Verdensarvområdet i Geiranger blir eget studium

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

 "Verdensarvstudiet" er rettet om området rundt Geirangerfjorden , og vil fokusere på hvordan dette kan inspirere til refleksjon og videreformidling lokalt og i internasjonale sammenhenger. Studiet vil inneholde turer til fots og med en gammel skøyte innover til de verdenskjente fjordarmene.

40ea53c8e3b337095e5a91693d21e0b3b12f58a0

Studiet har en tverrfaglig tilnærming til samspillet mellom natur, kultur og mennesker. (Foto: Helga Synnevåg Løvoll)

Erfaren veileder
Studentene får besøke steder langs Geirangerfjorden hvor det sjeldent er mennesker, og hvor stiene stortsett er gjengrodd. Stein P. Aasheim er engasjert som veileder på studiet. Han er kjent for sine ekspedisjoner og er den første norske bestigeren av Mount Everest.
– Jeg har brukt hele mitt liv på å formidle naturopplevelser og verdier knyttet til småskala kultur. Jeg er ubeskjeden nok til å mene at jeg har noe å lære bort, og jeg gleder meg enormt til å møte de første studentene, sier Aasheim. Etter å ha bodd de siste 20 årene innerst i Romsdalsfjorden, kjenner han godt til både naturen og kulturen knyttet til det vestlandske fjordlandskapet.

68726164fe2ab79fa992d3a8c4842b4455a624ff

Stein P. Aasheim gleder seg til å treffe studentene og dele av sine erfaringer. (Foto: privat)

Studieleder Helga Synnevåg Løvoll ved Seksjon for idrett og fruluftsliv forteller at det nye natur- og kulturstudiet tar til frå høsten av som et halvårstudium. Høgskolen forventer stor interesse fra personer innen fagområdene reiseliv, museumsfag, friluftsliv og undervisning. Studiet kan tas som en dek av en bachelorgrad ved høgskolen eller som etter- eller videreutdanning.
– Verdensarvstudiet passer for alle som driver med formidling i et natur- og kulturlandskap, alt fra lærere og museumspedagoger til reiseliv og journalistikk, avslutter Løvoll.

Du kan lese mer om studiet i studiekatalogen: World Heritage - Geirangerfjord 

Del på