Musikk

 • Thumbnail

  – Syng i høgskulekoret

  Publisert

  For dei mange laga og organisasjonane ved høgskulen er hausten tid for oppstart og medlemsrekruttering. Høgskulekoret startar opp med øvingar tysdag denne veka, og dirigenten, førstelektor Elizabeth Oltedal ved musikkutdanninga, ønskjer fleire studentar og tilsette i rekkene.

 • Thumbnail

  To nye samspelrom ved musikkutdanninga

  Publisert

  – Musikkstudentane våre har i mange år ytra eit sterkt ønske om fleire samspelrom. I dag er vi glade for at vi kan opne to slike fullt utstyrte rom i Henrik Kaarstad-huset, sa dekan Aud Folkestad ved Avdeling for kulturfag i høve opninga av romma onsdag.

 • Thumbnail

  Ny opera frå komponist Magnar Åm

  Publisert

  Under Dei nynorske festspela i juni 2018 vert det urpremiere på operaen «Kimen» av Magnar Åm, professor II ved Høgskulen i Volda. – Oppsetjinga er eit samarbeid mellom lokale regissør- og scenografkrefter, lokale kor og musikarar i alle aldrar og store nasjonale, profesjonelle aktørar, seier komponisten.

 • Thumbnail

  Kaarstadfestivalen 2018

  Publisert

  – Studentar og tilsette ved Avdeling for kulturfag ønskjer alle velkomne til ei veke med konsertar, utstillingar og teaterframsyningar, seier rådgjevar Catarina Andersson. Kaarstadfestivalen 2018, den fjerde i rekka så langt, tek til søndag 27. mai.

 • Thumbnail

  Stjernelag til kammermusikkfestivalen

  Publisert

  Høgskulen i Volda samarbeider med Sunnmøre kammermusikkfestival for å gje HVO-studentar, elevar i kulturskulane og publikum på Sunnmøre musikalske opplevingar og opplæring på internasjonalt nivå. Årets program har stor variasjon og ei imponerande artistliste.

 • Thumbnail

  Symfoniorkesteret med fullt hus

  Publisert

  Det var fullt i Berte Kanutte-huset i går kveld under symfoniorkesteret sin konsert med gitaristen og tidlegare HVO-student Pål Aam som solist i "Concierto de Aranjuez" av den spanske komponisten Joaquin Rodrigo.

 • Thumbnail

  Ope seminar: Ut med musikken!

  Publisert

  Musikkseksjonen ved Høgskulen i Volda byd inn ope seminar med duoen Gabriel Flitflet (trekkspel/song) og Ole Hamre (slagverk). I Fliflet/Hamres musikk står leikelyst og innleving sentralt og det meste kan skje.

 • Thumbnail

  Auksjon- musikkintrument og lausøyre

  Publisert

  – På grunn av ombygging ser vi at vi ikkje lenger finn plass til ein del musikkintrument og lausøyre, seier seksjonsleiar Øysten Salhus ved musikkutdanninga. Det blir auksjon førstkomande tysdag.

 • Thumbnail

  Among Colors

  Publisert

  Store band har stått på scena i Studenthuset Rokken og kjent på den intense responsen frå eit kontaktsøkande publikum. Studentbandet Among Colors stengde dørene og slo på kamera.

 • Thumbnail

  Idol-Jørn

  Publisert

  Bare noen få år etter at Jørn Trollebø Kvalheim turte å stå utenfor dusjen og synge, gikk en drøm i oppfyllelse. Volda-studenten kom på andreplass i Idol 2014.