Volda-kometen gir HVO noe av æren for suksessen

Tekst: , Foto: Ove Krumsvik

- Oppdatert

Høytflyvende Volda Håndball gikk gjennom hele sesongen uten å tape en eneste kamp i serien. Marte Nornes (21) var en av de største bidragsyterne til nettopp det – det hadde hun kanskje ikke vært om det ikke var for høgskulen.

Tekst: Sondre Skandsen

Ålesund-jenta går nemlig førsteåret på en bachelorgrad i planlegging og administrasjon mens hun legger alt i potten for å en dag spille med de beste håndballspillerne i Norge. For mange kan det virke som en umulig kombinasjon. Men ikke i Volda.

– Det er helt perfekt for meg å gå i Volda. En så liten plass kan gi meg både topphåndball og utdanning. Jeg har vært veldig heldig med lærerne mine. De er interessert i håndball og gjør det mulig for meg å kombinere dette. Det er veldig motiverende for meg, sier hun når MEIR møter henne i Volda-hallen.

– Gjør ingenting halvveis

For selv om Marte Nornes mer enn gjerne innrømmer at det er å nå norsk toppnivå og landslagsnivå som gjelder, så hindrer ikke det henne i å hoppe inn i en treårig utdanning.

– Jeg har alltid sagt at jeg skal ha en høyere utdanning. Det er veldig få kvinner som kan leve av toppidrett i Norge dessverre.

21-åringen forteller om hvordan lærerne på Høgskulen fra første stund var forståelige rundt situasjonen hennes. Det har vært nøkkelen for en ung og ambisiøs jente som er innbitt på å nå langt.

– Jeg har tatt valget om å både studere og å spille topphåndball. Jeg gjør ingenting halvveis. Lærerne har hjulpet meg med å kombinere disse to. I tillegg er de håndballinteresserte og møter opp på kampene! Vi snakker nesten kun om håndball når jeg er på skolen, ler hun.

Den raskeste Volda-utgaven noensinne

Volda har rykket opp til 1. divisjon før, men gått rett ned igjen. Denne gangen skal ikke det skje. Og med det, mener Nornes at det virkelig ikke skal skje.

– Det er ikke ”om” eller ”hvis” vi holder oss. Det er NÅR vi holder oss. Ingen sier noe annet, vi er alle innstilte på at vi skal klare det.

Nøkkelen til å klare nettopp det, ligger på flere steder, tror Voldas nummer 8.

– Vi har fått satt et skikkelig bra lag nå. Vi har to helt sjuke keepere i Søyseth og Vik som har vært fantastiske. Vi har den beste treneren Volda noen gang har hatt i Halldór Haraldsson. Også har vi fått høre at vi er det raskeste Volda-laget noensinne. Vi er kjent for kontringshåndballen vår.

Anbefaler Volda

Én ting som er helt sikkert er at det kommer til å komme flere studenter til Volda som har  sportslige ambisjoner i tillegg til å studere. Til dem har Marte Nornes noen klare råd.

– Man må ofre en del. Jeg fikk ikke være med på noen fadderuke, og jeg får sjeldent gjort sosiale ting med klassen. Det må man forberede seg på.

Hun mener åpenhet rundt hva man ønsker å satse på er viktig – fra første stund.

– Ta tidlig kontakt med lærerne. Fortell dem om situasjonen din og ha en god dialog med dem. Det har hvert fall fungert veldig bra for meg!

Del på