HVO-studenter tjuvstartet praksisen

Tekst: , Foto: Steinar Høydal

- Oppdatert

Mens Karsten Warholm tok EM-gull i helga, var framtidens sportsjournalister i Ulsteinvik på jakt etter hans arvtaker. Studenter fra HVO var med å lage 20 timer direktesending fra UM i friidrett. Nå starter praksisen for alvor, følg med på Nærnett.

Tekst av Markus Bjorli

Det var i alt 60 engasjerte studenter fra Høgskulen i Volda som styrte medieshowet under årets ungdomsmesterskap i friidrett i Ulsteinvik. Med nesten 500 deltakere hadde studentene fra HVO nok å gjøre.

Journalistikkstudent Eirik Gard Endal var en av dem som var med blant annet på å kommentere arrangementet live. Han syntes at arrangementet ga veldig god erfaring, og tror det kan være nyttig å ta med seg videre i arbeidslivet. Han forteller at prosessen var både slitsom og utfordrende, men veldig gøy.

Her kommenterer EiriFoto: Steinar Høydal. Gard Endal (til venstre) sammen med Jonas Løken Estenstad (til høyre).
Foto: Steinar Høydal. Eirik Gard Endal (til venstre) kommenterer sammen med Jonas Løken Estenstad (til høyre).

 

Å kommentere live var hektisk og det var mange ting som skjedde samtidig, men jeg fikk et slags kick da jeg kommenterte.

Endal

En fantastisk mulighet

På arrangementet var det studenter fra medieproduksjon, journalistikk og PR, kommunikasjon og media. Levi-Alexander Ørvik Lid fra medieproduksjon var teknisk produksjonsleder for hele opplegget. Lid beskriver også prosessen som veldig hektisk og krevende.

– Det er en fantastisk mulighet å kunne prøve og gjøre en ganske stor produksjon, og en fantastisk øvelse, sier Lid.

Journalistikkstudentene var delt opp i flere grupper og gjorde mye forskjellig. De fikk blant annet kommenterte å intervjue på direktesendingen, men noen fikk også prøve seg bak kameraet. En av de som fikk prøve flere av sine talenter var Karl Biehl. Han forteller at han i løpet av arrangementet gjorde alt fra å lage reportasjer til å filme på direkten. Han føler at har lært litt om hvordan bransjen fungerer og at en produksjon som dette er et lagspill der det handler om å få det beste ut av hverandre. 

Et helt unikt samarbeid

Leder for hovedkomiteen i Dimna IL, Trond Berg, er kjempefornøyd med innsatsen til studentene.

Det er imponerende å se hvordan studentene er med og tar tak. 

Berg

Han er fornøyd med resultatet av produksjonene og varsler om gode tilbakemeldinger fra de som har sett på. Berg setter veldig pris på samarbeidet mellom Dimna IL og HVO og håper at denne erfaringen er noe som er til hjelp for studentene, og gir dem erfaringer de kan ta med seg videre.

- Dette er noe unikt! Det er kjempekjekt. Det handler om å gjøre hverandre gode, og dette er en kjempestor hjelp for oss, sier Berg.

 

Følg journaliststudentene i praksis på Nærnett, Radio Volda og Nærsynet.

Del på