Idrett + Volda = sant

Tekst: Per Straume

STUDER IDRETT I VOLDA FRA HØSTEN – SØK NÅ! Med et anerkjent idrettsstudie, muligheter for toppidrett i flere ulike idretter, et aktivt studentidrettslag og en storslått natur som roper etter aktivitet, kan du som student i Volda spise idrett til frokost, middag og kvelds.

– Det skal være gøy å studere idrett i Volda. Studentene skal bygge kompetanse for å kunne jobbe med det de interesserer seg for, samtidig som de får utøve idrett og være aktive.

Det sier høgskolelektorene Tore Sørheim og Einar Løken. De er ansvarlige for de to idrettsstudiene ved Høgskulen i Volda:

Disse studiene åpnet for søking igjen 20. juli, det er løpende opptak og førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Like praktisk som teoretisk

Disse studiene har felles klasse det første året og får en fin start på studieåret sammen. Blant annet skal de på tur til høgskolens egen friluftsbase på Yksnøya.

Studenter på Yksnøya– Det er en tur med to netters overnatting og lavterskel friluftsliv. Vi skal bli godt kjent, og det sosiale er en svært viktig del av den turen. I tillegg får studentene lære om hvordan en kan bruke naturen, og om bål, båt, sanking av mat, livberging og historie. Det skal være med på å gi en god start og skape samhold, satser høgskolelektorene på.

Yksnøya blir en forsmak på hvordan studiet deres blir. Idrettsstudentene skal nødvendigvis ikke lære så mye mer om friluftsliv, men metodikken og miksen av praktisk og teoretisk læring er lik.

Den kombinasjonen er svært viktig for Sørheim og Løken, og noe en legger stor vekt på i Volda.

– Det er cirka like mye praktisk undervisning og læring som teoretisk. Det aller meste av teorien skal studentene kjenne igjen og ha nytte av i det vi gjør når vi praktiserer ulike idretter for eksempel. Det skal være kort veg fra teori til å ta det i bruk.

Følg Idrett ved Høgskulen i Volda på Instagram.

Skikurs og testlab

På Idrett og kroppsøving blir studentene kjent med et rikt utvalg av idretter, sommer som vinter. Lærerne er opptatt av å bruke de gode uteområdene de har rundt seg og den storslåtte naturen Sunnmøre har å by på.

Ski
Foto: Pernille Ingebrigtsen

Det betyr blant annet fjell og ski, som studentene får boltre seg med ei hel uke etter jul det første året. Da reiser studentene til Hornindal for skikurs. – Det bruker å være ei populær uke blant studentene. Smilene sitter løst da, forteller Sørheim.

Også innendørs er forholdene lagt godt til rette. Idrettsstudentene har tilgang til styrkerom døgnet rundt, og kan bruke Idrettsbygget fritt så lenge det ikke er annen aktivitet der.

– I tillegg holder vi på å oppgradere testlaboratoriet vårt. Der kan studentene kjøre ulike fysiske tester og knytte det opp mot teori, sier Sørheim.

Toppidrett og studentidrettslag

Ti sekunder å gå fra høgskoleområdet ligger en ny, stor og topp moderne idrettshall som også har egen klatrehall. Her trener blant annet Volda håndballs damelag som spiller i eliteserien, og KFUM Volda volleyballs damer som også er å finne på det øverste nivået i Norge.

Volda Campus Arena
Den splitter nye idrettshallen – Volda Campus SpareBank 1 Arena – er nærmeste nabo til høgskolen.

Fotballherrene til Volda spiller i 3. divisjon, mens damelaget spiller sine kamper i 2. divisjon. Ballbygda Volda har altså litt av hvert å by på.

På toppen av det kommer Volda Studenidrettslag (VSI) som med sine svært gunstige, og blant landets laveste, priser på medlemskap er svært populært. I tillegg til å kunne benytte deg av et treningsrom med ulike apparater, tilbyr VSI treninger og lag i volleyball, badminton, bordtennis, fotball, håndball, innebandy og basketball.

Idrett + Volda = sant
 

Del på