Friluftsliv

 • Thumbnail

  Så nært du kommer hjemmet

  Publisert

  Utenfor Høgskulen i Volda sitter Carl Werner Røper i solsteiken. Som en typisk friluftslivsstudent har han på seg flanellskjorte, turbukser og en caps godt plassert på hodet. Om ikke lenge er hans tid i Volda over. Etter tre år med sunnmørsluft skal han vende nesa mot nord, hjem til Lofoten. Men å forlate Volda, det gjør han med tungt hjerte.

 • Thumbnail

  Nordisk samarbeid om tradisjonsbåtar

  Publisert

  Seksjon for idrett og friluftsliv har nytta klinbygde trebåtar ved basen sin på Yksnøya sidan slutten av 1970-talet. Førstelektor Frode Sætre og høgskulelektor Ola Einang var i førre veke på Vikingeskibsmuseet i Roskilde for å lære og dele erfaringar knytt til bruk av tradisjonsbåtar og formidling av kystkultur.

 • Thumbnail

  Ytste Skotet

  Publisert

  Som Oddgeir Bruaset ville ha sagt det: «No skal vi til ein veglaus gard. Ja, rettare sagt; ein fjellhyllegard der ingen skulle tru at nokon kunne bu.» Og der skulle vi, årets kull ved naturguideutdanninga i Volda. Dei tre neste dagane skulle vi vere på gardstunet «Ytste Skotet» i Storfjorden.

 • Thumbnail

  Terapi i naturen

  Publisert

  Andreas Knotten Løvhaug er utdanna murar, men har også ei bachelorgrad i friluftsliv og no studerer han til å bli barnevernspedagog. Denne utdanningskombinasjonen ønsker han å bruke for å kunne tilby behandling i naturen.

 • Thumbnail

  Fann kjemien i Skottland

  Publisert

  Høgskulen i Volda er kjend for å satse på internasjonalisering. No håpar Seksjon for idrett og friluftsliv og få til ein samarbeidsavtale med University of the Highlands and Islands i Skottland.

 • Thumbnail

  Skikurs på Bjorli

  Publisert

  Idrett årsstudium var i uke 9 på på skikurs på Bjorli. Skilek, lek på ski og sving på alpine ski stod på programmet med hovedfokus på å svinge på ski.

 • Thumbnail

  Et drømmeår i Canada

  Publisert

  Opplev andre kulturer og bli kjent med mennesker fra hele verden! Et skoleår som utvekslingsstudent har gitt meg mer enn bare faglig utvikling, forteller friluftslivsstudent Rolf Østby

 • Thumbnail

  Arktisk friluftsliv på Svalbard

  Publisert

  I leiren var det viktig å holde orden. Alle pulker og ski skulle stå utenfor teltet på fremsiden, og kun det nødvendige skulle inn i teltet. Vi måtte være klare for å evakuere leiren i tilfelle isbjørnbesøk.

 • Thumbnail

  Dansken og fjellet

  Publisert

  Jeg hørte bare noen sinnssyke lyder utenfor teltet. Det kunne være elg for alt jeg visste. Eller isbjørn.

 • Thumbnail

  Fikk innblikk i avansert skredvarsling

  Publisert

  Friluftslivstudenter fra Høgskulen i Volda fikk gjennom ei uke i Davos lære hvordan de sikrer seg mot snøskred i Sveits.