– Et fantastisk studentvelferdstiltak

Tekst: Karl August Swanstrøm

- Oppdatert

Utlånssentralen BUA (BARN-UNGE-AKTIVITET) er en ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. I høst ble BUA Volda rangert til fjerdeplass på utlånstoppen nasjonalt for mellomstore kommuner i hele landet.

– Dette er et fantastisk studentvelferdstiltak, sier Astrid Gjersdal, leder for Volda frivillighetssentral og BUA Volda. Hun trekker frem de internasjonale studentene sin oppdagelse av BUA for at de har oppnådd den gode plasseringen. 

Hos BUA kan man låne mengder med utstyr til fritidsaktiviteter gratis. Her får man blant annet komplett skiutstyr, varme og vindtette klær, skøyter, sykler, soveposer, frisbees, kajakker (krever våtkort) og masse annet.

 – I tillegg er tilbudet et godt miljøtiltak. Det er bærekraftig ved at man ikke trenger å eie alt, og dessuten ligger det mye god folkehelse i dette, trekker Gjersdal frem. 

Hun sier også at tilbudet er inkluderende ved at alle får delta. – Alle som ønsker å prøve noe nytt kan gjøre dette uten å måtte kjøpe utstyr, sier hun. 

Du kan følge BUA på Facebook her.

Bua holder til på Telebygget (Rådhusgata 4), bygget til venstre for inngangen til Volda Legesenter.

Åpningstider: 

Mandag, onsdag og fredag kl 14:30 - 17:00

Det er lurt å opprette låneprofil før man kommer, da sparer man tid i køen. Det kan gjøres på bua.io/registrer

Del på