Bendik kan vinne Musikkprisen

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Musikkstudent, Bendik Mork Folkestad, ligger godt an i konkurransen om å vinne Musikkprisen 2021. Låten han er påmeldt med har kommet som et resultat av blant annet nyttig læring ved Høgskulen i Volda. Her kan du være med og stemme han fram!

Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som arrangeres som et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre, Amfi Moa og Sunnmørsposten. Vinneren av Musikkprisen får spille inn musikken sin i Ocean Sound Recordings og spille åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion, samt spille konsert under musikkonferansen Trondheim Calling

Bendik Mork Folkestad, student på andre året på Bachelor i musikk ved Høgskulen i Volda, er en av 61 artister som kjemper om å vinne Musikkprisen. Ørstingen deltar med låten «Higher Than High». Selv beskriver han musikken sin som en blanding av funk og pop med inspirasjon fra blant annet Red Hot Chili Peppers, Level 42 og Louis Cole.

Takker personlig

Mandag 22. mars kåres tre finalister og 7. april kåres vinneren under en storstilt finale i Ocean Sound Recordings på Giske. Det er publikumsstemmer som avgjør hvem som kommer seg til finalen. Derfor er Bendik avhengig av at folk som liker sangen hans går inn og stemmer på han. Det er mulig å avgi én stemme per låt i døgnet.

HER KAN DU HØRE BENDIKS LÅT OG STEMME PÅ HAN 

– Jeg setter utrolig stor pris på hver stemme jeg får og forsøker å takke dem jeg vet som stemmer på meg personlig. Å vinne Musikkprisen hadde vært med på å oppfylle noen drømmer for meg og hjulpet meg på veien videre som artist. Det er det jeg vil leve av og det jeg bruker mye av tida mi på. Det tar bare et lite halvminutt å gå inn og stemme på meg – noe som er gull verdt for meg, frir Folkestad.

Konkurransen er nesten blitt altoppslukende for musikktalentet, som legger ned mye arbeid i å promotere seg selv om dagen for å få folk til å like musikken hans og stemme på han. På nettsidene til Musikkprisen er det mulig å rangere artistene etter hvem som har fått flest stemmer den siste timen. Bendik er innom konstant og sjekker, og finner seg selv stadig enten helt på topp av lista eller like bak. 

– Det er så spennende, jeg gjør alt for å vinne, sier en engasjert Folkestad.

Lært mye gjennom studiene

Snart er to år gått av den treårige musikkutdanningen ved HVO for Folkestad. Han er kjapt ute med å svare «ja, absolutt» når han får spørsmål om han har utviklet seg til en bedre artist i løpet av denne tida.

Men på hvilken måte lurer vi på, og hvordan har det hjulpet ham til å lage musikk som er med å kjempe om å vinne Musikkprisen.

– Jeg har fått flere verktøy å bruke når jeg både skal lage musikk, spille musikk og ikke minst opptre. Vi har blant annet hatt et emne der arrangering av musikk er sentralt som jeg har lært mye av. Det kan være teknikker for å få musikken til å flyte for eksempel, forklarer Folkestad. 

Les mer om:

Håndtere scenepresset

I inneværende semester har han emnet «Utøving og formidling». Svært nyttig for en som ønsker å leve av musikken, skal vi tro Folkestad:

– Vi lærer å stå på scenen, få kontakt med publikum og samtidig takle stress. Det er utrolig interessant og mange mekanismer som spiller inn. Jeg har jo stått noen ganger på scenen før og vet hva det vil si å være nervøs, da er det fint å lære seg teknikker for å håndtere det, sier den tidligere bassisten i Rotlaus.

Folkestad er glad for alle tilbakemeldingene han får fra underviserne på musikk. Kombinasjonen av disse, teorien han lærer og den praktiske biten er suveren.

– Vi lærer om hvordan ulike akkorder blir bygd opp. Når jeg lager musikk kan jeg tenke «å ja, den akkorden består av den og den tonen, da kan jeg bygge opp låten slik». Litt teori er absolutt ikke feil når en skal lage musikk fra bunnen av.

Så gjenstår det å se om Bendik har truffet godt nok når han har laget låten «Higher Than High», som han gjør alt han kan om dagen for å vinne Musikkprisen med.
 

Del på