En ny vår for sosialt liv

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Lyst til å finne på noe gøy og sosialt sammen med medstudentene dine og få utgiftene dekt? Det kan du søke om her! Se også andre sosiale tilbud som er en del av satsinga Sosial vår. 

Studentstyrte aktiviteter og arrangement går inn som en del av Sosial vår som nå lanseres ved HVO. Det er Velferdsgruppa som står bak Sosial vår, som springer ut fra ønsket om å få i gang sosiale aktiviteter for studenter innenfor trygge rammer. 

Studentparlamentet i Volda og velferdsansvarlig der, Arnaud Duhamel, tar imot med åpne armer. 

– Når initiativet til og gjennomføringa av arrangement kommer fra studenter tror jeg andre studenter blir trigget og får enda mer lyst til å delta. Studenter trekker studenter, og det er studentene selv som vet hva de ønsker å være med på, sier Duhamel. 

Les mer om Sosial vår og se program her.

Søk støtte

Penger fra Kunnskapsdepartementet til Studentsamskipnaden i Volda og Høgskulen i Volda (HVO) som er øremerket sosiale lavterskeltilbud skal komme studentene i Volda til gode. For at tilbudet som disse pengene fører med seg skal bli brukt på en best mulig måte, inviteres nå studentene til å komme opp med arrangement og tiltak som de ønsker å få til. 

– Studentene gir tilbakemeldinger om at de savner fysiske møter, og det lytter vi selvfølgelig til. Mye er mulig også med godt smittevern. For selv om det bare er lov å arrangere noe for et mindre tall personer, ja, så kan en gjøre det. Det går an å få mye moro ut av det også, mener Eli Anne Løksa, studentrådgiver ved Studentsamskipnaden i Volda. 

Studenter ved Høgskulen i Volda kan søke om økonomisk støtte til arrangement som er tilgjengelig for så mange studenter som mulig innenfor gjeldende smittevernsbestemmelser. Arrangementene skal være alkoholfrie. Har du en idé til noe som kan skje, men ikke ønsker å arrangere selv, er du hjertelig velkommen til å melde inn det også. 

SØK MIDLER TIL ELLER KOM MED EN IDÉ TIL ARRANGEMENT HER 


– Vær kreative 

Prorektor ved Høgskulen i Volda, Odd Helge Mjellem Tonheim, støtter opp om tiltaket og frir til studentene. 

– Bruk kreativiteten og tenk på noe som du tror kan glede dine medstudenter, oppfordrer Tonheim. 

Å være student i Volda har kanskje vært et av de bedre stedene i landet å være student under koronapandemien. Studentene får ha litt fysisk undervisning, de kan møtes på høgskolen, være på biblioteket, en kan ha besøk og mye er åpent. 

studenter skatepark

– Men det vi savner er det sosiale studentmiljøet som inkluderer alle og noe å glede seg til som bryter opp hverdagen eller som oppleves meningsfullt. Derfor vil Velferdsgruppa ved høgskolen ha fokus på en sosial vår, at vi kan møtes igjen, og uten å tenke på alt vi ikke får til og kan gjøre, så skal vi se mulighetene og de sjansene vi har, sier Lone Ellingvåg Knutsen, studenthumanist og en del av Velferdsgruppa.  

Program Sosial vår 

Sosial vår har allerede noen programposter på plakaten sin. De ønsker å få til arrangement og tiltak som gratis frokost, Mat og prat på Rokken, Hurtigvenn, Inspokveld på Rokken, samtalegruppe og yoga i kantina. 

Etter som nye aktiviteter blir planlagt vil de bli lagt inn på sida for Sosial vår. Følg med her utover våren

Del på