Fra Volda til NRK

Tekst: Tone Solhaug , Foto: Tekst: Arne Inge Solgar Foto: Trond Strandberg

- Oppdatert

Våren 2015 gikk Trond Aukland ut av Høgskulen i Volda med en bachelor i journalistikk. Etter tiden i studiebygda har han jobbet mye både bak og foran kamera i en rekke spennende prosjekter.

Denne høsten jobber den sprudlende sørlendingen som sosiale medier-ansvarlig for NRK-programmet «Martin og Mikkelsen», et humorprogram som er i gang med sin andre
sesong. Dette er imidlertid ikke første gangen han jobber i NRK. – Jeg har fått solbriller og krus som avskjedsgave tre ganger allerede, ler han.

Fra praksisplass til full jobb

Da Trond fkk praksisplass hos NRK i sitt siste semester under utdanningen, ble det starten på et jobbforhold hos statskanalen i TV-avdelingen til P3. Etter studiene fkk
han nemlig bli med på mange spennende prosjekter, blant annet Line reiser jorda rundt, Diktaturet, Line Jorda Rundt, Line Dater Norge, Live Redder Verden, Tara og
Vegard og BroShow. I sistnevnte program var han manusforfatter.Etter at den forrige kontrakten hos NRK gikk ut sommeren 2016, fkk han kontrakt hos Monday Productions for å jobbe med programmet «Den jævla naboen». I programmet som tar for seg nabokonflikter, var han reporter og fkk være mye foran kamera ed sine sprell. Han ble også med å jobbe for Spellemann, hvor han har vært reporter og lagd intervjuer med artister. Dette driver moromannen med ennå. – Det er ofte sånn det fungerer i underholdningsbransjen, du får kontrakt etter hvilke prosjekter du blir med på. Og da blir det gjerne litt hopping frem og tilbake.

Men så var jo det helt fantastisk. Jeg tror det er et av de beste valgene jeg har tatt noensinne. 

Overbevist om at Volda er best

I studiebygda fikk mandalitten en positiv overraskelse da han kom flyttende. – Da jeg satt på flyet til Volda hadde jeg bodd i Oslo og storbyen i to år. Derfor var jeg litt bekymret og tenkte: ”Volda? En liten bygd på Vestlandet. Det kan bli rart”. Men så var det jo helt fantastisk. Jeg tror det er et av de beste valgene jeg har tatt noensinne. Videre forteller han at lange praksiser og øving på filming, redigering og klipping var veldig viktig. «Learing by doing», supplerer han. I Volda tillot både studiet og rammene rundt skolen han å gjøre det han ville av underholdning. Trond sier også at han er overbevist om at Volda er best på journalistikk i landet, ut fra hva han hører om andre steder i landet. – I Volda kan man gå rett fra praksis og til jobb, mens andre steder har de praksis midt i bacheloren.

Hjertebarnet lever i beste velgående

Trond forteller at mulighetene er mange på fritiden i Volda. Han brukte selv mye tid på studentradio. Han startet programmet «Volda Rap Show» i februar 2014 og det lever fortsatt i beste velgående med arvtagere for sørlendingen. – Det er sykt fett! De har mye bedre sendinger enn det vi hadde. Det var mye øl og trykking av t-skjorter, men ikke alltid like planlagte sendinger, ler han.

Del på