Gir deg «førstehjelp» i eksamenstida

Tekst: Per Straume

Stressa, nervøs, sliten og kanskje litt sulten? I uke 47 vil gjengen du ser over og flere med dem by på blant annet kurs for å mestre stress og angst, skrivekurs, gode råd til kildehenvisninger, en til en-samtaler og kveldsmat i kantina. En av Norges beste på hukommelse kommer også for å lære bort sine triks!

Det er mye å gjøre på en gang, en kan føle på litt akutt krise, pulsen blir høyere og stressnivået likeså. Eksamenstida utarter seg ulikt, men de fleste som studerer eller har studert kan kjenne seg igjen av noe av det som er beskrevet over. Nettopp derfor har mange gode krefter ved Høgskulen i Volda samla seg for å være med på å gjøre denne spesielle tida litt enklere for studentene. 

Nyttige kurs hver dag

I uke 47 vil det hver dag fra mandag til torsdag bli holdt et kurs knyttet opp mot eksamenstida. Mandag 18. november står «Eksamensboost» med Eli Anne Løksa, studentrådgiver ved Studentsamskipnaden i Volda og Lone Ellingvåg Knutsen, studenthumanist ved Høgskulen i Volda (HVO), som kursledere. Her vil du få tips og verktøy til stressmestring og hvordan holde motivasjonen og konsentrasjonen oppe. De vil blant annet ta opp tema som søvn, prokrastinering, positivt og negativt stress, og viktige studieteknikker og faktorer for suksess i eksamensperioden. 

Tirsdag 19.november vil førsteamanuensis ved HVO Eirik Søvik holde et kurs i skrivehjelp. Han vil blant annet gi råd om hvordan man skriver en god akademisk tekst og hvordan en kan unngå enkle fallgruver.

Oddbjørn By
Hukommelsesekspert Oddbjørn By holder kurs onsdag 20. november.

Onsdag 20. november kommer hukommelsesekspert Oddbjørn By for å holde kurset «Hugs meir». By er kjent fra Norske Talenter i 2018 og har vært med i TV-program som Puls, Schrödingers Katt og Newton. Under kurset får du tips og nyttige øvelser til å huske eksamen, presentasjoner, navn, språk, og mye mer. Ta gjerne med ting som er vanskelige å huske (og viktige å huske), så prøver Oddbjørn å gi konkret hjelp på hvordan du memorerer det mest mulig effektivt.

Torsdag 21. november blir det fysisk aktivitet med «Puls opp – puls ned». Puls opp blir i form av en aktiv gåtur med litt tempo, der kroppen får jobbe litt. Etterpå avslutter man med yoga for å roe ned og forsøke å samle tankene. Etter hvert av disse kursene blir det delt ut goodiebager med litt eksamenshjelp til deltagerne.

Alle kursene blir holdt i biblioteket.

Følg Høgskulen i Volda på Snapchat og Facebook for å få med deg detaljer om arrangementene.

Koselig måltid og gode samtaler

Det blir også servert kveldsmat hver kveld i kantina kl. 19.00 mandag til torsdag denne uka.

– Mat er ikke alltid det som blir prioritert høyest i eksamenstida, derfor ønsker vi å by på kveldsmat. Vi ønsker å skape en hyggelig atmosfære og at studentene ønsker å være på campus, også på kveldstid, disse dagene, sier studentrådgiver Løksa og får følge av studenthumanist Knutsen: – Studentene sitter ofte her hele dagene og da trenger de mat, også når kvelden kommer. I tillegg er kantina stengt, så da håper vi dette er et tilbud mange vil benytte seg av, smiler hun.

Etter kveldsmaten vil det hver dag være åpent for drop in-samtaler. Da vil det være mulig å snakke alene med studentrådgiver, studieveileder, studentprest, studenthumanist eller en bibliotekansatt om skrivetips.

Få skrive- og kilde-hjelp

Hver dag, i tillegg til kursene nevnt over, vil det være faste tilbud i biblioteket. «Shut up! and write» er en tre timer lang seanse der en sitter i et rom og skriver på noe skolerelatert i 45 minutter for så å ha 15 minutter pause. Dette gjentas tre ganger. – Dette er et tilbud for å få til effektiv skriving. Og når den ansvarlige ansatte fra biblioteket opplyser om pause, må alle ta det på samme tid. Da er det viktig å koble av godt i de 15 minuttene en har fri, forklarer Elin Gundersen, rådgiver ved biblioteket.

Hun og kollegaene har også tilbud om «kildesortering» i biblioteket, hvor studentene kan få hjelp til å føre kilder i skriftlige oppgaver riktig. – Vi får mange ulike spørsmål gjennom eksamenstida, og ingen er for store og ingen for små. Vi ønsker selvsagt å hjelpe studentene på en best mulig måte og er glade for å kunne gjøre det lille ekstra denne uka. En trenger ofte litt grundigere rådgivning når eksamen nærmer seg, sier Gundersen.

 

Plakat


 

Del på