Profile picture for user ErikFo

Erik Cyrus Fooladi

Institutt for realfag

Professor

Professor i tverrfaglig didaktikk og formidling / Professor in Interdisciplinary Education and Communication

Utdanning, hovedtrekk

2008: Dr.scient., metallorganisk kjemi, Universtitetet i Oslo 
1997: Cand. scient., metallorg. kjemi, Universtitetet i Oslo  
1995: Cand. mag., organisk kjemi, Universtitetet i Oslo 

Undervisning og kompetansearbeid ved HVO

Naturfag og naturfagdidaktikk
Matkultur og helse
Lærarutdanning, PPU (realfag) og barnehagelærarutdanning (master)
Dekomp vgo yrkesfag (restaurant- og matfag), Rekomp barnehage

Faglige interesser 

Naturfagdidaktikk med vekt på argumentasjon, utforsking, tverrfaglighet og kontekstbasert undervisning
Formidling av naturfag og forsking
Kjemi og mat, molekylær gastronomi
Tverrfaglighet med mat og estetiske erfaringer som kontekst
Sanseerfaringer
Kunnskap/epistemologi, fra et didaktisk perspektiv, i skjæringspunkt mellom vitenskap, håndverk og kunst

Vitskapeleg arbeid

CRIStin

Vitskaplege artiklar og bokkapittel

Slik kan uteområdet bli mer spennende med ulike materialer
Publisert 2025 av Anne Marthe Gjerde, Leif Bjørn Skorpen, Erik Cyrus Fooladi

Teaching through interactions as framework and tool to promote dialogue and coherence in multidisciplinary teacher education and development
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi, Kari Aslaug Hasle, Elisabeth Innselset, Bjørnar Sæterås, Stine Margrethe Ekornes

Multisensory experiences with and of food: representing taste visually and verbally during food ateliers in a Reggio Emilia perspective
Publisert 2025 av Jennifer Coe, Erik Cyrus Fooladi

Å tegne smak
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi, Jennifer Coe

Exploring the senses of taste with young children: Multisensory discoveries of food
Publisert 2024 av Jennifer Coe, Lorenzo Manera, Erik Cyrus Fooladi

Hvem er herre over smaken? Unge kokkeelevers opplevelse av smak
Publisert 2024 av Daniel Bødtker-Lund, Marianne Dæhlen, Erik Cyrus Fooladi

Estetiske perspektiver på smak i mat og helse
Publisert 2022 av Erik Cyrus Fooladi

Revisiting the “porridge feud” in 19th century Norway: How knowledge and methods from multiple disciplines may reveal new clues to historical cooking practices
Publisert 2022 av Erik Cyrus Fooladi, Anu Hopia

Between Education and Opinion-Making - Dialogue between Didactic/Didaktik Models from Science Education and Science Communication in the Times of a Pandemic
Publisert 2020 av Erik Cyrus Fooladi

Kan smak måles?
Publisert 2020 av Erik Cyrus Fooladi

Inquiry as a context-based practice – a case study of pre-service teachers’ beliefs and implementation of inquiry in context-based science teaching
Publisert 2019 av Jaana Herranen, Päivi Kousa, Erik Cyrus Fooladi, Maija Aksela

Chefs and researchers: Culinary practitioners' views on interaction between gastronomy and sciences
Publisert 2019 av Erik Cyrus Fooladi, Anu Hopia, Daniel Lasa, Juan-Carlos Arboleya

Close neighbours, different interests? Comparing three Nordic Home Economics curricula
Publisert 2017 av Maiju Tuomisto, Janni Haapaniemi, Erik Cyrus Fooladi

Kommunikasjon på tvers - Å samarbeide med flinke folk som ikke har snøring på naturfag
Publisert 2017 av Erik Cyrus Fooladi

Kokken og kjemikeren: Glutenfri bakst - en kontekst å lære om mer enn bare intoleranser
Publisert 2014 av Erik Cyrus Fooladi, Øyvind Johan Andersen

Grøt kokt på vitenskapelig vis - Mat og naturfag
Publisert 2014 av Tobias Håkansson, Erik Cyrus Fooladi, Berit Reitan

Blåbærtrio
Publisert 2014 av Berit Reitan, Erik Cyrus Fooladi, Tobias Håkansson

Kokken og kjemikeren: På tur med varme og strøm
Publisert 2014 av Erik Cyrus Fooladi, Øyvind Johan Andersen

Kitchen stories - Matpåstander, utforsking og argumentasjon
Publisert 2013 av Erik Cyrus Fooladi

Kokken og kjemikeren spør hverandre
Publisert 2012 av Erik Cyrus Fooladi, Øyvind Johan Andersen

Sjokolade er ein dispersjon
Publisert 2010 av Erik Fooladi

Julekakekjemi, ...og litt fysikk
Publisert 2009 av Erik Fooladi

Perfekte egg til påskefrokosten (internettartikkel)
Publisert 2009 av Erik Fooladi

