held lefsestradisjonane i hevd
Publisert 2019 av Kari Ryslett
Matspalte i Møre Nytt (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett
Matspalte i Vikebladet (26 bidrag).
Publisert 2018 av Kari Ryslett
Deler den beste helgamaten
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Samarbeider om mat og religion
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Kristin Hatlebrekke, Mathias Nygaard
Mat og måltid i barnehagelærerutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Kolvikbakken til topps i kokkekonkuranse.
Nå blir det fylkesfinale
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Møre Nyt (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Fast matspalte i Vikebladet (26 matspalter).
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Vårtur med fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, , Kari Ryslett
Malene vart årets matbloggar
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Deler den beste helgematen.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Samisk dag på Volda bygdetun
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett
Trendy med gamle mattradisjonar
Publisert 2017 av Kari Ryslett, Ammar Eltayeb Ali Hassan
Mat og måltid i barnehagelærarutdanninga.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
NM i lunsj
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Publisert 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett,
Matglede med sjømat i skolefritidsordningen
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Randi Lied hadde husstell i 1940-41.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
På glutenfritt bakekurs
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Stor interesse for glutenfritt bakekurs.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Mataktiviteter og medvirkning - erfaring og praksis i barnehagelærerutdanning.
Hvilke muligheter har barnehager til å medvirke i mataktiviteter?
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Skulemåltidet handlar om meir enn å få i seg næring.
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Praktisk og teoretisk kurs i Kostholdplanleggeren
Publisert 2017 av Kari Ryslett
Studentar sette smaksløkane i sving.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi, Ammar Eltayeb Ali Hassan
Fiskesprell - laksewok på tur.
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Flammande, bål, gullfisk og spira korn: Dette er Nowroz!
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Dommer i Kokkekamp 2016
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Hope & Happiness. Glimt fra verdenskongressen i Sør- Korea 2016.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Anne Merete Selvik Ask,
NM i skolelunsj
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Fascinerande og forfriskande fiskeliv
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Kvifor barnemenyar?
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Samisk dag i flott vintervèr!
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Eli-Karin Sjåstad Åsebø
Min læringsreise i digital kompetanse.
Om å jobbe med fagblogg som arbeidskrav til studenter.
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Mat i ein større samanheng
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Saft på dugnad på Bakketunet
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Kvalitet i opplæring i mat og helse - data fra klasseromsforskning
Publisert 2016 av Eli Kristin Aadland, Hege Wergedahl, Erik Cyrus Fooladi, Kari Ryslett
Vart årets matkulturbloggar.
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Samisk dag i flott vintervêr!
Publisert 2016 av Randi Holsvik, Kari Ryslett, Eli-Karin Sjåstad Åsebø
Trendy og stas med sjølvlaga lefser.
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Hjortemòr i metervis - i klokketåret
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Dropp grillpølsene i barnehagen!
Maten i barnehagen bør varieres over tid for å sikre inntak av alle næringsstoffer og gi barna ulike smaksopplevelse.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke
Mat-lektor: Ikke server grillpølser i barnehagen
Slår alarm om posesupper, kjøpebrød og vafler
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke
Tek med realfagskunnskap frå kjøkkenet tilbake til barnehagen
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Matkulturelle opplevingar ved Volda Bygdetun
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Hope & happiness
Glimt fra verdenskongressen i Sør-Korea 2016
Publisert 2016 av Anne Merete Selvik Ask, Ingebjørg Aarek, Kari Ryslett
Feiring av jødisk påskemåltid.
Publisert 2016 av Kari Ryslett
Fiskesprell i barnehagen
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Ein komparativ studie av skulemåltidet i Norge og Finland (pecha kucha).
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Barn, friluftsliv og mat.
Arrangement på Årsneset i samarbeid med Volda Jeger- og sporsfiskarlag, Barnas Turlag og HVO. Forskningsdagane 2015.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Heilt rå skulemat.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Nigiri, maki, wasabi og soya på timeplanen.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Sushiworkshop for 9.klassingane.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Ny og tradisjonsrik mat i historiske omgjevnadar.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Matkultur på Volda bygdetun, Haualeite.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Saft på dugnad.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Pecha Kucha om Skulemåltidet.
Forskningsdagane 2015
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Nowruzfeiring på Høgskulen
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Auka interesse for gammal matkultur.
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Samisk dag i Volda
Publisert 2015 av Liv Ingunn Sætre, Kari Ryslett, Randi Holsvik
Dommer i Kokkekamp 2015
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Sausen gjorde susen
Publisert 2015 av Kari Ryslett
Samisk dag på Volda bygdetun
Publisert 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre
Samisk fagdag i felten
Publisert 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre
Samisk dag på Haualeitet
Publisert 2014 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Randi Holsvik, Kari Ryslett
Meirsmak på Haualeite
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Assessment in the practical and aesthetic subjects: teachers' perceptions
Publisert 2014 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Thorstein Vasset, , Kari Ryslett
Serverte mat med tradisjon
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Sunnmørslærarar som testpilotar
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Born må lage mat
Publisert 2014 av Kari Ryslett
Matkultur på Haualeite, forskningsdagane 2014
Publisert 2014 av Kari Ryslett, Marit Gascogne
Fysisk aktivitet og helse
Publisert 2013 av Nils Ola Skuset, Kari Ryslett
Matkultur på Volda bygdetun
Publisert 2013 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi
Mykje meir enn smør og sukker...
Publisert 2013 av Kari Ryslett
Her er dei rette sju sortane
Publisert 2013 av Kari Ryslett