Trygg studiestart: Last ned sikresiden.no

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

– I tilfelle noe uforutsett skulle skje med deg er det veldig greit å ha sikresiden.no på mobilen din, sier David Bernatek, velferdsansvarlig i Studentparlamentet i Volda.

Sikresiden.no får du forebyggende opplæring og råd om hva du skal gjøre i en krisesituasjon. Dette kan for eksempel være førstehjelp, voldssituasjoner, seksuell trakassering, nettsvindel, hendelser ved studiestart eller når du er på reise. Du finner også viktige telefonnummer til nødetatene og Securitas, som har ansvar for vakthold ved Høgskulen i Volda.

– Slike situasjoner kommer en heldigvis ikke så ofte opp i, og det er fort gjort å bli litt handlingslammet. Da er det greit å kunne søke råd gjennom Sikresiden.no og handle deretter, sier Bernatek, som oppfordrer alle studenter i Volda til å laste ned snarvei til Sikresiden.no og ha den lett tilgjengelig på mobiltelefonen sin.

Se hvordan du gjør det her:

 

Etter å ha lastet ned snarveien, vil den ubevisst kunne fungere som en sikkerhet, mener velferdsansvarlig Bernatek.

– Er den på telefonen din og du har tittet kjapt innom den, er hjernen trent opp til å tenke at du kan gå dit for å søke råd. Jeg vil ikke framstå som noen pessimist, men mest sannsynlig vil det forekomme noe med studenter i Volda der det er lurt å ha Sikresiden.no.

Del på