10 tips for en super start i Volda

Tekst: Per Straume

Når man skal studere og må flytte for kanskje første gang, er det naturlig å ha mange spørsmål. Gjennom disse 10 tipsene håper tidligere student Veronika Svartvatn å få gitt deg svar på i alle fall noen av dem. 

Veronika Svartvatn studerte PR, kommunikasjon og media for et par år tilbake. Hun kom selv til Volda uten å kjenne plassen eller noen hun skulle studere med, og har erfart hva som kan være lurt å tenke på den første tida i Volda som ny student. Under her deler hun sine tips.


1. Pakk godt. Selv om flyplassen bare er en kort busstur unna, er det mye spennende som foregår ved studiestart i Volda, som gjør at det kan være en stund til en drar hjemover igjen. Derfor er det lurt å pakke godt, ta heller med en koffert for mye enn en for lite, spesielt om du kommer langt fra, som meg. 

2. Kom tidlig. Å komme tidlig til Volda gir deg en super fordel! Ikke bare har du et bredere utvalg av boplass, men også en unik mulighet til å bli kjent med nærområdet og bygda på forhånd. I tillegg kan det være godt å ha funnet seg til rette før skolestart og fadderveka braker løs.  

3. Bli med i fadderveka! I og med at Volda er et lite tettsted, bidrar også selve bygda til den, både lokale bedrifter og enkeltpersoner. Innbakt i faddervekas fart og moro bys det på toppturer, color me rad-løp og mange konserter. Dersom en synes det blir litt vel sene kvelder, tilbys det også andre aktiviteter i fadderveka, som filmkvelder, open mic og boot-camp. 

Les mer om studiestart her.
 

4. Meld deg på noe. På tross av Voldas sjenerte størrelse, finnes det utrolig mange muligheter. Volda Studentidrettslag (VSI) og Natura er noen av disse. Med medlemskap i VSI kan du fritt benytte deg av treningsrommet i idrettsbygget, samtidig som du kan være med på alle idretter som arrangeres der. Noen er for moro, og noen er mer seriøse. Natura er et fantastisk tilbud som gir deg muligheten til å låne topp-utstyr, bli med på fjellturer eller prøve deg på surfing i Flø.  

5. Dra på Rokken. Er du ute etter helt rå konsertopplevelser? Rokken er studenthuset i Volda, hvor det arrangeres alt fra korøvelser til silent disco eller konserter med navn som Karpe Diem, Dagny og Arif. På Rokken kan man også ta seg frivillig jobb som for eksempel en bartender eller booking-ansvarlig. I tillegg til at det er supersosialt, får man også jobberfaring på kjøpet. 

6. Gjør deg kjent i nærområdet. Volda har mange butikker og stort matvareutvalg å by på. Finn ut hvilken butikk som er din nærmeste. Volda har også en unik tilgang til toppturer, ettersom fjellene er på armlengdes avstand og turstiene godt markert.

Foto: Jonas Közle.


7. Oppdag campus. Gå deg turer rundt omkring campus allerede før skolestart for å danne deg et bilde av skolen og hvor de forskjellige byggene befinner seg. Ofte har man timer og forelesninger i ulike bygg. I tillegg skjer det ofte ting på campus utenom skoletider, som for eksempel foredrag, filmkvelder eller felles kveldsmat. 

8. Ikke handle alt på forhånd! Selv om Volda ikke er verdens største bygd, har de et bredt utvalg av butikker, både i selve Volda og utover mot nabobygda Ørsta (10-15 min med buss). Her finner en butikker som har alt det man helst ikke vil dra med seg: f.eks. seng, planter, bord, speil og lignende. Noen av butikkene en kan finne her er Jysk, Elkjøp, Rusta og Plantasjen. I tillegg er det flere bruktbutikker hvor du kan dra på skattejakt, både etter klær, møbler og annet til ditt bosted. 

9. Opplev festivallivet i Volda. En annen ting man ikke bør gå glipp av er alle de forskjellige festivalene som arrangeres i Volda, gjerne i regi av studenter. Her arrangeres det festivaler som innebærer både ekstremsport som X2-festivalen, og DOKFILM som er Norges største og eldste festival for norsk dokumentarfilm. 

10. Vær deg selv. Volda har en lang historie for å være et av studiestedene i Norge med høyt trivselnivå. Mange flytter helt alene for å studere, og for mange er dette også første gang hjemmefra. En er alle i samme båt, med nytt sted og nye mennesker. I Volda får du muligheten til en ny start og å være deg selv fullt ut.  

Veronika Svartvatn

 

 

Skrevet av:
Veronika Svartvatn
Studerte PR, kommunikasjon og media.    

 

 

 

 

 

Del på