- Ikke vær redd for å ta plass!

Tekst: , Foto: Kristi Hoel

- Oppdatert

Sa Liv Aarberg (23), som fikk drømmejobben etter tre år i Volda. 

Tekst: Ingrid Simensen

- Jeg likte ikke fjellturer da jeg kom hit, dårlige minner fra videregående.

Vi er ute på en stor platting i Volda. På den sitter Liv i en mørk kurvsofa med sola i ansiktet. Hun har treningsklær på, og rundt henne ruver fjelltoppene som hun om noen få minutter skal ut å bestige.

- Nå tar jeg alle sjanser jeg får til å gå på fjellet. Det er ikke greit å skulle reise fra disse omgivelsene.

Om noen uker bytter hun ut fjellene med høyblokker. Hun er ferdig med tre år ved Høgskulen i Volda og har en bachelor i PR, kommunikasjon og media. I tillegg har hun fått drømmejobben. Kommunikasjonsrådgiver for Venstre.

Drømmen

- Da jeg kom til Volda hadde jeg en liten drøm langt, langt der borte om å kanskje ende opp på Stortinget en dag.

Det var ikke tilfeldig at Liv endte opp i Volda. Etter to år med foto på Danvik folkehøgskole sto valget mellom psykologi og kommunikasjon.

- Med en kommunikasjonsutdanning er det ganske bredt hva du kan jobbe med. Jeg kan arbeide med de fagfeltene jeg interesserer meg for.

Men Liv fant ingen offentlig skole som kunne tilby utdannelsen hun ønsket innen kommunikasjon, før Høgskulen i Volda ble nevnt.

- Jeg hadde hørt så mye bra om Volda, både fra medielæreren min på videregående, fra de på folkehøgskolen og fra ulike mediemiljøer.

Hva har du lært i Volda?

Mye teori. Men da jeg kom ut i praksis i Helsedirektoratet lærte jeg fort at det er det grunnleggende du trenger å kunne. Det gir et overordnet blikk slik at du skal kunne jobbe med mange ulike fagfelt. Du får verktøyene til å ta gode valg i ulike situasjoner. 

Kastet opp

Da Liv var i praksis i Oslo så hun at den forrige kommunikasjonsrådgiveren i Venstre sluttet. Mens partiet var på vei inn i regjering sendte hun en mail med søknad og CV. Det tok tid før hun fikk svar.

- Jeg skrev ikke ordrett ”dere trenger meg”, men jeg skrev at jeg antok at de kom til å trenge folk.

Men de trengte nok ikke bare folk, de trengte henne. For etter to runder med intervjuer, et case og noen søvnløse netter senere, ble jobben hennes.

- Før jeg skulle på det første intervjuet kastet jeg faktisk opp. Jeg hadde så lyst på den jobben. Det var jo helt surrealistisk å skulle møte både kommunikasjonsrådgiveren og generalsekretæren i Venstre.

Frivillig arbeid

Liv sin jobb er blant annet å bruke sosiale medier til å engasjere flere til å bli med i valgkampen i 2019 og 2021.

- Under bygdepride jobbet jeg som fotograf fordi Trine (Skei Grande) var her. Så tror det har blitt en greie det at jeg kanskje er fotografen til Venstre.

Hvorfor fikk akkurat du jobben?

- Jeg lurer litt på det selv. Det er nok på grunn av utdanningen, pluss den erfaringen jeg har fra frivillig arbeid.

Hvis du skulle gitt deg selv et tips på din første dag her i Volda, hva ville det blitt?

Jeg føler jeg har gjort det jeg kunne her. Men jeg ville sagt at det er viktig å være engasjert og bli med på frivillige ting her i Volda. Det er sånn du får venner på tvers av studiet og slik opplever du Volda best. Bli med på ting, Volda er inkluderende og fint, du skjønner det fort, men man er jo litt usikker når man kommer hit.

Del på