Garanterer gode filmer under animasjonsfestivalen

Tekst: Live-Susann Brautaset Myklebust

- Oppdatert

Nå nærmer animasjonsfestivalen seg med stormskritt, og det er på tide å få et innblikk i detaljene rundt programmet for årets festival.  

Festivalen er en årlig begivenhet som arrangeres av animasjonsstudentene her på Høgskulen i Volda, og er i år fra 21. til 24. september på samfunnshuset i Volda. 

Under vil Leder Vincent Malnes og nestleder Majken Fedøy i Animation Volda gi oss en smakebit på hva festivaldeltakerne kan vente seg fra og med torsdag 21. September: 

- De som velger å ta del i festivalen kan blant annet vente seg å kunne snakke med gjestene fysisk! Så hvis du har spørsmål rundt hvordan det er å jobbe i animasjonsfilm-industrien, eller ønsker å skape nettverk i bransjen, så er dette plassen å være neste helg, forteller Fedøy ivrig.  

I tillegg kan hun garantere at de skal vise mange gode animasjonsfilmer.  

 

Animation Volda 2023

Følg Animation Volda på animationvolda.noInstagram og Facebook for å holde deg oppdatert.

Årets program:

Torsdag 21. September 

- Den første dagen kommer til å starte med en liten åpningsseremoni, etterfulgt av at vi kommer til å vise første sett av animasjonsfilmer vi har fått, informerer Fedøy.  

Videre forteller hun at de kommer til å vise såkalte “animated shorts”, det vil si animerte kortfilmer fra hele verden. Senere på dagen skal de ha premierevisning av Titina, som er en av Norges største animerte spillefilmer på flere år. De avslutter torsdagen med filmer som studenter her i Volda har laget, samt litt festligheter.   
 

Fredag 22. September 

Fredagen kommer til å starte med et foredrag fra regissøren av Titania-filmen, Kajsa Næss, som skal snakke om hvordan det var å jobbe med denne filmen. Utover dagen skal de vise alt fra studentfilmer til kulturelle filmer, før det blir foredrag med Curie Lu.  

- Hun skal snakke om hvordan det er å være freelancer i industrien, og hvordan hun kapret jobben i blant annet Netflix.  

Fredagen avsluttes med Mario Kart-turnering inne i kinosalen, hvor det venter spennende premier til de som havner på pallen. Dette har de allerede testet ut at gir god-stemning garanti, og spøkefullt kan de fortelle at det faktisk er lov til å kjøpe dagsbillett bare for å være med på dette. 
 

Lørdag 23. September 

Lørdag er det blant annet Jan-Erik Maas som står på programmet.  

- Han har vært med å animere den nye Pinocchio-filmen som kom i fjor, så mest sannsynlig vil det være mulighet for å se noen av dukkene de brukte på settet. Han skal også snakke om hvordan det er å jobbe med karakteranimasjoner, forteller Fedøy. 

Resten av lørdagen vil bestå av screening av flere filmer, og avsluttes med seremoni og fest. 
 

Søndag 24. September 

Søndag er det barnas dag, det vil si at det er gratis inngang for alle barn denne dagen. Animation Volda hadde en liten workshop med femte klassingene på Øyra skole tidligere, der hvor elevene fikk lage stop motion filmer med legoklosser. Det er da altså disse filmene som står på programmet søndagen, i tillegg til matservering og Mario Kart turnering. 

Se nøyaktige tidspunkt for arrangementene under festivalen i programmet her:  

PROGRAM | Animation Volda 

 

Trenger fortsatt flere frivillige 

Festivalarrangørene påpeker at de fortsatt trenger flere frivillige som kan hjelpe til disse dagene. De understreker at du absolutt ikke trenger å melde deg som frivillig hele helgen, og at det er til stor hjelp også om du bare har tid til å hjelpe til en dag. Både Malnes og Fedøy jobbet som frivillige under festivalen i fjor, og kunne meddele at de ikke gikk glipp av mye fra programmet selv om de sto på skift. 

- Hver enkelt av de frivillige får gratis festivalpass for alle dagene, selv om de bare har bidratt en dag. Om ikke det var nok så får de også gratis mat og ikke minst en sykt kul t-skjorte, informerer de.  

Ta kontakt per e-post for å melde deg som frivillig her: 

CONTACT | Animation Volda 

Del på