Lærerstudent og Hødd-keeper

Tekst: , Foto: Tekst og foto: Sondre Skandsen

- Oppdatert


Ole-Monrad Alme (20) er ikke hvilken som helst student. Han har tatt over keeperplassen i Hødd, samtidig som drømmen om å bli lærer lever i beste velgående. Man skulle tro det blir mye på en gang – men Alme ser kun fordeler!

– Jeg er kjent for å aldri slappe av. Jeg er rastløs, og det er mye energi som skal ut!

Den hektiske hverdagen med både lærerstudier og proff-fotball passer den lokale spilleren helt utmerket, ifølge han selv.

– Dødtid er ikke noe jeg liker, jeg må gjøre noe hele tiden, ler 20-åringen fra Brandal i Hareid.

Trenger fri fra fotball-praten

En kjent myte om fotballspillere er at de vandrer rundt i sin egen boble hele tiden. Alt handler om fotball og utvikling, og det meste av andre ting i livet, det blir satt på vent. Hvis den myten er sann, er hvert fall Ole-Monrad Alme unntaket som bekrefter regelen.

– Timene på skolen gjør bare godt. Hvis ikke hadde det blitt fotball 24 timer i døgnet. Det er godt å koble av litt og komme seg inn i litt andre omgivelser. Det beste ved å studere er faktisk at det ikke er noe snakk om fotball der, sier målvakten.

Da ga det mening for den unge keeperen å starte studiene i Volda. Valget falt på GLU – grunnskolelærerutdanning.

– Jeg føler det å jobbe som lærer kan passe meg bra. Jeg er glad i å være med mennesker.

Lærarstudent og Hødd-keeper

– Ser likheter

20-åringen bor i Ulsteinvik, drar tidlig inn på forelesninger på skolen, før han akkurat rekker tilbake til trening på Høddvoll halv fire om ettermiddagen. Sånn har det vært siden han begynte på skolen høsten 2015. Man skulle kanskje trodd at det var en stor kontrast å gå fra forelesning til treningsfeltet, men Alme ser ikke sånn på det. 

– Jeg ser likheter mellom det å være lærer og det å være i et fotballmiljø, selv om det er to litt forskjellige ting, sier han.

Mannen som debuterte på nest øverste nivå i fotballen som 18-åring i 2015 forteller at han tar med seg læring fra fotballbanen inn i studiene – og omvendt.

– Som keeper skal du jo stå bakerst og kommunisere med hele laget foran deg. Det skal gjøres på en ordentlig måte, og det er jo en fordel å forstå personene foran deg på banen. I tillegg er det noe likt når det kommer til måten man føler mestring på, selv om det som sagt er to forskjellige arenaer.

Fotballen først

Men om Ole-Monrad Alme hadde fått ultimatumet om å spille fotball for Hødd og det å være lærer, akkurat nå – ja, da hadde det vært et lett valg å ta.

– Det måtte blitt fotballen. Det er nå jeg har muligheten til å satse. Om ti år kunne jeg falt tilbake og valgt skole, men jeg kunne ikke satset som fotballspiller når jeg blir 30. 

Og nå som han er i besittelse av den gjeve keeperplassen til Ulsteinviks store stolthet, blir han ikke mindre motivert for framtiden.

– Jeg har vært med i A-stallen siden 2012, så jeg vet hva som gjelder her. Jeg har store mål, og den dagen jeg slutter å sette de forventningene til meg selv, da blir det skolebenken eller ut i jobb.

 

Del på