Internasjonal dag 2020: Fra Volda til resten av verden

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Internasjonal dag inkluderte fruktbare samtaler med utvekslingsstudenter, et inspirerende foredrag fra paret bak NRK-serien Hotell Kash King, og – kanskje viktigst – god informasjon om mulighetene ved å studere i utlandet.

Tekst: Tabea Schroff and Silas Ketels

Internasjonal dag er en tradisjon fra 2005 ved Høgskulen i Volda (HVO). Onsdag 12. februar startet arrangementet med en åpningsseremoni på Berte Kanutte-huset. Etter vakker sang fra høgskolekoret ønsket Paloma Lorenzale Alonso og Kishore Gajendra - to dedikerte internasjonale studenter - studenter og gjester fra 19 land verden over velkommen. De overrakte ordet til prorektor ved HVO, Odd Helge Mjellem Tonheim. Han fremheva hvor viktig internasjonalisering er for HVO og oppfordra alle studenter til å reise utenlands. 

Videre tildelte han årets studentpris for internasjonalisering. Prisen blir gitt av studentene og til studentorganisasjonen som gjør mest for å ønske utvekslingsstudenter velkommen til Volda. I år ble prisen gitt til Natura Volda – studentene som friluftsorganisasjon. Endelig åpna Paloma og Kishore offisielt Internasjonal dag 2020.

Gode råd fra utlendinger

Til Internasjonal dag forberedte utvekslingsstudenter i Volda stander for å representere landet sitt og gi nysgjerrige nordmenn informasjon. De ble invitert til å stille spørsmål og spise typisk mat fra deres respektive land. Vi snakket med mange internasjonale studenter om erfaringene deres med å studere i utlandet i Volda. De la vekt på den imøtekommende atmosfæren og den gode organiseringa fra Internasjonalt kontor og Pangaia, møtepunktet for internasjonale studenter ved HVO. Ifølge internasjonale studenter viser det seg at utvekslingen er gunstig for studiene, deres personlige utvikling og deres engelskkunnskaper.

Også norske studenter som har vært i utlandet som vi snakket med, angrer ikke på at de reiste utenlands. Frykten måtte overvinnes, men som de rapporterte, å dra på utveksling er en sjanse én gang i livet som studenter bør ta.

Les mer om utveksling og søk innen 1. mars

Internasjonale verdier på scenen

Anoushka Skaar Nordby og Kash King var årets hovedtalere. Paret bak NRK-serien Hotell Kash King fortalte historien om da de dro til Rwanda om overtok et hotell fra Kashs bestemor.
Både Anoushka og Kash verdsetter internasjonalisering og nysgjerrighet veldig høyt. De ba publikum om ikke å være redd for å prøve ut nye ting og være fordomsfrie, da dette vil kunne gi utrolig mange muligheter som sent vil glemmes.

Ulike grupper av gjester

Gjester fra partneruniversitet fra 19 land spredt utover hele verden kom til Volda for å delta på Internasjonal dag. De kom i snakk med både norske og utenlandske studenter og stilte villig spørsmål under foredraget til Anoushka og Kash. Dagen før hadde gjestene som kom fra andre medieavdelinger en omvisning i lokalene til Avdeling for mediefag.

Mange var imponert over de mange arbeidsområdene og det mangfoldige tilbudet i studieprogrammer. De la vekt på partnerskapene mellom universitetene og HVO. Disse er verdifulle, fruktbare og bør til og med utvides, mente mange.

Søk utveksling 

Etter at høgskolekantina forsynte alle med en nydelig internasjonal lunsj, ble den internasjonale dagen offisielt avsluttet av Paloma og Kishore. De fikk støtte av det studentdrevne punkbandet SVART KAFFE. 

Etter nok en vellykka og innholdsrik Internasjonal dag ved Høgskulen i Volda, har sluttfasen for å søke et semester i utlandet begynt. Fram til slutten av februar kan norske studenter fortsatt søke utveksling for studieåret 2020/21. Søknadsfrist er 1. mars!

Les mer om utveksling og søk innen 1. mars

 

Del på