Skaffer seg internasjonal PR-erfaring i praksis

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

98d30b37061b2bbc5d1f2e7c7d4869dc
Foto: Hedvig Tønnesen

– London-drømmen startet da jeg var på utveksling der i 2013. Jeg visste at jeg måtte tilbake, så da jeg skulle søke praksis fant jeg et byrå i London som kunne ta imot søknader fortløpende, og da tenkte jeg at ”Jeg må jo bare prøve!”

En rekke mailer, telefonintervjuer og søknad om ekstra stipend var det som skulle til, og i januar ankom hun storbyen. Selv om jobben er ulønnet, mener hun selv at det viktigste i første omgang er muligheten til å få internasjonal erfaring.

– Det er spennende å få innsikt i hvordan PR-bransjen er her, samtidig som jeg får forbedret språket mitt betraktelig. Det er litt utfordrende å skulle ringe til engelske journalister og høres overbevisende ut, på vegne av kunder og merkevarer jeg aldri hadde hørt om før jeg kom hit.

Mediedekning

Kristine forteller at dagene starter med å lese gjennom de største avisene, og oppdatere hverandre på viktige saker som for eksempel kan være av interesse for kunder. Til forskjell fra den norske PR-bransjen, jobber PR-byråene i London hovedsakelig for å skaffe kundene medieomtale. Lucre har blant annet kunder innen skjønnhet og velvære, hotell, restaurant og reiseliv, storindustri, samt bar og alkohol.

– Alkoholbransjen var helt ny for meg da jeg kom. En dag løp jeg hele London rundt og delte ut små flasker med rom til journalister i forbindelse med en ny lansering. Det er veldig gøy å få innsikt i en helt ny bransje, og alkoholindustrien er jo massiv, men jeg er fortsatt glad for at vi ikke har alkoholreklame i Norge.

Ny kunnskap

Som intern består mye av jobben til Kristine av å overvåke og videresende medieomtale til kundene, men hun jobber også med å skaffe medieomtale, blant annet ved å sende ut produktprøver på alt fra sminke til dusjhoder. I tillegg har hun gjort research i forbindelse med kampanjer, PR-stunts, nye kunder og lignende.

– Jeg har blant annet funnet pris på halve, tomme kokosnøttskall, jeg har prøvd å finne kvinnelige, engelske rollemodeller innen business til en skjønnhetskampanje og jeg har funnet ut alt om ”dating-trendene” for 2015, for å nevne noe.

Av opplevelser har hun blant annet fått være med på ”kreativ båttur” på Themsen, frokostmøte på Houses of Parliament, frokostseminarer med journalister, networking event på et nytt hotell, romsmaking og andre kunderelaterte arrangementer.

Fantastisk opplevelse

Lucre har kontor i London og Leeds, og siden de bare er 12 stykker på London-kontoret ble de godt kjent underveis. Kristine ble tatt godt imot fra starten av, og er alt i alt veldig fornøyd med oppholdet.

– London er en by som aldri står stille, og det er nye ting å gjøre og oppleve hele tiden. Jeg har fått meg et nettverk, jeg har fått møte mange bra mennesker og oppleve mye gøy, så selv om lommeboken kanskje ikke er helt enig, så kommer jeg hjem rikere enn noen gang. 

Les om studiet i PR, kommunikasjon og media

Pressefoto

Kristine Kotte-Eriksen

Del på