Mat i kokegrop
Publisert 2009 av Erik Fooladi

Gjær i flaske
Publisert 2009 av Erik Fooladi

Å tolke en gammel oppskrift på hermetikk
Publisert 2009 av Erik Fooladi

Alkoholen forsvinner ikke
Publisert 1999 av Erik Fooladi

Anna

Attack & release #3 (installasjon)
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi, Andreas Barth

Attack & release #2 (installasjon)
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi, Andreas Barth

Mat og aktivitetar på Haualeite
Publisert 2025 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Mattradisjoner og konservering
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi

Mattradisjoner og konservering
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi

Intervju om lukt, luktesans og luktens politikk
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi

Derfor må du koke egget lenger på fjellet
Publisert 2025 av Erik Cyrus Fooladi

Nytt skoleår, nye kostråd!
Publisert 2024 av Merete Hagen Helland, Hanne Andersen Dversnes, Erik Cyrus Fooladi, Jorunn F. Skjelin

Forsking på barn og smak - God morgon Møre og Romsdal
Publisert 2024 av Erik Cyrus Fooladi

Utforsking i barnehagen
Publisert 2024 av Erik Cyrus Fooladi, Leif Bjørn Skorpen

Med smak som måleinstrument - Tverrfaglighet, sanseerfaringer og utforsking på kjøkkenet
Publisert 2023 av Erik Cyrus Fooladi

Norte y Sør: Olfactory art installations in Eidsfoss, Norway
Publisert 2023 av Erik Cyrus Fooladi, Bruno Mesz, Andreas Barth, Maria Zegna

Norsk matkultur for internasjonale studentar
Publisert 2023 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Using all the senses in teaching and learning
Publisert 2022 av Erik Cyrus Fooladi

Forsker på grøt
Publisert 2022 av Erik Cyrus Fooladi

Økologisk berekraft formidla til barn og unge – ein innhaldsanalyse av nyheitsmagasinet Supernytt
Publisert 2022 av Kristian Fuglseth, Erik Cyrus Fooladi

Vidareutdanning i Mat og helse 1 (30 stp)
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Skreddarsydd vidareutdanning for lærarar
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Undervisningkjøkkenet på Kaarstad gjennom 100 år
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Mat i vinden! Rekordopptak for Mat og helse
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Matkultur på Volda bygdetun
Publisert 2022 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Seminar for lærarar: Utforsking, tverrfaglegheit og berekraft i praksis
Publisert 2022 av Mia Scott-Dahl, Beate Krøvel Humberset, Oda Heidi Bolstad, Erik Cyrus Fooladi

Contrasting Intent, Content and Effect: Music Theory and Audience Experience of ‘På tide å komma heim no. Heilt heim.’
Publisert 2021 av Trygve Taranger, Erik Cyrus Fooladi, Endre Eidsaa Larsen
Publisher: Høgskulen i Volda

Editorial: Special Issue “Promoting STEAM in Education”
Publisert 2021 av Jaana Herranen, Erik Cyrus Fooladi, Marina Milner-Bolotin

Teaching Argumentation and Inquiry through Culinary Claims
Publisert 2021 av Erik Cyrus Fooladi

Berekraft formidla til barn og unge gjennom TV – Ei analyse av økologisk berekraft i Supernytt
Publisert 2021 av Kristian Fuglseth, Erik Cyrus Fooladi

Årets matblogg ved HVO
Publisert 2021 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

«Forsker hjelper vitensenteret ved Atlanterhavsparken»
Publisert 2021 av Erik Cyrus Fooladi

Teaching Argumentation and Inquiry through Culinary Claims
Publisert 2021 av Erik Cyrus Fooladi

Sild i kokebøker rundt Nordsjøen mellom 1837 og 1929. Fellestrekk og forskjeller i Danmark, Norge og Skottland
Publisert 2020 av Hans Morten Sundnes, Atle Døssland, Erik Cyrus Fooladi, Dag Hunstad
Publisher: Høgskulen i Volda

Putting sense experiences at the front in STEAM-oriented inquiry
Publisert 2020 av Erik Cyrus Fooladi

Tverrfaglig arbeid og STEAM i skolen
Publisert 2020 av Erik Cyrus Fooladi

Can science make a difference when music education is the main goal?
Publisert 2020 av Erik Cyrus Fooladi, Siv Kristin Aurdal

Taste as inquiry and aesthetic experience in science and transdisciplinary education
Publisert 2019 av Erik Cyrus Fooladi

Kontekstbasert kjemiundervisning med sansene som måleinstrument
Publisert 2018 av Erik Cyrus Fooladi

Exploring chemistry teachers' perspectives on questioning and providing a new way of analyzing teacher questions in science classrooms
Publisert 2018 av Festo Kayima, Matthias Gregor Stadler, Erik Cyrus Fooladi
Publisher: Universitetet i Bergen

Kjemi på kjøkkenet - boklansering
Publisert 2017 av Erik Cyrus Fooladi

Smaken er som baken: den kan måles. Om sanseopplevelser i utforsking og argumentasjon
Publisert 2017 av Erik Cyrus Fooladi

