Søk studentbolig allerede nå

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Har du tenkt å studere i Volda fra høsten 2020 av? Ikke nøl med å søk studentbolig – det kan du gjøre i dag. Om du endrer planene senere, kan du si opp boligen fram til 31. juli.

– De som søker om studentbolig hos oss, tegner kontrakt som starter 1. august. Det er imidlertid mulig å si opp avtalen helt fram til 31. juli, forteller Magnhild Kile, boligkonsulent ved Studentsamkipnaden i Volda.

Det betyr at om du har lyst å studere i Volda fra høsten av, men ikke har bestemt deg 100 prosent eller usikker på om du kommer inn, så gjør du lurt i å søke om bolig nå. Da er det gjerne også flere boliger å velge i enn om du utsetter dette. Frist for å søke om bolig til høstsemesteret 2020 er 1. juni.

Les mer om studentboligene her og søk.

Helt nye boliger i 2020

Vinteren 2020 ble det tatt i bruk en splitter ny boligblokk med 120 studentboliger på Heltne, 96 hybler med eget bad og 24 1-roms leiligheter. Fra høsten 2020 vil Studentsamskipnaden få ytterligere 66 nye boenheter på Heltne, i enda en ny blokk Heltne med 56 hybler og 10 leiligheter. På samme tidspunkt skal også hyblene på Myrane være ferdig renoverte. 

Billigst i landet

En undersøkelse fra Aftenposten i 2018 viste at Volda er det billigste stedet i landet å bo for studenter. Det gjør at en som student kan bruke pengene på andre ting som er kjekke i studietida. 

I tillegg til Studentsamskipnaden i Volda er det mange private som leier ut deler eller hele sin bolig i Volda. 
 

Del på