Bli kjent med Fadderveka-styret

Tekst: Tone Solhaug , Foto: Dagfinn Graneng.

- Oppdatert

Vi står klare med åpne armer – og en meters avstand – og gleder oss veldig til å bli kjent med deg!  

 

Helsing frå Faddersjefen

Jeg heter Helena, er 24 år og går journalistikk med spesialisering i TV og radio. Det stortrives jeg med! Det høres kanskje klisjeaktig ut, men jeg føler jeg lærer noe nytt hver dag. Ved siden av er jeg også leder for Fadderveka 2020. Sammen med fadderstyret og alle faddere jobber vi for at dere skal få en fin, trygg og morsom studiestart – også i år! 

Faddersjef Helena

For 2020 har jo vært et annerledes år på veldig mange måter, og vi var lenge usikre på om vi i det hele tatt kunne arrangere en fysisk fadderveke. Det er vi så glade for at ser ut til å gå i boks!  

Vi i styret har fått brynet våre små hoder på hvordan vi best kan ta imot dere nye studenter, med hensyn til koronaviruset og smittevernhensyn. Vi har derfor valgt å dele Fadderveka i to deler.  

Uke 1 (18.–23. august): Den første delen av Fadderveka skjer ved studiestart. Denne uka er hovedfokuset at dere nye studenter blir kjent med nye klassekamerater og Volda. Dere blir godt tatt vare på av flinke og rause faddere, som kommer til å ta dere med på mye lek og moro. Aktivitetene skjer hovedsakelig i mindre grupper. Det kommer også til å være noen større arrangementer som holdes i tråd med de gjeldende smittevernreglene.  

 

Studiestart
Foto: Dagfinn Graneng.

Uke 2 (Så fort myndighetene åpner opp for større arrangementer): 

Denne uka blir i kjent faddervekestil med konserter og andre arrangementer på Rokken – studenthuset i Volda. Vi håper på å få til en slik uke i september eller oktober.  

Sjekk ut nettsiden vår og sosiale medier – der slipper vi program for de ulike dagene forløpende!  

Nettside: Fadderveka.no 
Instagram: Faddervekaivolda 
Facebook: Fadderveka 

Husk at fadderen er her for å gjøre deg trygg når du kommer til Volda. De er der for at du skal vite hva som skjer og når det skjer! Vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få en fin studiestart, så ikke vær redd for å ta kontakt, enten med noen av oss i styret eller faddere og fadderledere i lyseblå og turkise t-skjorter ved studiestart. Vi gleder oss til å treffe deg! 

Helena 
Faddersjef 

Fadderstyret

Hels på Fadderveke-styret 2020.

Ane Øien Volden

NESTLEDER ANE ØIEN VOLDEN
Studerer sosialt arbeid, sosionom
Hei dere! Mitt navn er Ane, og jeg er så innmari glad jeg valgte å studere i Volda at jeg håper å ende opp her på Sunnmøre! I løpet av to år i Volda har jeg fått gode venner, nye interesser, utløp for energien min, og stadig større personlig utvikling. Noe av det beste jeg vet ved Volda er muligheten man har til å få så innholdsrike dager! Etter skolen kan kun en times gange ta deg til en topp, før det bærer rett ned til Rokken for å synge femten låter på karaoke.

MINE BESTE VOLDA-TIPS
Delta på arrangementer! Det er mye morsomt og mye forskjellig av arrangementer, hvor man også kan møte på flere med samme interesser. Bruk naturen og lær å bli glad i den. I Volda er det så mange fine utsikter å nyte. Til slutt anbefaler jeg å skaffe seg en sykkel eller annet fremkomstmiddel. Håper vi ses til høsten, da!

 

Arnaud Duhamel

SPONSORANSVARLIG ARNAUD DUHAMEL
Studerer norsk
Jeg heter Arnaud Duhamel og jeg kommer fra Quebec, den franske provinsen av Canada. Jeg har vært interessert i Norge helt siden 2011 fordi det var da jeg lærte at Norge er et av de beste landene i verden å bo i. Jeg fant Volda og bestemte meg for å reise dit fordi Høgskulen i Volda tilbyr et norskkurs. Det er nettopp noe som gjør Volda til et veldig verdifullt sted, fordi det gjør Volda attraktivt og kjent i verden. På grunn av det er det lille stedet Volda en stor mulighet for internasjonale studenter, i tillegg til å være en mulighet for Norge å tiltrekke seg talent fra hele verden. Jeg visste ikke i det hele tatt hvor Volda var, og jeg ble egentlig veldig glad da jeg fant ut at det ligger på Vestlandet, omgitt av fjord og fjell, fordi jeg følte at jeg ville få en veldig typisk norsk opplevelse. Volda er også et veldig rolig sted hvor jeg følte meg komfortabel med en gang. Og selv om bygda ligger på landet er kollektivtilbudet veldig godt.