"Aesthetic" and "analytic" in concert - combining multisensory experience and inquiry
Publisert 2017 av Erik Cyrus Fooladi

Studentar sette smaksløkane i sving.
Publisert 2016 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi, Ammar E. Ali Hassan

Linking Home Economics and Science Curricula in Three Nordic Countries - Possibilities for Integration and Dialogue
Publisert 2016 av Erik Cyrus Fooladi, Janni Vanhanen, Maiju Tuomisto, Maija Aksela

Halvsannhet + halvsannhet ≠ helt riktig
Publisert 2016 av Erik Cyrus Fooladi

Kvalitet i opplæring i mat og helse - data fra klasseromsforskning
Publisert 2016 av Eli Kristin Aadland, Hege Wergedahl, Erik Cyrus Fooladi, Kari Ryslett

Food and cooking as context for science teaching - Taking both science and food seriously
Publisert 2015 av Erik Cyrus Fooladi

What is molecular gastronomy? And can it be used in high-quality science communication?
Publisert 2015 av Erik Cyrus Fooladi

Søt musikk og sure toner, bokstavelig talt? - Om forholdet mellom lyd og smak
Publisert 2015 av Erik Cyrus Fooladi

The porridge feud – who was right in 19th century Norway?
Publisert 2015 av Anu Hopia, Erik Cyrus Fooladi

Context-based chemistry teaching
Publisert 2015 av Erik Cyrus Fooladi

Scent & Sound performance
Publisert 2014 av Erik Cyrus Fooladi, Andreas Barth, Bruno Mesz

"Scent and sound" - Sensory correspondences in performance and education
Publisert 2014 av Erik Cyrus Fooladi, Andreas Barth

Culinary claims as entry to the “how we know”s of science in an informal learning environment
Publisert 2014 av Erik Cyrus Fooladi, Anu Hopia

“Kitchen stories”: Argumentation and inquiry in the context of food and cooking
Publisert 2013 av Erik Cyrus Fooladi

Food, science and society - Culinary claims as context for interdisciplinary learning and collaboration
Publisert 2013 av Erik Cyrus Fooladi, Anu Hopia

Lær med mat, smak med nesa - Smaksutvikling gjennom opplevelser og aktiviteter med smak og lukt
Publisert 2013 av Erik Cyrus Fooladi

Å lære naturvitenskap gjennom å leke med maten
Publisert 2013 av Erik Cyrus Fooladi

Molecular gastronomy in science- and cross-curricular education: The case of "Kitchen stories"
Publisert 2012 av Erik Cyrus Fooladi

Food in a prehistoric cooking pit - Heat, history and cooking
Publisert 2012 av Erik Cyrus Fooladi

Mat som innfallsvinkel i kjemi og naturfag
Publisert 2012 av Erik Fooladi

Mat som innfallsvinkel til naturfag; tar vi maten på alvor?
Publisert 2012 av Erik Cyrus Fooladi

"Troll cream" and other mixtures - Do we need to know about dispersions?
Publisert 2011 av Erik Fooladi

"Kitchen stories" - Assertions about food and cooking as a framework for teaching argumentation and inquiry
Publisert 2010 av Erik Fooladi

Kan man lære naturfag gjennom å leke med maten?
Publisert 2009 av Erik Fooladi

Group 9 Half-Sandwich Compounds - Synthesis, Structure and Reactivity
Publisert 2008 av Erik Fooladi
Publisher: Unipub forlag

Group 9 half-sandwich compounds – synthesis, structure and reactivity
Publisert 2008 av Erik Cyrus Fooladi, Mats Tilset
Publisher: Universitetet i Oslo

Praktiske og erfaringsbaserte arbeids- og vurderingsformer i NSM
Publisert 2004 av Erik Fooladi

Erfaringsbasert læring i faget natur, samfunn og miljø i allmennlærerutdannelsen - IKT som mediator og katalysator forpraktisk og eksperimentelt basert undervisning i praksisfeltet
Publisert 2004 av Erik Fooladi

Ethene Oligomerisation in Various Reaction Media
Publisert 2003 av Erik Fooladi, Inge Aleksander Bruheim, Osamu Sekiguchi, Mats Tilset, Tyge Greibrokk, Einar Uggerud

Natur, samfunn og miljø i PLUTO ved Høgskulen i Volda - Midtveisrapport høsten 2002
Publisert 2002 av Erik Fooladi

Superstreng 34 - med molekylærgastronom Erik Fooladi Superstreng på Kanal 24
Publisert 2002 av Erik Fooladi

Månedlig innslag i "Matspalten" i Sunnmørsposten
Publisert 2001 av Erik Fooladi

Matnyttig tradisjonslæring
Publisert 2000 av Erik Fooladi

Haustdag på bygdetunet Mattradisjonar og -kultur i sentrum
Publisert 1999 av Erik Fooladi

Nytt matstudium ved høgskulen
Publisert 1999 av Erik Fooladi, Heidi Brunstad