Min lidenskap, min kjærlighet, mitt Volda!

Tekst: , Foto: Matias Myklebust

- Oppdatert

Å være aktiv og ute har alltid vært en lidenskap og livsstil for danske Anders Vestergård. Men i Volda oppdaget han en ny kjærlighet. Heldigvis passet hans nye kjærlighet perfekt sammen med hans første lidenskap. 

Text by Sonia Gonzálvez Juan and Daniela Elvebakk Mala

Da Anders kom til Norge for litt over to år siden, hadde han allerede jobbet som turguide og dykke- og skiinstruktør. Å flytte til Volda var derfor et naturlig neste steg for Anders. 

– Jeg har alltid stått på ski, og jeg elsker fjell. Det er derfor jeg kom til Norge, for å være mer i fjellene. Kombinasjonen av fjell og fjord er helt fantastisk, for da kan jeg holde på med alle de aktivitetene jeg ønsker. Det var en utrolig mulighet å få komme hit! forteller Anders.  

En ny kjærlighet 

Anders er 28 år og er nå midt i det siste året i sin bachelorgrad i friluftsliv ved Høgskulen i Volda. Og det var her har fant sin nye kjærlighet.   

Jeg har alltid likt å ta bilder. Jeg fikk et digitalt kamera da jeg begynte å reise, så da tok jeg mye bilder i farta. Etter hvert begynte jeg også å filme litt, men aldri noe seriøst. Jeg ville bare ha det moro.

Vestergård

Da han startet på sitt siste år, sto Anders fritt til å velge fag. Og selv om han aldri hadde tenkt på muligheten til å jobbe mer profesjonelt med foto og video, så valgte Anders mediefag. 

– Helt siden jeg begynte med mediefag, har jeg elsket det! Det er så morsomt å lære mer om bransjen og det tekniske ved det.  

I følge Anders har mediefagene han tar, overgått alt han noen gang så for seg. 

– Det er så mange dyktige lærere som er så engasjerte i alt de gjør. Dessuten er fagene veldig praktiske. Mye av det vi har gjort, og gjør, er virkelige jobber med ekte kunder. I høst samarbeidet vi med selskaper som trengte hjelp med kommersielle prosjekt. Vi gjør ekte jobber, slik vi ville gjort i arbeidslivet, og det er kult, for det lærer man mye av. 

Laget egen YouTube-serie 

Dette semesteret kan du se Anders' nye serie, My Volda, på Youtube. Serien er et resultat av hans nye kjærlighet for film og fortellerkunst og hans store lidenskap for livet ute. I serien viser Anders fram hans liv i Volda og områdene rundt, storslått natur, nye plasser, kule aktiviteter og studentlivet.  

– Jeg ville egentlig bare lage filmer for å prøve å bli flinkere til å fortelle historier. Så jeg begynte bare å prate til kamera. Det var litt utfordrende å se på meg selv i starten, men jeg fortsatte å prate om mine hverdager i Volda, hva jeg gjør her og hvorfor jeg mener Volda er et bra sted å studere.  

Det som startet som en privat utfordring for å øve, ble til en serie som vises på Youtube-kanalen til høgskulen. Anders håper at filmene hans vil inspirere andre til å tørre å gjøre det de elsker.

Anders Vestergård

Det er mange måter å leve i Volda på, jeg ville dele min måte.

Vestergård

Det er mange plasser man kan studere media i Norge, men Anders kunne ikke vært mer fornøyd med at han valgte Høgskulen i Volda. 

– Hvis du liker å være ute i naturen, da er Volda den vakreste plassen å være. Dessuten er studentmiljøet svært bra, det er alltid noe som skjer, og fagene ved høgskulen er veldig bra.  

Del på