Klart for Nordens største vinterekstremsportfestival

Tekst: Per Straume , Foto: Kyrre Buxrud

- Oppdatert

Torsdag 28. mars går startskuddet for årets X2 festival. Plassert midt i hjertet av Sunnmørsalpene, og med sine over 3000 besøkende gjester hvert år, er X2 Festivalen Nordens største vinterekstremsportfestival.

Festivalen, som kan fronte med både ekstremsport, foredrag og konserter, skal for 14. gang avholdes. Selv om festivalen fronter seg som en ekstremsportfestival, er det ikke noe krav om å være idrettsutøver for å delta. Blant sportsgrenene i år finner du alt fra surfing til freestyle alpint, og alle grenene er helt gratis for deg som publikum. Alt er lagt til rette for en stor folkefest, der studenter fra Høgskulen i Volda utgjør selve grunnlaget for festivalen.

Les mer om programmet fra 28. mars til 30. mars.

Aktive studenter

X2 Festivalen er basert på frivillig arbeid. Hadde ikke studenter og ildsjeler jobbet med festivalen, ville det ikke blitt noe av den. I 2005 ble festivalen startet opp av studenter ved Høgskulen i Volda, og mye på grunn av samarbeidet med Høgskulen og de dyktige studentene, er X2 blitt en så stor suksess som det er i dag. Festivalarrangørene frir også til studentene i år, og ønsker dem med som frivillige, deltakere og publikum. De fleste sportene i X2 foregår utendørs, noe som betyr at du gjerne må ta med deg hele vennegjengen og slekta for å se, det er ikke plassmangel. På sportsarrangementene oppfordres tilskuerne til å ta med kubjelle, lufthorn eller hva enn du finner i garasjen. Sammen lager tilskuerne god stemning!

X2 Festivalen 2018
Foto: Jonas Been Henriksen

Afterski

Årets festival har også en del nyheter, blant annet afterski. Arrangørene disker opp med DJ, noe godt i glasset og god afterski-stemning på festivalområdet. I år vil festivalen også fokusere mer på miljøet. X2 vil ha en grønnere festival, og setter inn flere tiltak. Blant annet brukes det dekorasjon fra tidligere år og de oppfordrer lokalmiljøet til å donere ting de ikke lenger bruker.

X2 Festivalen ønsker alle hjertelig velkommen til årets festival, enten om man vil prøve seg på yoga, heie i fjellsidene eller danse til føttene verker.

For mer informasjon: www.x2festivalen.no

Del på