Ekstremt lærerik festival

Tekst: Per Straume , Foto: Simon Sjøkvist

- Oppdatert

Ida Rindal var helt blank på ekstremsport før hun skulle være kommunikasjonsansvarlig for X2 Festivalen. Både mediestudenten og ekstremsportfestivalen landa trygt på begge beina og vel så det.

– Jeg husker godt det første møte med festivalen, da ble jeg overrasket over både hvor profesjonelt det var og det store antallet frivillige som drev festivalen året rundt, sier Ida Rindal om X2 Festivalen.

Når hun nevner de frivillige, er Rindal en av dem – og i likhet med det store flertallet av disse er også hun student ved Høgskulen i Volda. Ekstremsportfestivalen med Volda som hovedsete, og regionen rundt med storslått natur som steder og ramme for arrangementene.

Utfordrende og supergøy

I år også med værgudene på sin side og sola som den beste venn. Rindal skinner om kapp med den store, gule, runde gledessprederen på himmelen når hun skal oppsummere festivalen.

– Jeg kommer til å ta med meg at det er viktig å hive seg med på ting man tror man ikke kan, som i dette tilfellet å jobbe med ekstremsport. Det gikk veldig bra og jeg har lært utrolig mye nytt og hatt det supergøy, forteller Rindal som studerer PR, kommunikasjon og media.

X2
Foto: Simon Sjøkvist

Uten å ha noen voldsomt kjennskap til festivalen, som på grunn av koronasituasjonen måtte arrangeres uten publikum og i mindre skala enn normalt, tok hun rollen som kommunikasjonsansvarlig. Viktig erfaring, mye læring, gode og nyttige bekjentskap å knytte og helt supert å ha på CV-en for en som vil leve av kommunikasjonsfaget.

– En kjempespennende og utfordrende oppgave, samtidig som det har vært veldig gøy, sosialt og lærerikt. Det var mange forskjellige og varierte arbeidsoppgaver og spontane ting som skjedde hele tiden. Men det å sette seg mål og planlegge kommunikasjonen var en stor del av arbeidet. Man jobber sammen både internt i kommunikasjonsteamet, men vi hadde også et tett samarbeid med medieteamet og alle sportsansvarlige for å få ut innhold og riktig informasjon, forklarer Rindal.

Studentproduksjoner i verdensklasse

I stedet for at publikum kunne komme og se på aktivitetene, stelte de frivillige bak X2 Festivalen i stand livesendinger som gjorde at folk fikk sett mye festival i 2021 også.

X2 2021
Foto: Joakim Riise

– Det som var så gøy med å jobbe med kommunikasjonen under X2 er det fantastiske mediecrewet med både fotografer og filmere. Flere av de har jobbet med X2 i flere år, så det å lære av de var veldig spennende, sier Rindal.

Kvaliteten på det mediecrewet leverer er det definitivt ikke noe å si på. Det førte blant annet til at festivalen fikk vist fram fine bilder under et innslag i TV 2 Sporten midt i beste sendetid.

– Jeg håper Høgskulen og Volda er stolte av hva de frivillige fikk til med festivalen i vår. Spesielt med det utgangspunktet vi hadde i år, nå sitter vi blant annet igjen med innhold i verdensklasse. De største mediene i Norge har brukt innhold laget av studentene våre. Vi ble vist i «prime time» TV2 og filmklipp og bilder vi har tatt og laget har blitt brukt i NRK, Sunnmørsposten og flere andre medier, sier festivalsjef Mathias V. Remmereit.

Se noe av innholdet på festivalens Facebook-side.

Fruktbar frivillighet

Remmereit studerte selv det samme som Rindal for noen år siden – inngangen til jobben som festivalsjef kom gjennom frivillighet i festivalen.

X2 Festivalen
Foto: Mads Mehus

– For meg var det å prioritere å være frivillig under studietida, det viktigste og beste valget jeg har gjort. Denne følelsen håper jeg å gi videre til alle som blir med i X2 Festivalen. 
Det å sjå studentene angripe festivalen med kreativitet, engasjement og få oppleve gjennomslagskraft og et sluttprodukt skapt i felleskap, som de er stolte av, er ekstremt givende, sier en engasjert og glad Remmereit.

Dette er ord Rindal kan nikke anerkjennende til og som hun tar med seg. 

– Jeg føler jeg har lært så utrolig mye, ikke bare om kommunikasjonsdelen, men også personlig. Jeg vil nok ta med meg videre at å ha en god plan er ganske grunnleggende for strukturen av arbeidet. Det å ha en god dialog med sine nærmeste i arbeidet, men også bli godt nok kjent slik at man kan ta opp ting og prate hvis det er noe man føler på. Etter å ha jobbet sammen med så mange frivillige vil jeg også ta med meg videre det å ta imot både råd, men også spørre om hjelp av de som sitter med erfaring jeg selv ikke har er lurt, forteller trondheimsjenta før hun avslutter: 

– Jeg hadde ingen kunnskap om verken ekstremsport eller å jobbe under et så stort team, så det å hive seg med å være ansvarlig for kommunikasjonen har vært både skummelt og spennende, men mest gøy!

 

X2 Festivalen
Foto: Fredrikke Schrøder

 

Del på