GLU 5-10

 • Thumbnail

  Kombinerer toppidrett og utdanning

  Publisert

  Kristine Håheim Vike føler seg svært heldig som har klart å kombinere idrett og studie. Etter eit år som spelar og trenar på Island skal ho no ta fatt på lærarkarrieren. Høgskulen i Volda er den einaste høgskulen som tilbyr lærarutdanning i fylket.

 • Thumbnail

  Praksisskular frå heile Sunnmøre

  Publisert

  Høgskulen i Volda (HVO) har i desse dagar gjort seksårige avtalar med praksisskular i heile Sunnmørsregionen. – Praksisskulane er heilt avgjerande for å kunne tilby lærarutdanning, slår studieleiar for grunnskulelærarutdanningane, Odd Helge Mjellem Tonheim, fast.

 • Thumbnail

  Lærerstudent og Hødd-keeper

  Publisert

  Ole-Monrad Alme (20) er ikke hvilken som helst student. Han har tatt over keeperplassen i Hødd, samtidig som drømmen om å bli lærer lever i beste velgående. Man skulle tro det blir mye på en gang – men Alme ser kun fordeler!

 • Thumbnail

  Testar ut yrket frå første stund

  Publisert

  Allereie etter ein månad i utdanninga får grunnskulelærarstudentane ein smakebit av læraryrket. Det vert følgt opp med lærerike praksisperiodar gjennom heile utdanninga. – Uvurderleg erfaring, meiner studentane vi snakka med.

 • Thumbnail

  Lærargnisten

  Publisert

  Ingolf Sakkarus Dyrhaug jobba som snekkar i Oslo, og når klokka var fire var han ferdig på jobb. Det gav han ingenting. Så prøvde han seg som lærarvikar, og det var full klaff. Det førte han til Volda, lærarutdanninga og Studentsamfunnet.

 • Thumbnail

  Håvard setter pris på lærerens varierte hverdag

  Publisert

  Læreryrket har rikelig med variasjon i hverdagen, og det krever en stor grad av fleksibilitet. Hver dag møter du konflikter og situasjoner som må løses ulikt. Jeg vil at mine elever skal oppleve meg som en flink, positiv og engasjert lærer.

 • Thumbnail

  Skateentusiast

  Publisert

  For X2-styremedlem, skate-entusiast og lærerstudent Magnus Mongstad var det utenomfaglige viktig da han bestemte seg for å studere i Volda.

 • Thumbnail

  Styrte ungdomsskulen på eiga hand

  Publisert

  Når lærarane ved Ørsta ungdomsskule reiste bort på seminar, fungerte Tonje Nordrum og Peter Smørdal som rektorar og la til rette for sine 60 medstudentar som tok over all undervisning ved skulen.

 • Thumbnail

  En dag på 1. trinn

  Publisert

  Det er utallige ting man må gjøre som lærer som slettes ikke har noe med selve undervisningen å gjøre. Jeg var ferdig med lærerstudiene i fjor og er nå kontaktlærer for 20 flotte individ på 1. trinn, og opplever oppturer og nedturer sammen med dem.