Møt grunnskolelærerstudent Ingrid

Tekst: Tone Solhaug

- Oppdatert

Grunnskolelærerstudent Ingrid Vee Hagestuen gir deg et innblikk i hvordan det er å være student i Volda.

 

Hei! Jeg heter Ingrid og går fjerde året på Master i grunnskolelærerutdanning for 5.-10. trinn. Det er flere grunner til at jeg ønsker å bli lærer. For det første trives jeg godt i arbeid med barn og unge, og det gleder meg å kunne bidra til elevers utvikling og mestring. I tillegg er jeg veldig glad i fagene mine, norsk og engelsk, og det er derfor spesielt kjekt å kunne få spre engasjement og kunnskap innenfor disse fagene. Det at en lærerutdanning gjør meg ettertraktet og gir muligheter for en trygg jobbframtid, er selvsagt også en stor fordel! I tillegg setter jeg pris på at yrket gir meg mulighet til å jobbe omtrent i hele landet, både i større byer og på mindre steder.

Jeg vil si at tre gode grunner til å studere grunnskolelærer-utdanning i Volda er:
1: Fordi vi har mindre klasser enn på de større studiestedene får man tett kontakt med forelesere, og dette gir mulighet til god veiledning og utvikling. De foreleserne jeg har hatt i fagene jeg har valgt i utdanningen min har vært kunnskapsrike og inspirerende, noe som har mye å si for både motivasjonen og læringsutbyttet til oss som studenter. I tillegg gjør de noe mindre klassene at vi blir godt kjent med de vi studerer med, og det er et godt studiemiljø også på tvers av de ulike utdanningene. 

2: Vi har gode muligheter for både praksis og utveksling på studiet vårt. I tillegg til de vanlige praksisperiodene her i området, kan vi også velge å ta en praksisperiode på den norske skolen i Malaga. Dette gjorde jeg høsten på tredjeåret, og det var en veldig gøy og lærerik måned! I tillegg har vi nå på fjerdeåret en uke med skoleovertagelse i praksis. Det vil si at vi studentene tar over de fleste funksjoner på en skole i nærheten uten at lærerne er der, og dermed får en mer reell erfaring av hvordan lærerhverdagen vil bli. Våren på andreåret var jeg også på utveksling til England, noe som gav meg godt faglig påfyll og minner for livet. Dette har gjort at de fem årene på studiet har vært varierte, lærerike og ikke minst gøye!

3: Sist, men ikke minst, er den fantastiske naturen rundt Volda en god grunn til å flytte hit. Dette var hovedgrunnen til at jeg valgte å begynne i Volda for fire år siden, og det har virkelig levd opp til forventningene! Det å ha en hverdag hvor man kan kombinere studier med tur, ski og friluftsliv i storslått natur er noe jeg setter stor pris på!
 

Har du lyst å se flere innblikk fra studiehverdagen i Volda? Følg med på Instagram

 

 

Del på