Ny skifilm fra Sunnmøre

Tekst: , Foto: Kyrre Buxrud

- Oppdatert

Matias Myklebust og Hallstein Mala ble i år ferdig uteksaminert med en bachelor i medieproduksjon. Samtidig med studiene har de drevet produksjonsselskapet Ranglefant. Torsdag har de premiere på skifilmen "Millom Bakkar og Berg".

Tekst: Dagfinn Graneng

Filmen er spilt inn i Sunnmørsalpene og følger tre forskjellige ski-entusiaster som er på forskjellige steder i livet: Karsten Gefle prøver å sjonglere mellom livet som småbarnsfar, skikjører Petter Westgaard er student og 90 år gamle Leif Hoggen er fremdeles en aktiv skigåer.

De to filmskaperne har jobbet med filmen i to år, og Matias kan fortelle at det har vært et lærerikt og utfordrende prosjekt.

- Det har vært en læringsprosess, og filmen har blitt til på veien. Vi hadde en tanke i starten, men vi ville gjøre filmen dokumentarisk og da skjer nye ting hele tiden. Når jeg ser tilbake er det veldig mye jeg ville gjort annerledes.

Han forteller at han måtte bo en måned i bilen sin mens han redigerte i et forsøk på å få filmen ferdig tidligere.

- Jeg sa opp leiligheta mi og skulle egentlig ta sommerferie da vi fant ut at vi skulle prøve å bli ferdig tidligere enn planlagt. Etter en måned med redigering fant vi ut at vi fremdeles manglet å filme en del.

Til daglig driver Hallstein og Matias produksjonsselskapet Ranglefant som har kontor i Sunnmøre Kulturnæringshage. Gjennom hele prosjektet med den nye filmen har de også rukket å gjøre mye annet. Begge har fullført en bachelor i medieproduksjon ved Høgskulen i Volda, og Matias har blant annet vært tre måneder i Chamonix og jobbet med en kinofilm og en TV-serie.

Lidenskapsprosjekt

Prosjektet har fått støtte fra Høgskulen i Volda, Brynje, Stellar, Rossignol og 62Nord. Matias er likevel klar på at filmen ikke ville vært mulig uten dugnadsjobbing og hjelp fra venner.

- Til syvende og sist har det vært et skikkelig passion-prosjekt. Vi liker å være i fjellet, og vi ville lage en film som viser Sunnmørsalpene som en arena for ulike mennesker.

Millom bakkar og berg vises torsdag klokka 20:00 på Rokken.

Del på