Ser fram til å utvikle høgskolen videre

Tekst: Tor Mikalsen

- Oppdatert

Lomeland Jacobsen takket ja til tilbudet om stillingen som høgskoledirektør etter at høgskolestyret 15. juni fattet vedtak om å tilby henne jobben. Det betyr at hun erstatter sittende direktør Jacob Kjøde.

– Det kjennes bra, jeg gleder meg veldig til å starte opp, sier hun.

Den nye direktøren er bosatt i Volda og kommer fra jobben som seniorrådgiver i Helfo, der hun har drevet med utadrettet informasjonsarbeid, prosjektledelse og analyse. Etter at hun traff sin samboer Stig Løland, høgskolelektor i friluftsliv ved Høgskulen i Volda, på skitur på Svalbard i 2014, flyttet hun opp til Volda for to år siden. Det gjør også at hun kjenner til høgskolen en del fra før.

– Jeg prater med Stig om jobben hans og høgskolen. Men gjennom media har jeg også fått en del kjennskap til høgskolen, etter som den er en sentral aktør i lokalsamfunnet. I tillegg har jeg satt meg ekstra inn i institusjonen for å være forberedt til jobbintervju. Men jeg har selvfølgelig fortsatt mye å lære og i den første tiden vil det være viktig for meg å bli kjent med organisasjonen og de ansatte.

Har tenkt en stund

– Hva var bakgrunnen for at du søkte stillinga?

– Det framstår som den mest spennende stillinga som finnes i regionen. Høgskolen har en sentral plass i regionen og er viktig for samfunnet rundt. Den har også et navn nasjonalt, jeg kjenner flere som har utdannet seg innen mediefag i Volda.

– Jeg var ikke på utkikk etter ny jobb og har det bra i Helfo. Men da jeg så stillingsutlysningen var den så attraktiv at jeg måtte søke. Jeg ble faktisk tipsa om at Jacob Kjøde skulle gå av som direktør for ei lita stund tilbake, og tanken har ligget og mørna seg siden da. Diskusjonen og avgjørelsen om valgt eller tilsatt rektor fulgte jeg spent med på og er glad for at det endte som det gjorde, svarer den friluftsinteresserte 40-åringen.

 

 

– Det kjennes bra, jeg gleder meg veldig til å starte opp, sier hun.

Jacobsen

Setter kommunikasjon høyt

Lomeland Jacobsen er utdanna samfunnsøkonom med hovedfag fra Universitetet i Bergen. Etter det startet hun å jobbe i Tryg forsikring, hvor hun hadde ulike lederstillinger. Gjennom 10 år i forsikringskonsernet jobbet hun blant annet med strategi, planlegging, prosjektledelse, forretningsutvikling og hadde en periode ansvar for produktutvikling og lønnsomheten til alle av Trygs privatprodukter i Norge.

Fram til Lomeland Jacobsen startet i Helfo for om lag to år siden, var hun leder for forretningsutvikling i Sparebanken Vest i Bergen. Det innebar blant annet å ha ansvar for strategiprosesser, prosessforbedring og være leder for prosjektledere.

– Du har en god del ledererfaring fra før. Hva tenker du om å lede 350 ansatte ved Høgskulen i Volda?

– Ledelse er veldig spennende. Selv om jeg personlig ikke har vært leder for så mange tidligere, var jeg en tid i Tryg rådgiver for en av konserndirektørene som hadde 1500 ansatte under seg. Jeg satt fast i hans ledergruppe og samarbeidet tett med han om ledelse, noe jeg lærte mye av. Når jeg nå skal være den øverste leder for 350 ansatte tenker jeg at kommunikasjon er viktig. En får aldri nok informasjon, det er alltid det medarbeidere etterspør mer av, forteller Lomeland Jacobsen som er fra Stavanger, men har bodd mange år i Bergen.

Spennende tider

Under tiden i Tryg gjennomførte også Lomeland Jacobsen Solstrandprogrammet for unge ledere gjennom ett år – som er et av de mest anerkjente lederutviklingsprogrammene i Norge.

Nå skal hun lede en høgskole som har vært gjennom en strukturdebatt og nylig vedtatt ny strategiplan.

– Det er spennende tider og høgskolen må finne sin plass i universitets- og høgskolelandskapet. Det var gledelig at høgskolen fikk på plass grunnskolelærerutdanning på masternivå og jeg er spent på det nye mediebygget. Strukturdebatten kjenner jeg for lite til, og vil ikke ta noen stilling til det ennå. Det jeg vet, er at styret har lagt føringer gjennom samarbeidsavtalen med Universitetet i Bergen og at høgskolen skal ha et nært samarbeid med Høgskolen i Molde. Jeg gleder meg til å være med på å utvikle høgskolen videre.

Lomeland Jacobsen må først avklare arbeidsforholdet sitt med Helfo, før hun vet når hun skal ha sin første dag i direktørstolen ved Høgskulen i Volda.

Økonomidirektør Ingunn Welle fungere vil fungere som direktør fra 1. august 2017 og fram til Lomeland Jacobsen er på plass.

Del på