MITT BESTE VOLDA-TIPS
Gå ut og møte nye folk, på Rokken eller ved å melde deg inn i organisasjoner. Volda er en lett plass å bli kjent med nye på. Det meste av studentopplevelsen gjelder folk en møter, og studentlivet er veldig levende. Det er noe for alle. Det handler om å utnytte den.

 

Lars Olav Mauset

ARRANGEMENTANSVARLIG LARS OLAV MAUSET
Studerer musikk 
Hei, mitt navn er Lars Olav Mauset, eg kjem frå Surnadal og eg er arrangementansvarlig for Fadderveka. Eg kom til Volda i 2017 for å studere bachelor i musikk, og tenker å vere i Volda dei neste to åra for å studere fleire fag. For meg er det beste med Volda å jobbe frivillig på Rokken i den tekniske gruppa. Det er da ein arbeidsplass som eg har fått stor glede av å vere ein del av. Ja, vi har lange dagar, men det er også ei stor glede å sjå kva sluttresultatet blir på dagen. Og det å sjå gjestene kjem og koser seg, set alltid ein stor smil på meg. Det å jobbe på Rokken er ikkje bare jobb, jobb, jobb, men også ei stor moglegheit til å møte andre studentar som også jobbar der, og er også med på å gjere jobbdagen enda gøyare.  

MITT BESTE VOLDA-TIPS 
Jobb som frivillig på Rokken, det er noko av det luraste å gjere for å møte nye folk. Elles ville eg gitt råd om å utforske bygda og nærområdet.  

 

MATILDE TAFJORD RØDHAMMER

FADDERANSVARLG MATILDE TAFJORD RØDHAMMER
Studerer engelsk litteratur
Jeg tar bachelor i engelsk litteratur, og det er min store lidenskap. Jeg drømmer om å jobbe som bokredaktør. Jeg er ei småbygdsjente som aldri har vært vant til mye mennesker, så Volda er en perfekt plass å bli litt mer komfortabel med mer mennesker rundt seg. Det er passe stort og akkurat nok folk for sånne som meg. Volda er trygt og fint, samtidig som man møter folk fra hele verden – fra Oslo til Sør-Korea, like fjernt begge deler! Det er lett å forsvinne litt i mengden blant mange mennesker, men jeg føler det er viktig å stå på sitt og være seg selv uansett hva! I Volda er folk åpne og chille, akkurat slik jeg liker det! 

MITT BESTE VOLDA-TIPS 
Ikke være redd for å nå ut til andre studenter og ta del i det større studentmiljøet, og ikke bare omgås med de som studerer det samme som deg. Volda er et fantastisk miljø og har en plass for alle. Delta som frivillig – jeg har blant annet jobbet som vakt på Rokken. Det er en fantastisk mulighet for å få venner for livet! 

 

IDA RINDAL

PR-ANSVARLIG IDA RINDAL
Studerer PR, kommunikasjon og media
Jeg studerer andre året på bachelor i PR, kommunikasjon og media, og stortrives med det! Jeg hadde ikke sett for meg at jeg kom til å flytte til en liten bygd som Volda, men aldri før har jeg vært mer sikker på et valg som nå! Som storbyjente fra Trondheim kunne jeg ikke se for meg at livet i Volda ville by på så mange muligheter til utvikling og læring. Samtidig har Volda bydd på et rikt sosialt felleskap hvor jeg har møtt mange fantastiske mennesker og knyttet nye bekjentskaper. Det beste med Volda er at det alltid er noe moro som skjer, enten om det er quiz, karaoke eller spillkveld på Studenthuset Rokken, eller de fantastiske konsertene og festivalene Volda har å tilby alle oss studenter.  

MITT BESTE VOLDA-TIPS 
Bli en del av de forskjellige organisasjonene som passer for deg, slik at man får muligheten til å bygge nye relasjoner, lære nye ting og utfordres av andre medstudenter! Dette er noe jeg aldri kommer til å angre på at jeg kastet meg med på. I Volda er det plass til alle sammen. 

 

Del på