Journaliststudenter i Volda feirer bachelor med musikkvideo

Tekst: Webmaster Volda

Tekst: Even Nævdal, ferdigutdannet journalist og regissør.

Etter tre år med journalistikk ved Høgskulen i Volda markerer vi avslutningen på bachelorutdanningen vår med en unik musikkvideo. Dette er et prosjekt klassen har jobbet med siden januar hvor vi har latt oss inspirere av de årlige musikkvideoene fra legestudentene i Tromsø. Nå ønsker vi å sette journalistikk i Volda på kartet med en video som viser blant annet hvor lite skummelt det egentlig er å flytte til Volda, og hvordan man blir en del av et sammensveiset fellesskap.

Videoen inkluderer også ekte nyhetssaker som vi har dekket i løpet av våre praksisperioder, inkludert den oppsiktsvekkende avsløringen om misbruk av Voldakortet som gikk landet rundt. Alt er samtidig gjort med en liten klype humor.

Jeg føler Volda er et studiested mange utenforstående ikke klarer å forstå helt før man faktisk har gått her. Derfor ønsket vi å skape noe som viser innsiden av studentlivet i Volda og de sterke vennskapsbåndene som skapes her

Regissør og klassekamerat Even Nævdal.

– Musikkvideoen er også en feiring av vår tid her, og en invitasjon til fremtidige studenter om å oppdage hva Volda har å tilby. Selv synes jeg det var skummelt å komme hit helt alene, men det var det jo ikke i det hele tatt, sier Nævdal.

Med musikkvideoen håper klassen samtidig å konkurrere med legestudentene i Tromsø.

– De går viralt hvert år. Det er inspirerende, og nå håper vi at også flere kan få øynene opp for studentbygda Volda, sier Nævdal.

Klassen har fått full tillatelse av Bjørn Johan Muri til å bruke låten «Yes Man», en låt som på mange måter har vært klassens låt gjennom de tre årene i Volda, helt siden fadderuken. Mer om Fadderveka i Volda.

Del på