Korona-musikkvideo laget av studenter tar av

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

En musikkvideo med både intriger, romantikk, humor – og som tar koronasituasjonen på kornet – er blitt en hit og går sin seiersgang på nettet. Studentene bak hyller mulighetene de får gjennom Student-TV.

Sangen «Sammen under pandemien» som Student-TV i Volda har laget en gjennomført god musikkvideo til hadde blitt vist over 2000 ganger allerede i løpet av det første døgnet.

– Det har absolutt gått over all forventning, gliser Mathias Engstrøm Sandstøl, prosjektleder i produksjonen A3 som lager innhold til Student-TV i Volda.

Avbrekk i tøff tid

Det var Sandstøl som fikk ideen til hitten midt på natta.

Musikkvideo Student-TV
Mathias Engstrøm Sandstøl (i midten) er prosjektleder og også med i videoen, som i dette bildet hvor han er i rolle som «sossegutten» Even. 

– Vi som jobber sammen i A3 var veldig i startfasen med ideer, og usikre på hva slags innhold vi ville lage – men så tenkte jeg: «Hva er det som selger for tiden?» «Jo, korona». Så da måtte vi jo lage noe på det. I tillegg fokuserer vi veldig på de som “ble glemt” da pandemien kom. Den mentale påkjenningen har vært stor hos mange, antall ensomme har økt og vi ville gi folk et lite avbrekk i en ellers tøff tid, forteller Sandstøl.

I musikkvideoen er det å bli utelatt fra fellesskapet og ikke få være med på noe sosialt og gøy et viktig tema. Humor spiller også en viktig rolle og samla sett gir videoen en unik fellesskapsfølelse – uansett hvor trist og kjedelig det kan være i koronatida.

– Videoen har vært tidkrevende å lage, og det har vært mye om og men – men det å se det ferdige resultatet: Det er en fantastisk følelse, synes Sandstøl.

Variert i Student-TV

Produksjonsgruppa A3 består av journalistikkstudenter ved Høgskulen i Volda. Til å lage videoen har de i tillegg fått med seg dyktige medieproduksjonsstudenter bak kamera. Miksing av låt og instrumental har de fått hjelp fra musikkstudenter utenfor Volda til.

Musikkvideo Student-TV

Gruppa roser mulighetene de får gjennom Student-TV, der de får låne profesjonelt utstyr og blir gitt stor frihet.

– Mulighetene er mange om man søker seg til Student-TV. Man kan jobbe foran eller bak kamera i en produksjon, drive med sportsstrømning, artist/kjendisintervju og så mye mer. Som en produksjon, får vi lånt utstyr av høy kvalitet, og dessuten får vi mye gode råd fra styret før vi setter i gang noen av produksjonene våre. I Student-TV får man en unik mulighet til å spesialisere seg på et nytt felt, bli kjent med nye folk – og i mange tilfeller jobbe med noe en brenner for, forteller Sandstøl.

Film som drivkraft

Han og medstudentene håper sangen og musikkvideoen deres kan være med på å glede mange framover og at tallet på visninger øker jevnt og trutt, men de påpeker at det siste ikke er det viktigste.

–  Jeg tror jeg kan snakke på vegne av alle i A3 når jeg sier at det er interessen for å lage film som driver oss. Visninger og popularitet er bare et pluss. 

 

Følg Student-TV i Volda: heimesideFacebook, Instagram, Twitter og YouTube.

Del på