Fortsetter med helsestasjon for studenter

Tekst: , Foto: norgeskart.no

- Oppdatert

Nesten 1300 studenter oppsøkte helsestasjonen for ungdom i Volda i 2018. – Tallene viser helt klart at dette er et viktig tiltak for våre studenter, sier studiedirektør ved Høgskulen i Volda, Gonnie Smit. 

Helsestasjon for studenter er et samarbeid mellom Høgskulen i Volda, Studentsamskipnaden i Volda og Volda kommune. Samarbeidspartene har nå vedtatt å fortsette med tilbudet i 2019.

Tilbyr testing og prevensjon 

Ved helsestasjonen for studenter kan man få gratis kondomer, teste seg for kjønnssykdommer og graviditet eller få rådgivning om prevensjon.  

– Vi kan teste for seksuelt overførbare sykdommer som ikke krever blodprøve, slik som klamydia. Ellers så skriver vi en del resepter på p-piller og så setter vi inn mye p-stav-er, forklarer helsesøster Ellen Engset. 

Hun er godt fornøyd med de nye lokalene i paviljongen ved Øyra skule, men det er spesielt en ting hun savner.  

– Jeg ønsker at vi skal få opplæring og fasiliteter til å sette inn langtidsvirkende prevensjon som spiral. Men slik lokalene er nå, er det dessverre ikke det mulig.

Studiedirektør Gonnie Smit
Foto: Tone Solhaug. Studiedirektør ved Høgskulen i Volda, Gonnie Smit

Åpen to dager i uka 

Helsestasjonen er åpen hver tirsdag og torsdag mellom klokken 14 og 16.30. På tirsdag er det også en lege til stede, mens på torsdager er det to helsesøstre. Studenter kan oppsøke helsestasjonen helt uten avtale.  

– For mange studenter kan det være litt vanskelig å komme seg til fastlege siden de ikke er fra Volda, så da er dette et godt tilbud når det kommer til seksualhelse, sier Smit. 

Del på