To HVO-forskere nominert til pris

Tekst: Per Arne Brandal

- Oppdatert

Professor Kåre Heggen og førsteamanuensis Ola Teige har skrevet artikler som er nominerte til Årets tidsskriftartikkel 2020. Det er Universitetsforlaget som deler ut prisen.

Hvert år gjør tidsskriftredaksjoner og forfattere en formidabel innsats for at lesere i Norden og resten av verden skal få tilgang til ny og godt formidlet kunnskap. For å gjøre ære på dette arbeidet deler Universitetsforlaget hvert år ut hedersprisen «Årets tidsskriftartikkel».

Utvelgelseskriteriene er at artikkelen skal være faglig interessant og godt formidlet, og noe redaksjonen er ekstra stolt av å ha publisert. Det er redaktørene i hvert enkelt tidsskrift som nominerer artiklene.

En uavhengig jury bestående av noen av de fremste på sine fagfelt i Norden, utpekt av Universitetsforlaget, vurderer de foreslåtte kandidatene og kårer vinneren. Forfatteren av vinnerartikkelen mottar 25 000 kroner.

KH og OT
Kåre Heggen og Ola Teige er nominert til Årets tidsskriftartikkel 2020.

Tidsskriftet Norges barnevern har nominert professor Kåre Heggen samen med Tone Jørgensen for artikkelen «Det barnevernfaglege skjønnet og verdien av kollegiale drøftingar».
Redaksjonen i Historisk tidsskrift har nominert førsteamanuensis Ola Teige for «En unevnelig synd: Rettsaken mot Aron Åsulsen i 1693 og rettsforfølgelsen av homoseksuelle handlinger i Norge i tidlig nytid».

 

Del på