Nettstudent på 78° nord

Tekst: Per Arne Brandal

- Oppdatert

Jon Even Siglen Berger bor på Svalbard og er deltidsstudent ved Høgskolen i Volda. 25-åringen fra Stord tar Religion, kultur og samfunn som rent nettstudium mens han jobber som lærer ved Longyearbyen skole.

– Grunnen til at jeg valgte dette studiet, er fordi at KRLE (kristendom, religion, livssyn og etikk) er et fagområde som interesserer meg og at jeg ønsker undervisningskompetanse i faget. Fra før har jeg de tre første årene på grunnskolelærerutdanningen 5-10 og en mastergrad i undervisningsvitenskap. Med dette nettstudiet i tillegg vil jeg bli mer attraktiv på jobbmarkedet, forklarer Jon Even.

Om studiet

Kunnskap om religioner og livssyn er viktig i dagens flerkulturelle samfunn. Religion, kultur og samfunn (60 studiepoeng) gir grunnleggende kunnskap om religioner, livssyn, etikk og filosofi, i tillegg til innsikt i religions- og livssynmangfoldet i Norge. Det er relevant for mange yrkesgrupper, for eksempel innenfor skole-, kultur og helsesektoren.

Ledige studietilbud

Høgskulen i Volda lyser nå ut en rekke fleksible studietilbud med oppstart på nyåret 2021. Finn ditt studium her.

Interessant og utfordrende

Jon Even Siglen Berger opplever livet som nettstudent både interessant og utfordrende. Avstand er en utfordrende faktor. Det er tross alt noen mil fra Volda til Spitsbergen, landet med de kalde kystene.

– Studiet er lagt opp slik at jeg kan jobbe deltid ved siden av. Det er en avgjørende viktig faktor for meg. Den største utfordringen er å få tak i pensumlitteratur. Biblioteket her oppe har et avgrenset utvalg. Løsningen er å få sendt bøker fra fastlandet, noe som av og til kan ta litt tid.  

Noen gode råd til nettstudenter

Selv om Jon Even setter pris på fleksibiliteten og friheten ved å være nettstudent, deler han gjerne noen gode råd når det gjelder struktur og rutiner som nettstudent.

– Stå opp tidlig, lag ukeplan og gjør arbeidskravene så snart de blir lagt ut. Jo tidligere du blir ferdig med gjøremålene jo tidligere kan du ta helg med god samvittighet.
Jon Even Siglen Berger forteller at han havnet på Svalbard litt tilfeldig. Det var samboeren som fikk et tilbud om fast jobb i Longyearbyen, og siden Jon Even ikke hadde fast jobb så ble paret enige om å dra nordover.

Nordlys

Et fantastisk sted

– Svalbard er for tiden kaldt og mørkt, men er ellers et helt fantastisk sted. Svalbard har bare om lag 3000 innbyggere, men her er utrolig mye å ta seg til og oppleve. Svalbard er et eldorado for alle som vil oppleve et unikt dyreliv, midnattsol, nordlys, hundekjøring, isbjørn, snøscooterkjøring, flotte folk og et mangfoldig uteliv, avslutter han.

 

Del på