Jakta på årets sommerlåt starta i Volda

Tekst: Line Lauvsnes Oddekalv , Foto: Radiofire

- Oppdatert

Har du hørt om Radiofire? Om ikke, gjør du det garantert snart! Denne gjengen møttes på musikkstudiet ved Høgskulen i Volda, og gjorde suksess i ulike studentband. Nå er de aktuelle med nye musikkvideoer og spennende samarbeid – og kanskje årets sommerlåt?! 

- Det var ved Høgskolen i Volda at det hele ble forma, forteller Anders Tjøme Hagen og Paal Wilhelm Rørvik i Radiofire - studenter i Volda i perioden 2011-2014.

De var aktive i studentbandmiljøet med band som VITO og The Siverts, og underholdt både på private fester, studenthybler og studenthuset Rokken. Også lokale festivaler fattet interesse for de talentfulle studentene som spilte musikk inspirert av det de beskriver som amerikansk pop-punk-rock. 


Navneskifte og ambisjoner

VITO-navnet viste seg å være opptatt, og dermed ble Radiofire født. Og overlevde studietida! For selv om den originale line-up’en nå er historie, har Paal og Reidar tatt med seg Radiofire-navnet videre, også etter musikkeksamen var bestått. Og satsinga ble ikke mindre. Snart skulle musikken spilles på radio i USA. Med det fulgte et stilskifte, og pop-punken studentbandet hadde blitt kjent for, ble bytta ut, forteller duoen. 
 


Episk åttitalls

- Her hjemme bar listene preg av tropisk-edm, indi -poprock og elektropop. Mye av musikken hadde en felles spire. Synthen fra 80 – tallet var tilbake, sier Paal og Reidar. Inspirert av den «episke åttitalls-sounden» skapte de låta «All I want». 

- Det skulle ikke gå lang tid før avspillingene skjøt i været fra kun noen få hundre til flere titalls tusen, sier duoen, som da vokste til kvartett. Inn kom bandmedlemmene Anders og Magnus, og Radiofire ble komplett. 
 

Radiofire
Radiofire anno 2021: Reidar Rauland Johansen, Magnus Andersen, Paal Wilhelm Rørvik, Anders Tjøme Hagen. Foto: Radiofire

 

Spennende samarbed – og årets sommerlåt?

Etter «All I want» med tilhørende musikkvideo, har bandet jobbet med en rekke store prosjekter. Denne sommeren kommer produksjonene på rekke og rad. Nylig slapp Radiofire ny låt i samarbeid med Maria Moen: «Dance with you». 

- Vi drømmer selvsagt om at dette skal bli årets sommerlåt, sier de tidligere Volda-studentene, som mener tonene vil stå perfekt til tiden vi er i: Isolasjon og avstand roper etter dans og gjenåpning, frihet, flørt og livsgnist. Alt dette får du servert i en fargerik historie med pumpende edm og vibber fra 80 – tallet, lokker Radiofire. 


 


Aldri skjedd uten Høgskulen i Volda

Paal og Reidar forteller at de har flere spennende prosjekter på gang – men de skal vi forhåpentligvis få høre (mye) mer om senere i år. 
- Det som er helt sikkert, er at uten studiene i Volda hadde Radiofire aldri eksistert. Det var en magisk tid!


Se bildegalleri som viser veien fra musikkstudier i Volda til større scener:

Du kan følge de tidligere Volda-studentene på Facebook, Instagram, YouTube og TikTok - og følg med på Instagram-kontoen til Høgskulen i Volda, så får du etter hvert med deg en gjesteopptreden der også!

PS! Er du tidligere Volda-student? Vi hører gjerne fra deg om hva du driver med nå! Bruk hashtag #hivolda eller send oss et pip på kommunikasjon@hivolda.no  #savnerdere #flinkefolk

Del på