Fadderveka i Volda lover mye moro og varm velkomst

Tekst: Per Straume

Ei drøy uke fylt med gøye arrangement for enhver smak, stemningsskapende konserter og omsorgsfulle faddere som lukker opp døra inn til Volda-familien – nye studenter har mye å glede seg til under Fadderveka.

– Alle nye studenter skal føle på en trygghet når de kommer hit og alltid kunne spørre hvis de lurer på noe. Det skal være trygt, godt, komfortabelt – og moro – å være i Volda. Det skal fadderne våre være med på å sørge for, sier Matilde Tafjord Rødhammer.

Hun er leder for Fadderveka i Volda, og har brukt det siste halve året godt for å planlegge ei første uke – som riktignok blir halvannen – i studieåret 2022/23 der nye Volda-studenter skal få oppleve det nære og gode studentmiljøet som det går gjetord om landet over.

Rebusløp, klikkesdisco og stand up

Studieåret starter med offisiell markering tirsdag 16. august klokka 11.00 ved Høgskulen i Volda. Like etterpå blir studentene får de nye studentene møte fadderne sine og klassen de skal gå i. Men allerede dagen før er det klart for pizzakveld i uformelle omgivelser der nye studenter kan bli kjent.

Etter åpninga går det slag i slag. Onsdag er det rebusløp, hvor studentene skal bli godt kjent med Volda på en gøy måte. Poster der studentene blir utfordret litt på en morsom måte. Alltid en slager under Fadderveka. Det avsluttes ved Volda Campus Sparebank 1 Arena - den nye, store, flotte idrettshallen som ligger på høgskoleområdet. Der spilles det landskamp i volleyball klokka 18.00 mellom Norge-Kypros, hvor studentene er hjertelig velkomne.

Det er også lagt opp til flere konserter på Studenthuset Rokken, der vil også den svært så populære Rokken-quizen bli arrangert, det samme med klikkedisco og kanskje dukker det noen morsomme stand up-komikere opp på scenen.

FØLG FADDERVEKA PÅ INSTAGRAM, HER VIL DU KUNNE HOLDE DEG OPPDATERT PÅ HELE PROGRAMMET.
 

Studiestart


Beachparty, loppemarked og kul nyvinning

Lørdag i Faderveka er beach stikkordet. Beachpartyet på badeplassen Årneset ved Rotevatnet, hvor det også er sandvolleybaner og fine friluftsområder, blir etterfulgt av et beachparty på Rokken på kvelden.

Etter en aktiv beachdag passer det godt å slappe av med film, derfor inviterer Fadderveka til filmkveld søndag 21. august.

Volda er kjent for sitt rike organisasjonsliv, med alt fra studentidrettslag til politiske organisasjoner. Alle disse, pluss noen andre bedrifter får de nye studentene møte under organisasjonstorget på høgskoleområdet i løpet av Fadderveka. 

Mot slutten av den halvannen uke lange Fadderveka er det tradisjonsrike loppemarked i regi av Røde Kors tilbake. Genialt for nye studenter som trenger en stol eller ei skål til den nye boligen sin. 

– Så avslutter vi det hele med en kul nyvinning – Volda Olympics. Det blir som en idrettsdag på barneskolen med enkle, men artige øvelser. Det ser jeg fram til, forteller faddersjef Matilde.

«Her har jeg lyst til å være»

Hun husker godt da hun selv kom til Volda for å begynne å studere i 2018.

– Ja, jeg husker Fadderveka godt. Det skjedde mye og jeg hadde lyst til å være med på alt, men så tenkte jeg: «tør jeg?». Men fadderne var gira, greie og tok oss med. Det ble så gøy, stråler faddersjefen.

Og ikke minst:

– Det ble mange artige kvelder på Rokken, og jeg ble kjent med studenter fra andre studieretninger. Jeg fikk ganske fort følelsen av at «her har jeg lyst til å være». Fadderveka ble så god for meg at jeg konkluderte tidlig med at jeg vil bidra inn i neste års fadderuke. 

– Det er slik jeg håper de nye Volda-studentene også skal oppleve det. De skal få kjenne på det som er særegent for Volda. Det blir som en stor familie med studenter der folk bryr seg om hverandre og vennskapsbånd knyttes for resten av livet.

Så til alle dere som skal begynne å studere i Volda for første gang: gled dere og bruk Fadderveka godt!

Velkommen❤️
 

Del på