Skateentusiast

Tekst: , Foto: Hans Mortensønn Jordheim

- Oppdatert

For X2-styremedlem, skate-entusiast og lærerstudent Magnus Mongstad var det utenomfaglige viktig da han bestemte seg for å studere i Volda.

Mongstad går andreåret på lærerutdanningen i Volda. Målet hans er å bli en like god pedagog som mattelæreren han selv hadde på videregående. Han hjalp Mongstad ut av fiendeforholdet han hadde til tall og skal ha sin del av æren for at moldenseren vil kunne undervise 5.–10.-klassinger i matematikk om et par år. Men før den tid kommer, ønsker 25-åringen å utnytte de utenomfaglige tilbudene Volda har å by på.

– Det er sykt mange muligheter her. Selv er jeg med i styret for X2-festivalen som grenansvarlig for XSkate. I tillegg er jeg frivillig hos Natura og på Rokken. Dørstokkmila er ikke så lang her, det skal så lite til for å engasjere seg, sier han.

Magnus Mongstad på skateboard

Først ny park, så ny hall 

X2 er en ti år gammel ekstremsportfestival som arrangeres i Volda hver vår. Her deltar utøvere fra hele Norge samt noen tilreisende fra utlandet. Mongstad forteller at Voldas gryende skatemiljø var en avgjørende faktor da han bestemte seg for studiested.

– Skating er en av mine store hobbyer. Nå har vi fått en utrolig bra skatepark her, og i slutten av november åpner en ny hall i Hovdebygda som har blitt smelt opp på to måneder. Det sier litt om hvordan det satses på skating her. Det er
helt rått! Denne utviklingen ønsket Mongstad å ta del i, og det naturlige skrittet var dermed å engasjere seg i X2.

– Jeg tenkte det var en spennende utfordring å være med på å arrangere et såpass stort arrangement. Og så er det jo dette jeg driver med. Derfor har jeg lyst til å bygge opp et miljø her og kunne pushe de unge som viser potensial. Da er det gøy når man ser resultater.

Nivået til både meg og mine kompiser har økt siden skateparken stod ferdig. I tillegg er det noen barn som begynner å bli skikkelig gode.

Magnus Mongstad på skateboard

– Gir glede å jobbe frivillig 

Mongstad ønsker å oppfordre alle interesserte til å engasjere seg i frivillige organisasjoner.
– Det gir en unik mulighet til å møte nye interessante mennesker og bygge nettverk. Å engasjere seg er bedre enn å sitte hjemme og sture, hvilket ville vært alternativet for min del. Han mener også det er en egen verdi i å jobbe frivillig for et annet formål enn å tjene penger selv.

– Det vi gjør, gjør vi jo for at andre skal få en god opplevelse. Det gir meg glede, som igjen gir motivasjon til å gjøre mer.

Del på