VEKA tar av i år også

Tekst: Per Straume

VEKA tar sats og lover den samme, gode stemningen festivalen er kjent for – i trygge rammer. Lørdag 13. mars starter Vekerevyen ballet og blir etterfulgt av ei uke med god underholdning på Rokken.

Tre konserter med musikk og allsang for enhver smak, en revy som vil sette lattermusklene i sving, en kviss utenom det vanlige, en spillturnering der konkurranseinstinktet kan trimmes og et standupshow som får deg i godt humør – VEKA i Volda leverer i 2021.

Det til tross for situasjonen vi er i – VEKA er et lyspunkt for studentene og Volda!

Morsomt og lokalt

Når vi snakker med leder for VEKA i år, Ruben Minkstuen, noen få dager før det hele braker løs, har han en god følelse. Det har vært mye jobb, fokuset litt annerledes enn tidligere år, men kanskje derfor ekstra moro å se at det blir noe av og det blir bra.

– Jeg synes vi har fått til mye med det utgangspunktet vi har. Vi er opptatt av å holde på den gode VEKA-stilen og opprettholde den gode stemninga som folk forbinder med festivalen. For meg er dette den morsomste festivalen i Volda, og det skal vi prøve å holde på, lover Minkstuen.

Han og resten av studentene i festivalstyret har så langt det har latt seg gjøre satset på lokale underholdningskrefter, som blant annet gjør at folkekjære Egil Olsen debuterer på scenen under VEKA.

– Det handler om to ting. Vi ønsker å støtte lokale, flinke artister i en tid som ikke er enkel for noen som lever å av å underholde live. I tillegg ønsker vi også å begrense reisingen til og fra arrangementet vårt, påpeker VEKA-lederen.

Følg VEKA på Facebook og Instagram.

God stemning og trygt

Gjengen bak VEKA er opptatt av at det skal være trygt å være gjest på festivalen. De nasjonale smittevernreglene tilsier at det kan være 100 personer inne på arrangementene deres på Rokken.

– For å være på den sikre sida har vi satt en grense på 80 billetter. Det skal være nok plass til at folk skal klare å holde rett avstand og de som kommer skal føle seg trygge. Vi har tatt våre forholdregler, ser fram til VEKA-stemning og satser på utsolgte arrangementer, smiler Minkstuen.
  

Program

Vekerevyen 12.-16. mars: «Kvifor skal alt være så forbanna vanskelig hele tiden?» er vekerevyen 2021. Frykt ikke, tradisjonen tro vil starten på VEKA blir markert med et pang. 
Hvilket brød skal du kjøpe? Hvordan betaler en skatt? Hvorfor vet du aldri om du har rømme som ikke har gått ut på dato? «KVIFOR SKAL ALT VÆRE SÅ FORBANNA VANSKELIG HELE TIDEN!?»

Hjertelig velkommen til årets Vekerevy, en revy som ble produsert under en global pandemi. Men selv om ting er forbanna vanskelig, så betyr ikke det at vi ikke skal ha det moro.

Spillturnering 14. mars: Spillturnering på Rokken. Hovedturneringen blir FIFA på storskjerm i storsal, i tillegg vil det være en mindre turnering med Super smash bros på galleriet. I storsalen vil det også være et par ekstra skjermer, der man kan spille noen andre spill.

VEKAkviss 17. mars: Tradisjonen tro blir det VEKAkviss i år også. I likhet med i fjor stiller Ole Henry og Eilert som kvissmastere og vil servere dere tidenes kviss med underholdning, konkurranser og musikk. Få med deg vennegjengen/kvisslaget og gjør dere klare for en kveld med god stemning.

Hulsker & Henriksen 18. mars: Se fram til en kveld fylt med latter og god stemning. Bernt Hulsker og Jon Martin Henriksen kommer til VEKA for en løs, morsom og uformell fotballprat der Hulsker bidrar med historier fra sin rikholdige karriere i inn- og utland. I tillegg vil de snakke om aktuelle temaer fra fotballens verden. Duoen er blant annet kjent fra den morsomme og lettbeinte podcasten Foppall.

Hedda Mae 19. mars: Bergens nye popkomet heter Hedda Mae. I fjor slapp hun sin debut-EP «Introducting Hedda Mae» som blant annet ble omtalt som «2020s friskeste popnykommer» av Dagens Næringsliv. Nå entrer hun scenen på Rokken!

Hedda og produsent/co-writer Benjamin Giørtz fortsetter å leke med det musikalske uttrykket og har re-oppdaget 90-tallet med inspirasjon fra artister som Justin Timberlake, Sugababes, Britney Spears og Nelly Furtado. Med fargerik popenergi, teft og groove, i det som er en unorsk og leken sjangerblanding, har hun allerede bevist hva hun kan levere i fra en scene, og nå er tiden inne for å fortsette der hun slapp i 2020

Allsang med Eckhoff 20. mars: Nest siste dag av VEKA 2021 blir det allsang på Rokken, i tillegg til livemusikk fra Øystein Eckhoff. Han har vært trubadur og entertainer på heltid i ei årrekke, og har en eigen evne til å få folk i stemning med gitar, sang og vittigheter. Repertoaret hans er svært allsidig, og i løpet av kvelden kan du få kjørt stemmebåndet ditt gjennom fleire tiår med hits.

Som gjesteartist er også Julijane Vasbotn Remmereit med. Sammen kan vi love utrolig god stemning med kjente slagere og høy allsangfaktor. Sett av lørdagen til en kveld med mye latter, glede og sang! 

Egil Olsen 21. mars: Egil Olsen har flyttet hjem til Sunnmøre og bor nå i Volda. Hva passer ikke bedre enn at artisten som har sunget og sjarmert seg inn i mangt et sunnmørshjerte da debuterer under VEKA?

Egil Olsen er omtalt som det "fineste og mest underfundige vi har" (VG) og som "en av landets aller beste låtskrivere" (Dagens Næringsliv).
Han har høstet mange godord med sine fem kritikerroste album, utallige konserter og kreative sidesprang, som selvbiografisk tegneseriestripe i Dagbladet, hip hop cover-spalte på P3, radioblogg på P13, prisvinnende musikkvideoer og animert konsert i et dataspill.
 

SE PROGRAMMET OG BESTILL BILLETTER GJENNOM TIKKIO HER

Del på