Pangaia - der verden møtes i Volda

Tekst: , Foto: Jose Eduardo Garcia Aldama

- Oppdatert

Høgskulen i Volda er så heldig å ha om lag 200 internasjonale studenter. På møteplassen Pangaia skaper disse et unikt mangfold som også de norske studentene er så heldige å få ta del i.

Tekst av Sonia Gonzálvez Juan og Daniela Elvebakk Mala

– Pangaia er en plass folk møtes og har det gøy, sier internasjonal student Justyna Jendretzka.

Men Pangaia er så mye mer enn det. Organisasjonen åpnet dørene tidlig i 2006. Målet er, i følge rådgiver ved internasjonalt kontor, Iulia Beleuta, å skape en samlingsplass for studenter.

Pangaia er en plass man kan ta en pause og være sosial, men også en plass man kan treffe andre folk, både internasjonale og lokale.

Iulia Beleuta

Derfor er Pangaia lokalisert lett tilgjengelig i første etasje i Berte Kanutte. Den koselige og vennlige atmosfæren skaper en hjemlig følelse som gjør at studenter trives der, enten de er der for å snakke med andre, spille litt gitar eller jobbe. Men Pangaia er mer enn en fysisk plass. Som en del av internasjonalt kontor ved høgskulen, og i samarbeid med studentparlamentet, arrangerer Pangaia mange ulike arrangement som er åpen og gratis for alle. Det kan være alt fra jule- og påske workshops til isbreturer og andre kulturelle arrangement.

 

Det beste som har skjedd meg

– Det var tilfeldig at jeg fikk jobb i Pangaia, men det er det beste som har skjedd meg i Volda, sier Jose Garcia.

Garcia er fra Cuba, og kom til Volda for seks år siden som utvekslingsstudent på animasjon. Da han var ferdig med utvekslingsperioden bestemte han seg for å studere videre, og begynte derfor på en ny bachelorgrad ved Høgskulen i Volda. Da han var i gang med det siste året i utdanningen sin, gjennomgikk Pangaia flere store endringer. En jobb ble ledig, og noen anbefalte Garcia å søke på den.

– Jeg har alltid vært aktiv i alt Pangaia gjør. Når jeg ikke hadde undervisning, var jeg alltid i Pangaia. Det var litt tilfeldig at jeg begynte å jobbe her, men dette er den beste plassen å jobbe i Volda! Du er midt i studentmiljøet, som er veldig artig, samtidig som du alltid arrangerer nye hendelser og får ting til å skje.

Del på