Planlegger Fadderveka: fortsatt mulig å bli fadder

Tekst: Per Straume

Styret for Fadderveka er godt i gang med å planlegge ei morsom, inkluderende og livlig velkomstuke for nye studenter i Volda. Er du allerede Volda-student og vil bidra til moroa? – det går fortsatt an å melde seg som fadder.

Det er uka der nye vennskap knyttes, vennskapsbånd som gjerne varer livet ut. Likeså viktig er følelsen, og forhåpentligvis, tryggheten nye studenter vil kjenne på gjennom ei sosial fadderuke. Mange som flytter til Volda for å studere kjenner gjerne ingen i studiebygda fra før av.

Dette er også noe årets styre i Fadderveka kjenner seg igjen i fra da de startet å studere i Volda. Gjennomgangstonen når vi spør dem er: – Fadderveka var god å ha!

Meld deg som fadder

I starten av mai har drøyt 130 studenter meldt seg som fadder. Et antall som er godt, men det er fortsatt plass til flere.

Fadderpåmelding

Så langt er det mediestudenter som har vært ivrigst til å bli en del av faddergjengen. 

– Folk fra alle utdanninger er velkomne, men vi ser gjerne at studenter fra annet en medieutdanningene hiver seg på. Et mangfold av alt sammen er flott, frir Marte Sørebø Pedersen, leder for Fadderveka i Volda.

Ble tatt varmt imot

Foruten Sørebø Pedersen består styret for Fadderveka av Juliana Endemann (nestleder), Ina Mårstøl Vinjevoll (PR- og multimediaansvarlig), Eirik Normann Emanuelsen (fadderansvarlig), Dorcas Mukulu (arrangementsansvarlig) og Sondre Nordstrand Fure (sponsor- og økonomiansvarlig).

De er opptatt av og vil jobbe for at alle nye Volda-studenter skal føle seg velkommen.

– Jeg husker da jeg var ny student og fadderne mine tok seg av oss. Jeg ble oppriktig glad da fadderne kjente igjen ansiktet mitt i mengden av folk etter kort tid, kom bort og spurte «Kommer du i kveld?». Slik skal det være i år også, slår Sørebø Pedersen fast.

Nestleder Endemann hadde en lik opplevelse som Sørebø Pedersen.

– Jeg kom rett fra videregående skole og drikker ikke alkohol. Dagene før første skoledag var jeg veldig spent og usikker på hva jeg gikk til. Men det skulle vise seg å være helt uten grunn. Fadderne var inkluderende, jeg følte meg sett umiddelbart – det roet meg veldig, forteller Endemann.

Arrangement for alle

Programmet til Fadderveka begynner å ta form. Styret er opptatt av at det skal være stor bredde i arrangementene – det skal være noe som passer for alle.

– Det kommer til å bli mye gøy. I tillegg til våre arrangement, har også Rokken sitt program med konserter og mer, forteller styret.

De siste årene har det vært lagt vekk på alkoholfrie arrangement under Fadderveka. Så også i år, om ikke enda mer.

– Vi er opptatt av at de alkoholfrie arrangementene skal vare utover kvelden og natta. Det skal ikke være slik at en må gå hjem klokka ti på kvelden fra et slikt arrangement. 

Del på