– En medieutdannelse i Volda virket fristende

Tekst: , Foto: Tekst og foto: Siril Marie Borgersen

- Oppdatert

Danske Simone Kofod Nørgård drømmer om å jobbe i barne-tv. Derfor begynte hun på journalistutdanningen i Volda.  

Etter å ha gått på folkehøgskole, reist masse og studert ett år i storbyen København, flyttet 26-åringen fra Århus i Danmark i fjor høst til lille Volda for å studere journalistikk. Hun mener hun nå har truffet spikeren på hodet. 
 
– En medieutdannelse i Volda virket fristende mye på grunn av den interne praksisen. Det er ikke bare fokus på skriving, men jeg får også lære å filme, klippe, og lage radio, forteller Simone, som med dette har et klart mål i siktet.

– Jeg vil jobbe i barne-tv og det var grunnen til at jeg kom hit, smiler journaliststudenten.

Annerledes studieløp

Journalistikkstudiet i Volda består blant annet av flere interne praksisperioder i løpet av tre år, før man avslutter bacheloren med en ekstern praksis ute i en ordentlig redaksjon. 

– På journalisthøgskolen i Danmark har de ikke intern praksis hvor man på forhånd lærer å fungere som en redaksjon. I motsetning har de lagt den eksterne praksisen til hele 3. året av bacheloren, forklarer Simone. 

Nørgård, som har tv-journalistikk første året, kan velge mellom en spesialisering i enten radio eller tv på siste året av bacheloren, men allerede nå kan det se ut som kursen satt. 

– Begge deler virker veldig spennende, men jeg vil nok helst ha tv som siste spesialisering ettersom det er barne-tv som er drømmen, sier hun. 

Får skrive på morsmålet 

Andre skandinaviske studenter kan også nytte godt av utdanningen ettersom de får skrive på sitt eget morsmål. 

– For meg holdt det å kun fokusere på å forstå språket i første omgang, og ikke måtte skrive det også. Men jeg vil nok lære meg det skriftelige også for å ha større mulighet til å jobbe i Norge på et senere tidspunkt, forklarer Simone. 

Vinner på studiemiljøet 

Nørgård forteller at hun stortrives så langt i den lille bygda, og at mye av grunnen ligger i det tette studiemiljøet og frivillighetskulturen. 

– Volda vinner mye på studiemiljøet og at det er så lett å engasjere seg i ting ettersom initiativet ligger hos studentene. Det gjør det også lettere å bli kjent på tvers av linjene, forteller Simone, som har involvert seg i blant annet Dokumentarfilmfestivalen, X2-festivalen, studentrevyen, Rokken Studenthus og Studentradioen. 

– Jeg tenkte når jeg kom hit at jeg måtte engasjere meg i mest mulig og skaffe meg nettverk, så jeg er med på nesten alt jeg, ler hun. 
 

Del på